tisdag 15 juni 2010

Halvårsavstämning mot målen

Snart dags för halvlek 2010 och vad passar väl bättre än att då kontrollera hur jag ligger till mot de mål jag satte upp i januari efter att ha summerat löparåret 2009 i december.

Så här formulerade jag målen i januari:
 1. Mera backträning
 2. Mer regelbunden fartträning
 3. Försöka få in någon mera tävling under året
 4. Springa även något långpass under hösten
 5. 5 km: sub 19 minuter
 6. 10 km: Sub 42 minuter (väl försiktigt jag vet men jag ser det som ett delmål på väg mot sub40 och jag har ju heller aldrig tävlat på 10km. Dessutom är det ju kul att nå sina mål ibland som omväxling...)
 7. Halvmara: sub 90 (vad annars...?)
 8. Marathon: Sätter inget tidsmål (!) utan som jag skrev i mitt förra inlägg så är målet att göra en jämnare lopp 2010, att springa hela vägen/inte tappa lika mycket efter 30km och därigenom förhoppningsvis förbättra mig tidsmässigt.
 9. Mängd: Kanske 1500 km men eftersom ökad mängd hittills inte gjort mig så mycket snabbare sätter jag inte upp något annat mål än att miniminivån ska vara 100km/månad.

Så hur har det gått:

 1. Ser mörkt ut, visst har jag sprungit ett antal kuperade pass, men backpass i meningen kuta uppför samma backer x antal repetitioner har jag gjort kanske....hm...2 gånger i år...
 2. Inte fler rena intervallpass hittills i år, däremot fler progressiva pass med farthöjning på slutet, har lovat mig själv att snäppa upp farten nu i sommar så det ser ljust ut!
 3. Ser mörkt ut, två tävlingar hittills i år, visserligen väldigt lyckade med PB'n på båda men ack vad svårt det är att få in tävlingar som passar i kalendern med jobb och familj och helgaktiviteter...
 4. Detta gäller ju hösten 2010 och måluppfyllelse beror på om jag springer marathon nästa år eller inte...
 5. Kvar att fixa, bedömmer att det bör gå i år. Chanser är t ex Telge Stadslopp 21 augusti eller Enhörnas träningsfemma.
 6. Check! 39:25 på träning, 41:36 på andra milen på Kungsholmen Runt 2010
 7. Check! 1:28:08 på Kungsholmen Runt 21,1km 2010. Äntligen!!
 8. Check! 3:09:46 Stockholm Marathon 2010. Äntligen nöjd med min mara!!
 9. Check so far. 970km löpta hittills i år och drygt fyra mil i veckan i snitt innan maran. Nu kommer mängden att sjunka när långpassen blir färre men det blir nog inga problem att nå 1500km eller 100km/månad.

Har redan nu en känsla av att rubriken på blogginlägget när jag så småningom summerar 2010 kommer att heta något i stil med "Mitt bästa och roligaste löparår hittills..."

14 kommentarer:

 1. Kul att det går så bra för dig med träning och tävling. Lycka till framöver, ligg i bara!!

  SvaraRadera
 2. DET inlägget ser jag fram emot! :-) För det kommer, det vet jag! :-D

  SvaraRadera
 3. Redan nu kan du ju runda av året som väldigt lyckat tycker jag ;)
  Hoppas dock på fortsatta framgångar i år! Tycker du borde se till att springa ett 10k lopp så du kan få sub40 "på papper". Jag tror du kan göra sub38 på tävling om du gör 39:25 på träning ;)

  SvaraRadera
 4. En riktigt bra tid på maran och du har gjort ett bra år :)

  Tack för dina tips om maraton.

  Jag tränar ungefär 4 pass i veckan med ca 4 mil i veckan.
  Så jag får väl anse att jag är lite tränat.

  Ser fram mot träningen i höst och vinter

  SvaraRadera
 5. De viktigaste målen har du ju uppnått! 1:28 är ju grymt bra! Lycka till med backträningen ;-)

  SvaraRadera
 6. Sugen på Telge stadslopp, återstår att se hur det lirar med familjens övriga planer. Du har ju gjort fantastiska tider och säsongen har precis börjat. Tror också du grejar sub38 och sub19 därmed utan problem.

  SvaraRadera
 7. Hoppas att få sitta där på nyårsdagen med en mugg rykande glögg och läsa om ditt fantastiska 2010. Det är backhoppning på TV och skärmen visar positiva löpresultat...

  SvaraRadera
 8. Himla synd ändå att du inte springer Stockholm halvmarathon i år. Hade varit så helt rätt att komma i mål 45 sekunder efter dig i år igen ;-)

  SvaraRadera
 9. Jesper :-)

  Anders, tack!

  Ingmarie, hoppas det!

  Daniel, visst är jag nöjd så långt! Sub 38 vete sjutton men sub 39 på milen känns väldigt rimligt!

  Mikael, varsågod! Drygt fyra mil i veckan var min mängd innan maran i år och det gick ju ganska bra ;)

  Tack John! Ja, det måste till några fler backpass uppenbarligen :-)

  Hempa, det vore riktigt kul att se dig på startlinjen på Telge Stadslopp som är ett riktigt trevligt lopp! Sub 19 bör jag fixa, men sub 38...det känns ganska tufft.

  Janne, härlig bild jag får i skallen nu!

  Lars, ja jag är lite kluven, Stockholm halvmarathon är ju en favorit och nästa år är jag definitivt där igen, men i år ställer jag upp för släkten och springer E18-loppet med svärfar istället. Kan ju faktiskt vara kul med ett sådant här engångslopp också. Du kanske ska åka till Enköping istället, du har ju närmare dit?

  SvaraRadera
 10. Härligt med rejäla, konkreta mål! Jag är säker på att du kommer att nå dem! Heja!

  SvaraRadera
 11. Tack Petra,ja det ser lovande ut! Riktigt sugen på att redan nu ge mig och köra testlopp på 5 km men det får vänta lite :-)

  Ps, det ska bli kul att följa dig mot snabbare tider på korta distanser nu, eftersom jag ju tänker lite likadant för tillfället. Jag är sugen på allt mellan 5km till halvmara just nu!

  SvaraRadera
 12. Shit alltså, jag blir alltid så imponerad när jag läser om människor som du, som hänger i och som uppfyller mål och drömmar vad gäller din löpning - me lajk liksom!

  Det är människor som du som jag ser upp till och önskar att jag var som, lika snabb också helst, även om jag vet att jag har inte någon direkt talang för löpning, men jag gör det bästa jag kan med "mina resurser" så att säga!

  Din blogg ligger i min feed - läser jämt, lite sämre på att kommentera när det är mycket! :)

  SvaraRadera
 13. Dr Annika, jag tackar ödmjukast!! Du har ju också gjort en imponerande resa kör på väldigt bra tycker jag!! Keep it up!

  SvaraRadera