fredag 23 mars 2012

Fyrahundringar i T-shirt och kortbyxor på hemmaplan

Kors i Göta-Petter vad sliten och trött jag var på kvällen efter onsdagens transportlöpning hem, onormalt trött faktiskt! Provade plankan på köksgolvet efter passet men ville bara lägga mig ner och blunda. Ett bevis på att det inte var en bra dag att springa snabbdistans vilket ju också blev helt misslyckat!

Jag kände mig piggare igår och vilade förutom ett kortkort "pass" på en kvart med lite dynamisk stretch och några core övningar hemma. Idag var fyrahundringar på bana inplanerade men då hade jag glömt att jag skulle jobba hemma. Jobba och jobba förresten, försök själva att göra det med tre kattungar som springer omkring som turboladdade mini-geparder och drar runt allt överallt med blixtens hastighet. De små sötnosarna är nog också lite medskyldiga till att jag är trött för trots att jag försökt lägga mig tidigt i veckan så har de för vana att springa järnet genom huset klockan fyra på morgonen!
Det blev inget besök på IP idag!
Nåja, det går ju att springa fyrahundringar även utan tartanoval. Efter lunch programmerade jag 10x400m med 1 min vila i Garmin och begav mig i kortbyxor och T-shirt till den näraliggande cykelbanan där jag oftast håller till när jag intervallar. "Bara" tio repetitioner för att lyssna lite på kroppen, dock med aktiv vila med gång/lätt jogg.

Serien på 80-81-80-83-80-82-79-78-77-73s ger 3:28-3:03 min/km och därmed ingen 5k-fart idag heller. Det gick för snabbt igen men en fin progression blev det ändå. Känner mig dock fortfarande sliten och känslan var att det var slitigt redan från den tredje intervallen. Därför blir det nog helvila imorgon istället för ett lugnt distanspass eftersom jag vill springa snabbdistans på söndag. Det har blivit mycket träning på sistone för en gubbmotionär som jag men det är så lätt att kilometer-samlandet tar över, speciellt när man siktar på maran där sambandet mängd-prestation är starkare än på andra, kortare sträckor! 

Jag önskar trevlig helg med denna sagolika video som Mikael länkade till på Twitter. Vilken kreativitet och jag gissar att det ligger en hel del jobb bakom koreografin! Råkar ni ha så här många löpband hemma är det bara att börja öva!!

8 kommentarer:

  1. Låter som en bra idé. :-)
    Lyssna på kroppen och vila.

    SvaraRadera
  2. Kanonskön video och låten var ju faktiskt riktigt bra dessutom. Undrar hur många svettiga omtagningar grabbarna fick göra. Gott skratt innan det dags att knyta sig inför morgonens långpass. Ja, Staffan, det är nog läge för en vilodag eller två, även om vårväder och barmark lockar förföriskt. Var rädd om kropp och hjärta. Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  3. Intervaller i den farten är ändå inte dåligt sliten som du verkar!! Men du har rätt, ibland är det sant med less is more!

    SvaraRadera
  4. Riktigt bra intervaller och en grym video!!

    SvaraRadera
  5. Hahaha! Sanslöst rolig video! Kan inte tänka mig ngt bättre sätt att använda ett gäng löpband.

    SvaraRadera
  6. Det blev löpvila idag Västgötskan men att vårrusta trädgård och altan är nog så jobbigt!!

    Ja det krävdes nog en del jobb innan den där videon "satt" Niklas. Det blev i alla fall löpvila idag. Trevlig söndag!

    Jo, det var väl OK fart Jonas men mycket mängd verkar inte vara vägen till piggare ben för mig.

    Tack löparkrille!

    Visst är den toppen Bureborn :-)

    SvaraRadera
  7. ja den där filmen är helt galen!Men kul. :-)
    För att vara sliten springer du tokfort!

    SvaraRadera
  8. Jovars, tiderna var väl OK Ingmarie men inte känslan kontra tiderna. Idag gick det bättre på en kort snabbdistans!

    SvaraRadera