tisdag 12 juni 2012

Lugna gatan men med nästa mål runt hörnet


Det händer inte så mycket värt att skriva om på träningsfronten nu. Jag är rätt så trött och träningssuget finns inte riktigt där, kanske kroppens sätt att tala om för mig att jag sprang rätt långt rätt fort förra helgen?! Sveriges insats i fotbolls-EM blir jag dessutom extra trött av - Gäsp! Löpning i söndags, löpning ikväll - en härlig fartlek med stegringar över drygt en mil, tempo 4:23 min/km, kanske lite onödigt snabbt - och känslan i benen är allt bättre! So far so good som min gamla engelskalärare på gymnasiet alltid tjatade om. Mtt högra knä gnäller lite, inte när jag springer utan när jag är stilla.

Skissen för resten av veckan innehåller en kort lunchrunda på torsdag och så lugn löpning med fartleksinslag lördag och/eller söndag. Jag tar det lugnt nu och hoppas att kroppen ska vara fullt återhämtad till onsdag 20/6 då det är dags att springa milen igen om jag är fullt återhämtad, annars startar jag inte.

Då arrangeras Enhörna Challenge 10000m på bana i Södertälje och det blir alltså repris på fjolåret. Det är från det loppet jag har mitt PB 37:43 på milen och det borde jag kunna slå nu. Bana betyder garanterat backfritt och med full koll på hur långt det är kvar :)

2 kommentarer:

  1. Bra bild och kul att det börjar bli "normala" ben efter maran! Ska bli spännande att se vad du kan göra på bana nu efter kanonloppet på maran och de andra bra loppen. Själv avvaktar jag med lopp ett tag, vill bygga upp kroppen lite bättre igen då den känts smådålig innan och efter maran.

    SvaraRadera
  2. Förstår hur du resonerar Jonas! Jag känner mif i princip återhämtad och det är en vecka till start så jag räknar i dagsläget med start. Jag vet att jag är i form uthållighetsmässigt och det ska bli spännande att se hur långt det räcker även om inte fartträning varit i fokus på ett bra tag nu!

    SvaraRadera