tisdag 27 mars 2012

"Flytintervaller" 12x400m

Idag var det dags för intervaller igen - 12x400m med 200m (1 min) joggvila - på lunchen. Jag har varit trött senaste dagarna, förmodligen en kombination av den förlorade timman sömn och att det varit intensivt på hemmaplan ett tag. Kropp och skalle var därför inte så sugna på intervaller men jag gav det en chans och joggade lugnt iväg till IP för att i alla fall testa lite lättare intervaller i flytfart utan att trycka på i löpningen.

Väl igång kändes det löjligt lugnt i början. Serien 89-91-91-89-91-89-90-86-88-86-85-77s avslöjar att det inte direkt handlade om racerfart idag, runt 3:50-3:40 min/km i början för att sedan gå lite snabbare, 3:45-3:30 min/km och så en sista i 3:12 min/km-tempo. Jag blev tröttare mot slutet när farten ökade men hela tiden körde jag med 200m joggvila vilket räckte för att återhämta mig när farten var så låg, istället för min vanliga 1 min gåvila. På de två sista var jag, trots den lugna farten i början, rejält trött och joggvilan tog en dryg minut. Som helhet är jag nöjd med passet, det blev en "lagom" intensitet som kändes bra idag trots en seg känsla innan och säkert gav det ändå något trots att det inte gick så fort!

Ytterligare en anledning att hålla igen lite idag var att jag tänker lyxa till det imorgon med en ledig ½-dag ägnad åt långpass. När resten av familjen är på jobb/skola/dagis så loggar jag ut och springer ett lugnt långpass på dryga 30km, förhoppningsvis med soligt och fint väder!

5 kommentarer:

 1. Åh, jag ska också springa 400ingar den här veckan. Nu blev jag lite mer peppad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Andréa! Skriver du ditt eget träningsprogram? Jag kör just nu ett "fartblock" på fyra veckor men en del korta intervaller, detta var fjärde passet med fyrahundringar och i början kändes det ovant men nu börjar jag komma in i det. Sedan kommer ett block om 7 veckor när marafarten ska trimmas in!

   Radera
 2. Bra jobbat! Ha ett trevligt långpass imorgon!

  SvaraRadera
 3. Dubbeltack Krille, snart dags att snöra på sig skorna nu, ska bara dricka ur morgonkaffet först...

  SvaraRadera
 4. Du har nog rätt angående antalet intervaller. Jag känner efter vid 6 st om jag kan köra flera.
  Alltid bra med kloka råd och någon som kan "stoppa" mig :)

  SvaraRadera