onsdag 21 mars 2012

Lite då-och nu-bilder och avbruten, misslyckad snabbdistans!

Inspirerad av Daniels grymma då-och-nu-bilder så jämförde jag lite spring-bilder på mig själv, några av dem från före bloggens födelse. Även om inte bilderna vittnar om någon större kroppslig förändring lik den grymma förvandling man ser hos Daniel tycker jag ändå man kan se en viss utveckling vad gäller löpstilen, snälla, säg att det förhåller sig så?

Brolöpet 8km Södertälje 2007 (33:50) - Lååånga steg och sliten redan efter 3km...

Ganska krokig och lite sliten redan (eller ska det där föreställa ett leende?) någonstans vid varvning - Stockholm marathon 2008
Målgång Stockholm marathon 2009. Långt steg och rejält rejält sliten!
ca 29km Stockholm marathon 2010 och visst börjar hållningen se bättre ut?
Ca 150m kvar av Stockholm marathon 2010, gladare, piggare, snabbare och rakare än 2009!
Den här bilden har ni sett många gånger nu och en bild jag alltid kommer att bära med mig och bli glad av! Ett fåtal meter kvar bara av Stockholm 2010 och med bra hållningen hela vägen!

Dålig screenshot från Hässelbyloppet 2010 och sub40 för första gången (38:46). Visst spurtar jag men hållningen börjar åtminstone påminna lite om Daniels!
En av få bra bilder från 2011, målgång Påsksmällen 10km (39:33). Hållningen långt från perfekt här men så var jag duktigt trött också. Fotograf Agnes Dahlgren (med mobilen).

Stockholm halvmarathon 2011. Återigen en taskig screenshot men med tanke på att jag här har  över  två mil i sub 4 min/km-fart i benen så tycker jag ändå det ser OK ut!

Nog om det. Idag transportlöpte jag hem från jobbet med ryggsäck vid femtiden och tänkte köra en del av passet som snabbdistans. Kände direkt när jag lämnade jobbet att det var orkes-och energilöst och att det inte fanns någon antydan alls till klipp i steget. Pulsen var tio slag högre än på den lugna distansen igår trots samma tempo. Jag förlängde uppjoggen och tog en kort paus innan jag startade snabbdistansdelen efter 4,8km men så fort jag lämnat den lättsprungna delen där jag höll 3:50-tempo och fick lite motlut så sjönk farten direkt förbi halvmaratempo och när jag inte ens klarade att hålla 4:05-tempo efter 2km så avbröt jag och bara joggade hemåt istället. Gissar att jag inte är återhämtad ännu efter söndagens mastodontlångpass.


Tröstar mig med det brukar heta att man snabbt tröttnar på en en blogg där man bara får läsa om succéer och hoppas jag är tillräckligt återhämtad för att köra fyrahundringar på fredag istället. Imorgon blir det vilodag!

13 kommentarer:

 1. Du har helt rätt, en blogg med bara succéer blir lätt lite tjatig och känns inte trovärdig. Skönt att se att du också är lite mänsklig. :-)
  Och klok också, som avbröt när du kände att kroppen inte var med på noterna. Långpass av den där kalibern kräver sin tribut.
  Tycker helt klart att du ser starkare ut ju längre fram i tiden vi kommer. Men inte en dag äldre!

  SvaraRadera
 2. När man läser bloggar där varje pass alltid är sådär fantastiskt börjar man tvivla för så är det inte. Skitpassen finns där för alla och även skitdagarna!

  Gillar ju din blogg och har hängt med här från första inlägget. Det går både att läsa och se på bilderna att det hänt en hel del med dig också vilket inspirerar. Håller med bureborn att du inte ser äldre ut heller...kanske lite mer lågupplöst bara ;)

  Jag är också grymt imponerad över hur du lyckas få till dina pass med så stor familj. Funderar sjäv en del på detta då vi förhoppningsvis får tillökning senare i år. :) Kommer nog höra av mig angående lite tips då också!

  SvaraRadera
 3. Jag är i allra högsta grad mänsklig Bureborn :-) och vill tro att jag är normalklok i alla fall. Smickrande att höra att jag inte ser äldre ut även om det inte är sant :)

  Visst är det så Daniel, skitdagar har alla, även jag! Jag har alltså blivit lite mera suddig och diffus med tiden, ha ha! Jag funderar en hel del kring det här med mängd, nu har jag i år legat högre än tidigare och jag känner mig ofta(re) nu seg och trött tycker jag och jag frågar mig om jag inte skulle tjäna på att faktiskt minska lite på mängden och behålla eller öka intensiteten. Men samtidigt behövs de lugna passet och när man siktar på en mara är det inte så lätt att dra ner på mängden.

  Just nu kör jag ju ett upplägg med ganska mycket lunchträning. Sedan är det ju så här med barn, att med små barn är det oftast inget problem att kunna träna en hel del, förutom att man är ganska trött första tiden p g a att de sover illa. jag tycker det är först när barnen blir lite större och börjar ha egna aktiviteter som det blir betydligt mer utmanande vilket inte alla verkar förstå. Du vet att jag håller att tummar jag har för att allt ska gå smidigt med er adoption!!

  SvaraRadera
 4. Tycker det syns rätt tydligt hur höftpartiet nu ligger längre fram. Om man ser på de första bilderna (där du iofs också ser snabb ut), ser man först överkroppen, på de senare bilderna är benen mer framträdande - liksom det som kommer först.

  SvaraRadera
 5. Kul grej att jämföra bilder. Jag tycker absolut att det syns en utveckling. Tycker också att det framför allt i är höften som det märks skillnad. Ser bra ut!

  SvaraRadera
 6. Javisst är hållningen bättre Sofie och Lisa, ingen tvekan om det, kul att det syns lite skillnad i alla fall!!

  SvaraRadera
 7. Du ser ut att landa längre fram på foten nu. Vikten verkar du hålla också:)

  SvaraRadera
 8. Jo steget är kortare och landning sker mera under kroppen, på mittfoten nu Johan! Vikten har aldrig varit ett problem för mig, i alla fall inte att jag väger för mycket.

  SvaraRadera
 9. Intressanta bilder! Jag ska också se vad jag kan hitta i arkiven :)

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder, Staffan! Verkligen kul att jämföra och målgångsbilden på maran 2010 är en läcker klassiker, där jag verkligen kan förstå känslan! Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 11. Mikael, gör det! man borde jämföra bakåt, både bilder och i träningsdagboken mycket mera än man gör, för att inse att träningen går framåt och att man utvecklas!

  Tack Niklas! Ja, bilden och ögonblicket från den målgången 2010 kommer jag alltid bära med mig som ett härligt minne!! Ha en skön helg du med, finfint löparväder är det!!!

  SvaraRadera
 12. Jag tycker det ser ut som utveckling på bilderna! Dina tider har ju också utvecklats!

  SvaraRadera
 13. Visst är det så RosaMilton, jag är en bättre löpare idag än 2007-2009. Jag springer mer och har jobbat aktivt med att få till ett effektivare löpsteg vilket gett resultat!

  SvaraRadera