tisdag 19 juni 2012

Enhörna Challenge 10000m imorgon

Då är det snart dags att springa fort igen! Imorgon är det Enhörna Challenge 10000m på Södertälje IP med första start kl. 20.00. Startlista hittar ni här.

Jag är helt återhämtad från Stockholm marathon och har nog aldrig varit i så bra form vad gäller uthållighet men har i ärlighetens namn inte en susning om hur det är med farten eftersom det inte varit i fokus på ganska länge även om söndagens blandade intervaller gick riktigt bra! Det blir alltså repris på fjolåret och det är från det här loppet jag har mitt PB 37:43 på milen.

Tre nöjda sub38-löpare efter förra årets 25 varv. Fr. vänster Hempa, undertecknad och Robert.

Förra årets lopp var en joint venture med Hempa där vi bestämde oss för att göra en attack på sub38 och sedan växeldrog disciplinerat i 24 varv och båda nådde målet. I år kommer jag inte ha den hjälpen men i söndags fick jag ett SMS från min marathon-kompis Tobias där han skrev att han skulle anmäla sig och sikta på 88-89 sekunder per varv. "Herregud så snabbt vågar jag nog inte köra" tänkte jag först tills jag insåg att det är vad som krävs för sub37 vilket är vad jag tänker satsa på!

Jag är en bättre löpare nu än för ett år sedan och jag gjorde en stark insats på kuperade Milspåret innan maran där nettotiden till slut blev 37:49. För att inte bli besviken och för att gardera mig tänker jag så här; Drömgräns sub37, fullt godkänt: sub 37:30, skamgräns: PB (37:43). Håll tummarna gott folk!

19 kommentarer:

 1. Vad spännande! Håller tummarna för sub-37 (också mitt mål för säsongen, jag har ju en retlig sekund att kapa från mitt 37.01)
  Snygga trio i färger - och tur att du valde kör-färgen :)

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna, absolut - spring tills du kräks :)

  SvaraRadera
 3. Kör järnet Staffan. Kommer att bli en kanontid. Jag hade det minsann tufft vid lördagens tävling.. Hoppas att du har en bättre dag än jag.

  SvaraRadera
 4. Tummarna i ett säkert grepp!

  SvaraRadera
 5. Nästan så att jag blir lite besviken om du inte tar sub 37 ;) Allvarligt, så tror jag du har en bra chans imorgon.
  Hoppas allt stämmer

  Du kommer aldrig att få se en officiell tid på 10 km bana för min del. Har för dåligt psyke för att springa runt, runt så länge. Dessutom är det oftast DM och liknande där man springer tävlingar på bana.
  Så lång kommer aldrig mitt självförtroende att sträcka sig. Som jag skrivit tidigare vet kg faktiskt inte varför jag tävlar eftersom jag bara mår dåligt av det
  Ska ta mig funderare framöver

  Förresten, lycka till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mikael, hoppas slippa gör dig besviken då :) men det känns verkligen som ett tufft mål men jag ska göra mitt bästa. Jag provade ju 10000m bana första gången förra året och tyckte det var överraskande roligt i och med att man har löpare hela tiden runt omkring sig på banan! I Stockholmsområdet finns en del tävlingar på bana som inte är DM.

   Radera
  2. Jag brukar också vara väldigt nervös och fokusera för mycket men det har faktiskt blivit bättre i år av någon anledning!

   Radera
 6. Lycka till och spring utav bara h-e! Kommer gå som en dans! ;)

  SvaraRadera
 7. Det här ska bli spännande! Stort lycka till!!!

  SvaraRadera
 8. He, he... Jag känner samma skräckblandade känsla inför 88, 89 sek per varv. Hur ska jag orka? Det är nog så tufft i några tusen meter men att köra den farten i 25 varv... Men om man aldrig testar får man ju aldrig se ifall det funkar.

  Jag är övertygad om att vi båda har god chans att klara sub37 så därför ska vi så klart testa men jag är också helt klart nöjd med pers, dvs sub37.5.

  Syns imorgon...

  SvaraRadera
 9. Lycka till!! Mot sub 37!!!

  SvaraRadera
 10. Tack för alla lycka till-önskningar, jag ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker!! Det brukar visa sig ganska snart om man har en bra dag eller inte men ett tufft mål är det, absolut!

  SvaraRadera
 11. Så länge lampan lyser, Staffan! Så länge lampan lyser.

  SvaraRadera
 12. Just det Erik, det verkar bli en fin och ljus kväll för löpning så jag hoppas lampan lyser länge, den går väl i alla fall inte ner förrän halv tio och då är jag ju i mål :)

  SvaraRadera
 13. Har hållit tummarna för dig här nu och väntar med spänning på resultatet! :-)

  SvaraRadera
 14. Tack för hålld tumme Andreas men tyvärr kunde jag inte infria mina egna och andras förväntningar den här gången, jag var helt enkelt inte tillräckligt sugen på att springa tufft och ta ut mig utan var fortfarande för nöjd och otaggad efter Stockholm marathon!

  SvaraRadera