onsdag 23 juni 2010

Från igenkännandets leende till magkramper

Idag var det dags att premiärspringa mina nya DS Trainers. En arbetsdag helt utan möten och tider att passa och en rejälare lunchrunda stod därför på mitt icke existerande träningsprogram.

Hmm, jag får nog gå på kurs hos Daniel för att ta bättre mobilbilder under löprundorna...

Tempot skulle vara lugnt, möjligen med någon form av lätt farthöjning i mitten men efter ett par inledande lugna kilometrar så spred sig ett igenkännandets leende i ansiktet och farten låg mellan 4:20 och 4:30 min/km. Leendet kom sig av att jag så väl kände igen löpkänslan i skorna från mitt förra par! Lätt känsla men ändå stabilt och väldämpat! En härlig löpkänsla helt enkelt!

Visst sitter skon tight eftersom jag gått ner från 43,5 till 42,5 i storlek. 43 (som DS Trainer inte görs i) hade nog varit optimalt men jag gillar riktigt tight passform på löparskor och jag tror det här paret blir perfekt när jag sprungit några rundor i dem!

I så här fina omgivningar bredvid Mälaren brukar jag springa på luncherna

Löpningen fortsatte gå lätt även om pulsen var hög i värmen (ofta mellan 175-180) men det kändes inte jobbigt ansträngningsmässigt. Milen passerades efter 45:04 men sedan började jag få problem med magkramper, vilket inte alls var speciellt kul.

Kortade därför ner rundan från tänkta 15km men jag var ju tvungen att ta mig tillbaka vilket gick bra till slut, tack vare ett flertal pauser. Totalt blev det 13,2km på en timma precis vilket ger fina 4:33 min/km.

Jag glömde att fira vid 2,1km då 1000 löpta kilometer 2010 passerades...Mängden i juni blir nog hygglig tack vare maran men det blir inte lika lätt att upprätthålla den fina mängd jag haft i år utan maraförberedande långpass nu.

9 kommentarer:

 1. Härligt med de nya skorna men tråkigare med magkramperna, hoppas det bara var tillfällig formsvacka =)

  Kör hårt framöver, och tvätta inte dina Asics i tvättmaskinen. Gjorde det med mina förra Gel Kayano ...... vad bidde det då .... en fingertutt =\

  Snygg design du fått på din blogg föresten.

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 2. Alltid trevligt med första rundan i nya fina skor:-). Vad är den största skillnaden mellan DS Trainer och Kayano 16? Hur långt brukar du springa innan du byter skor?

  Trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 3. Tack Jesper, det var något tillfälligt, kände mig inte helt OK igår men idag är det borta!

  Nä, löparskor i tvättmaskinen är ingen bra idé, lite ljummet såpavatten + vädring får det bli om de behöver rengöras!

  Ellinor, tack! Fokuserar inte på mängd i år egentligen men det blir nog en hygglig siffra för mig ändå i år.

  John, absolut! Benhinnorna brukar tala om för mig när det är dags för nya skor. Mina förra DS Trainers klarade 160 mil vilket var förvånande bra, vissa andra modeller har känts förbrukade vid 100 mil.

  Största skillnaden mellan Kayano och DS Trainers är såklart vikten, Kayaonon är ju mycket tyngre och mer uppbyggd och med mer teknologi inbyggd, teknologi som jag hävdar inte behövs såvida man inte är jättetung och landar tungt på hälen, vilket jag inte gör! Jag rekommenderar alla som kör med Asics 21-serie eller Kayano att istället prova DS Trainers, steget blir så mycket bättre och löpningen roligare!!

  SvaraRadera
 4. Oj, vad jag blir avundsjuk på din fina väldisponerade blogg. Intressant innehåll också. Jag ligger också på 4:30 just nu. Men inte om ett år hoppas jag:-)

  SvaraRadera
 5. Johan, tack för berömmet, jag började blogga förra året och det har givit mig otroligt mycket, inkl möten med inspirerande människor!!

  Det jag sett av din blogg verkar lovande, kom ihåg att sprida länken via andras bloggare och i olika forum så har du snart en läsarskara! Lycka till med träningen!

  SvaraRadera
 6. Sagt och gjort! Nästa gång blir det DS Trainer!

  SvaraRadera
 7. John, jag tror definitivt inte att du ångrar det!

  SvaraRadera
 8. Tack för tipsen och roligt att du gillade bloggen! Nu har jag gjort den lite finare. Jag har börjat fatta det där med gadgets:-)

  SvaraRadera