torsdag 17 juni 2010

Ibland blir det lite fel...och lite annat

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om nu på bloggen så jag fortsätter tillsvidare dela med mig av beskrivningar av träningspass och andra funderingar. Vi pratade på jobbet igår om det värsta vi varit med om när det gäller löpning och jag har ett klar favorit i den genrén, så det blir ett inlägg om det snart - stay tuned!

En viss sommarstiltje har också infunnit sig i löparbloggosfären men min skrivklåda håller mig igång ett par veckor till innan jag och bloggen tar semester från varandra, vi umgås ju en del :-)


Bläddrar lite förstrött i senaste numret av Runners World. Kul att läsa Petras och Mirandas mara-bidrag i ett annars ganska tunt nummer. Jag läser att jag nu är kvalificerad till Boston Marathon om jag vill eftersom kvalgränsen är 3:10 i min ålder. Men när jag läser om banan på sid 41 så tror jag att jag står över:

"Det finns inte en deltagare som inte darrar inför Heartbreak Hill, den en kilometer långa backen som börjar vid 32-kilometermarkeringen och vars stigning är 600 meter". Där ser man, en sådan backe skulle jag också darra inför!! Ingår karbinhakar, rep och annan klätterutrustning vi löpare lär behöva för att forcera den väggen, i startavgiften?

Läser även testet "hur fit är du?" och konstaterar att jag ligger i kategori "toppen" på nästan allt, t ex 2 minuter plankan och 25 armhävningar, vilket känns lätt för att höra till "toppen". Det som känns "orimligt" tufft (jämfört med de övriga testerna) bland toppenkategorierna är fart-testet, 400m bana på 55 sekunder, det fixar jag inte! Jag ska maxa på 200m och 400m på tartanbana med några springande kollegor efter semestrarna, det ser jag fram emot! Undrar om jag fixar 70 sekunder (2:55 min/km) på 400...

Snart dags för lugn lunchdistans, ca 10km i ganska mysigt tempo. Ett pass på söndag också så kan jag ticka av fyra löppass varav ett med intervaller den här veckan - nice!

Trevlig Fredag!

13 kommentarer:

 1. 55 sek på 400 m låter riktigt tufft. Läste tidningen igår och reflekterade över hur lätta vissa tester var jämfört med 400-ingen. Men, jag lär som du testa max på 400 m någongång under sommaren.
  Fastnade för marathonloppen, ska försöka övertala frun till att köra en mara på Hawaii nästa år. Vilken höjdare att åka iväg till någon trevlig stad och dessutom få ägna sig åt en grymt inramad löparupplevelse.

  SvaraRadera
 2. Jag kände mig också i toppform, tills jag läset snabbhetstestet. Jag tror inte ens jag klarar ok-nivå. Inte tänker jag prova heller, för då sliter man väl av nåt ledband, kärring som man är.
  Jag misstänker att det där testet är anpassat gör medeldistanslöpare.

  SvaraRadera
 3. Klart du ska sikta mot Boston - väl? Surfar du förresten fortfarande på mara-endorfin-vågen? I alla fall låter det som att du är väldigt positiv - fortsätt med det; det smittar av sig!

  SvaraRadera
 4. Och de verkliga siffrorna för Heartbreak Hill är 27 meters stigning på 600 meter. Har de inga korrekturläsare?

  SvaraRadera
 5. Kul att du är kvalificerad på tid. Det är riktigt bra. Du skall vara stolt över din mara!!!

  Det där med att "maxa" på tartanbana skall jag också prova för att se var man står på 100, 200, 400, 800, osv. Dock inte vid ett och samma tillfälle. Det skulle vara kul och kunna jämföra med de som verkligen kan (t.ex Haile).

  Det är när man själv vet vad man kan man förstår hur duktiga de är som "verkligen kan".

  Jag har så svårt att begripa att han kan springa 29:15 per/mil en hel mara.....

  SvaraRadera
 6. Hempa, låter som vi tänkt samma saker runt det där testet. Det är riktigt kul att springa max på en 400m-oval. Hawaii är nog häftigt men lååångt, jag är lite sugen på Berlin faktiskt

  Bureborn, ja det står liksom inte i paritet till resten av testerna. Det är väl Runheim himselt som varit framme ;-)

  Sofie, visst lockar en utlandsmara - någon gång. Jo, det gör jag kanske även om den börjar klinga av lite men jag mår otroligt bra!!

  Morgan, Va' det är ju som Västerbron...

  Lennart, tack!! Hailles (stavning..?) världsrekord på maran motsvarar 100m på 18 sekunder tror jag, inte så snabbt...i just 100 meter...visst är det svårt att förstå, faktiskt svårare för oss löpare som vet hur snabbt det är än någon som inte springer

  SvaraRadera
 7. Om så många 1000tals har klarat Boston så är det självklart att du med grejar det! Om du vill alltså... Karbinhakar eller ej. ;-) Jag undrar med om allt verkligen var rätt skrivet i det där testet...

  SvaraRadera
 8. Som du konstaterade; De övriga testerna är så simpla jämfört med den sist nämnda. De kanske har skrivit fel, torde det vara 55 meter på 400 sekunder?

  SvaraRadera
 9. Runners World är rejäla saker det, den och Kadens såklart!

  SvaraRadera
 10. Boston är ett av dom loppet jag bara måste springa hur tuff den där jäkla backen än må vara!!

  Och jag avskyr när Runners ska ha springande tjejer på omslaget!

  SvaraRadera
 11. Ingmarie, övertygad om att jag fixar Boston...om jag vill som sagt. Nä, det där testet var skumt...

  John, :-)

  Matilda, tja, RW har blivit bättre senaste året, men ibland känns den ändå ganska tunn och jag tänker "har jag inte läst den här artikeln i ett tidigare nummer..."

  Julle, New York och Berlin lockar mig! Och jag instämmer fullständigt kring det photoshoppade objektet på omslaget!

  SvaraRadera
 12. Magnus Engström20 juni 2010 kl. 21:09

  Tungt med Boston Marathon - kul! Själv kvalificerade jag mig för NY Marathon med min tid i höstas (09) på Sthlm HM , men det blir inget i år. Såg förresten ditt inlägg på jogg.se kring RW:s ngt schizofrena inställning - bra debatt! Instämmer f ö kring RW. Jag tycker den har lyft sig flera snäpp med Claes R som chefred men en av anledningarna till att jag inte prenumererar är just att jag ibland sitter med känslan av att jag läst artikeln ngn gång tidigare Varför inte satsa på LL i höst? Jag kör detta... Har kommit igång bra med kvalitetsträning efter maran med fartlek, tempo, terräng & fartökningspass

  SvaraRadera
 13. Magnus, ja det var kul att kvalificera sig till Boston även om det inte riktigt lockar just nu (maraträningen lockar inte). Lidingö ska jag absolut prova någon gång men förmodligen inte i år.

  Håller med om RW, bättre än förut men fortfarande med mycket "återvunnet material".

  SvaraRadera