torsdag 17 juni 2010

Gårdagens 8x200m med 300m pausjogg och en missad chans

Fokus var inte att gå på max utan på att hitta flyt i löpningen vilket väl gick så där, tisdagens distanspass satt lite i benen och jag fick inte till kadens eller hållning men jag satte i alla fall den sista tvåhundringen på 35 sekunder vilket ger 2:55 min/km.

Pulsen var stigande under hela passet och riktigt hög i slutet i värmen och jag ger mig själv godkänt, också för att jag faktiskt höll mig joggande hela tiden på vilan utan gå-eller ståvila någon gång på passet, även om tiderna på vilan drog iväg i slutet.

För övrigt har jag svårt att tro på Garmin när den visar att jag sprang så snabbt som 4:23-4:40 på joggvilan, men det kanske känns långsamt när man precis sprungit i 3:30-tempo?

Effektiv träning på kort tid är det i alla fall med den här typen av pass!

Skärmdump från jogg.se

Vad menar jag med en missad chans i rubriken? Jo, igår kväll upptäckte jag av en slump Enhörna Challenge - 10 000m på bana, även för motionärer, i Södertälje! Hade jag vetat det lite tidigare hade jag definitivt anmält mig för igår ikväll fanns inga förhinder. Jag övervägde ett tag att åka och titta men latmasken i mig vann och jag stannade hemma.

6 kommentarer:

 1. 200-ingar är toppen!! Du får sticka till Sala i helgen och kuta deras silvermil :-)

  SvaraRadera
 2. Fräckt! Jag anar att det är såna här pass man ska ge sig in på för att få högre fart :-) Kör du detta på "plant" underlag eller kuperat, fram och tillbaka eller någon slags runda?

  SvaraRadera
 3. Håller med Hempa, det var inplanerat faktiskt, men nu får vi besök av kompisar på lördag så det blir inte så!

  Magnus :-) Jo, lite högre fart ger resultat men jag tror också mycket på spontan fartlek och att avsluta sina distanspass i ett lite högre fart (progressiva pass) som ett alternativ till intervallpass. Dessutom sliter det mindre.

  Generellt tycker jag om att köra mina intervallpass som rundor (tråkigt att springa fram-och-tillbaka). Dessutom får man då lite kupering också.

  Kortintervallpass som detta brukar jag dock förlägga på en cykelväg nära hemmet som i princip är flack. Igår blev det fyra repetitioner+vila åt ena hållet och fyra tillbaka.

  SvaraRadera
 4. Ska ta och kopiera ditt upplägg idag för min löpargrupp. Men vilan kommer att bli längre och repsen fler. 35 sek på 200, respekt;)

  SvaraRadera
 5. Lena, roligt! jag är verkligen ingen intervallguru så desto roligare om jag kan inspirera! Man kan ju vila på tid istället för sträcka, t ex 2 minuter. Sedan kan man ju köra serievila vid många reps t ex 2x6x200m för 12 reps...varianterna är många.

  Ja den sista gick snabbt, jag har ju gjort 32 sekunder vid ett test på bana en gång. Ska upprepa det efter sommaren eftersom jag är snabbare nu!

  SvaraRadera
 6. Snyggt jobbat : )

  Ja jag tror väldigt mycket på att lägga in lite fartlekar i distanspassen. Speciellt när det kommer uppförsbackar, då är det alltid full fart som gäller för mig!

  Men det är klart. Intervaller någon gång är säkert inte fel, men så länge jag känner att tiden förbättras så har jag inte heller något behov av det. Men vem vet, en vacker dag sååå!

  Fortsatt lycka till med löpningen!

  SvaraRadera