torsdag 7 juni 2012

Sliten post marathon men ingen blues i sikte


Jag har inte riktigt landat ännu! Loppet känns märkligt avlägset och det är nästan att jag undrar om det verkligen har hänt trots att jag strosat runt i Finisher-tröjan, klämt på medaljen och att ömheten i lårmusklerna påminde om loppet i början av veckan.

Kanske är det så att mina bättre förberedelser, att jag var mindre nervös och hade mindre respekt för distansen i år gjorde att loppet lämnade färre intryck trots att jag nådde mitt mål? Träningmässigt finns det inget att rapportera om då jag tagit ett break både från träning och bloggande den här veckan och det har varit skönt.

Tidigt Målgångsvrål :)

Jag cyklade långsamt ett par kilometer i söndags då jag skulle ha ett "kiosk-pass" med dotterns fotbollslag, lägg till ett par korta promenader och lite lätta töjningar senaste dagarna och där har den aktivitet som genomförts. Mina hamstrings är fortfarande väldigt spända och ömma och träningssuget har inte funnits där. Ikväll kände jag mig dock redo att springa en sväng men jag låter mig inte luras till något högre tempo just nu, även om jag känner mig fräschare är inte kroppen det ännu. En lugn jogg på ca halvtimman blev det men skönt var det inte, stela vader och ömma baksidor lår fortfarande. Kanske är jag bara sliten, kanske är det en liten sträckning eller kanske t o m en liten bristning i vänster baksida, jag vet inte men även om det kändes bättre i mitten av joggen fortsätter jag ta det mycket lugnt!

Jag har lite idéer för resten av säsongen som jag återkommer till, föga förvånande inkluderar de en halvmara i september, något 5km-lopp i sommar för att förbättra det där 5km-perset, kanske ytterligare något millopp också. Milen ska i alla fall springas snart igen men då på bana och därför hoppas jag att kroppen kommer kännas fräsch om ett par veckor!

16 kommentarer:

 1. Läste din historia och det är verkligen STORA ord från dig!
  Nu hade jag ju inte tränat knappt sedan mars och dessutom maginfluensa på onsdagen så jag var så nervös att jag nästan grät vid start.
  Satt som mål att ta mig runt och är så in i h...vete glad att jag gjorde det.
  Nu kan det bara bli bättre, för jag är ju inte helt nöjd med tiden. Men pannbenet är jag stolt över.
  GRYMT kört av dig och jag känner igen det här med att skaka av köld då man kommer i mål. Och mycket annat. Superbra inlägg som sammanfattade din mara.
  Lycka till med träningen nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menar - stora ord från dig på min blogg :)

   Radera
 2. Lugn och fin i 2 veckor och superkompensationen är din!

  SvaraRadera
 3. Själv känner jag ingen post-marathon alls. Men sen gjorde jag ju inte den satsning som du gjort.........tror också på att ta det lite lugnt ett tag och sedan bygga upp nya mål med löpningen!! Skall själv försöka nå samma mål som dig gällande halvmaran med sub 1.23 för att kunna kvala till New York. Lycka till i sommar!!!

  SvaraRadera
 4. Tack Katarina, jag menade det jag skrev på din blogg, ni som var ute i så lång tid under så tuffa förhållanden gjorde det verkligen bra och extra bra var det med dina förberedelser! Med kontinuerlig träning putsar du massor på den där tiden, kom bara ihåg att variera träningen så att glädjen och motivationen behålls!!

  Hoppas jag bara är vanligt sliten och att du har rätt! Jag vill gärna springa 10000m bana 20/6 men då måste jag vara både helt fräsch igen och helst också superkompenserad ;)

  Kul att vi har samma mål Per! Jag vill också gärna under 18 minuter på 5 km, ett nog så tufft mål för mig!!

  SvaraRadera
 5. Jag har ju helt missat att gratulera ditt fantastiska lopp! Du är en inspirationskälla till tusen! Helt makalöst sprungit och stort GRATTIS!
  Ta det lugnt nu så är kroppen snart med på banan igen! Vad siktar du på för millopp? hade varit roligt att försöka förlägga ett av mina Sthlms-besök i samband med ett lopp - och extra kul att springa samtidigt som dig :)

  SvaraRadera
 6. Visst har du väl redan grattat Sara?! Tack i alla fall!! Det enda som är betalt och anmält är Stockholm halvmarathon 15/9, kan det vara något? Jag hoppas på att kunna springa ett banlopp på 10000m redan den 20/6 om jag är återhämtad, just nu protesterar hamstrings som sagt. Sedan går det ett trevligt millopp i Huddinge i slutet på Augusti också, Hälsoloppet. Stockholms största millopp på hösten, Hässelbyloppet, står jag över i år, det är för trångt även i tävlingsklass och det är för omständigt att ta sig dit. Ja, det vore kul att tävla ihop då vi är så jämna, annaras kanske vi kan träna ihop någon gång om du ska upp och träffa Ingmarie någon gång!

  SvaraRadera
 7. Har jag det? Ja kanske, men du kan vara värd två grattis :) Jag har en annan halvmara den 15/9, men Hälsoloppet kanske jag ska kika på. Nästa gång det blir sthlmsbesök hojtar jag till, så får vi se om vi kan matcha varandra till ett bra pass :)

  SvaraRadera
 8. Japp - det går lite segt på sidan.... ;-) Följer din blogg och jag har för mig att du tidigare varit inne på att du kanske inte kör max i dina lopp men det kanske bara handlar om självförtroende och respekt för distansen. Det verkar som om du släppt detta - du har ju gjort fantastiska resultat både på SM, HM 10k & 5k - bara att köra på :-)

  SvaraRadera
 9. Ja, det vore kul att springa ihop någon gång Sara, jag är ju inte världsmästare i flexibilitet med barnens alla aktiviteter men ibland kan jag skapa en lucka!

  Magnus, jag brukar påstå att jag är liten av en komfortlöpare men kanske kan jag lika gärna skriva att jag springer klokt, tokrusningar håller ju sällan hela vägen och det känns som om jag verkligen fått ut min kapacitet åtminstone på maran och halvmaran medans det känns som om jag jag skulle kunna "våga" lite mer på milen och definitivt på 5km!

  SvaraRadera
 10. Whoopee! Grattis!

  SvaraRadera
 11. Orkar du ladda om inför nya utmaningar i sommar/höst? Eller är du redan nu nöjd med den fantastiska tid du gjorde på maran?
  Hur tänker du inför framtiden?

  SvaraRadera
 12. Lite tidigt ännu för att svara på det Mikael, just nu är jag rätt så trött och nöjd men jag hoppas snart vara tillbaka och sugen på nya mål. Redan 20/6 ska jag springa milen på bana om jag är återhämtad och känner jag mig pigg igen ska jag göra en satsning mot sub37. En halvmara i september ser jag fram emot liksom att få mera rutin och göra en bättre tävling på 5km någon gång. Vissa tankar på Lidingöloppet har faktiskt också börjat gro.

  SvaraRadera