lördag 5 juni 2010

Stockholm Marathon 2010 - 3:09:46 - den korta versionen

Jag är fantastiskt nöjd med mitt lopp idag, samma känsla som under Kungsholmen Runt för en månad sedan. Snabbt men med full kontroll och positiva tankar hela vägen. Det svalare vädret gjorde det också mycket lättare att springa idag och den riktiga väggen kom aldrig.

Gick ut för 3:15 och låg hela tiden ett par minuter före schemat och efter 3 mil insåg jag att jag hade en bra chans även på 3:10. Intressant att inse att jag lyckades springa progressivt idag och jag kände mig grymt stark ute på Djurgården när jag beslutade mig för att gå förbi farthållarna för 3:15 för att slippa trängseln.

Också fantastiskt roligt att träffa alla bloggare på IP och utmed banan. Tack för allt pepp! Jag har aldrig varit så pigg efter maran, jag visslade hela vägen till tunnelbanan efteråt!! Nu ska jag suga på den här karamellen ett tag så kommer det en längre race report, förhoppningsvis med lite bilder, senare i veckan!!

36 kommentarer:

 1. Väldigt fint sprunget och klokt. Ledsen att jag missade dig på Djurgården.

  SvaraRadera
 2. Grymt bra Staffan, grattis till ett fantastiskt PB! Jag visste ju att du hade 3:10 i kroppen. Tur att du inte sprang 19 sekunder fortare ;-)

  SvaraRadera
 3. Du passerade mig på Västerbron och såg grymt fokuserad ut! Jag tänkte ropa något uppmuntrande, men var inte riktigt i form att prata.

  SvaraRadera
 4. Grattis till ett bra lopp. Vem ska springa ett maraton i 4.30-fart om inte du???

  SvaraRadera
 5. Grattis Staffan!
  Visste att du skulle klara det! Jämna och fina tider genom hela loppet. Verkligen stabilt.

  MVH

  SvaraRadera
 6. Du är helt grym! Ja, kul att träffas och ett stort grattis!

  SvaraRadera
 7. Du imponerade verkligen idag Staffan! Inte för att jag tvivlade men tempot du höll när du drog förbi mig på slutet var häftigt. Det såg så lätt ut! :))) GRYMT!!!!
  Tack för pepp och sällskap idag, hoppas vi ses igen!!! :)

  SvaraRadera
 8. Tack Ellinor, no problem, du peppade ju grymt bra på Kungsholmen! Hoppas du hade det trevligt!!

  Tobias, lustigt att det skiljde så lite i mål och ändå såg jag inte skymten av dig! Riktigt bra sprunget, du och Daniel höll ihop det bra efter tuffa öppningar! Jag var riktigt förvånad över officiella tiden eftersom Garmin visade 3:09:07 trots att jag startade den på startmattan och stannade den på målmattan. Jag trodde bara sträckmätningen autopausade i tunnlarna, inte tiden??

  Joxaren/Ulf (vad är det för ny synonym???) Jaså, du skulle ha hojtat något! Ja, jag kände mig stark uppför idag, trots bristen på backträning och jag sprang med ett medvetet fokus på tekniken och märkte att jag tog många löpare uppför idag!

  Magnus, det har du ju faktiskt rätt i! :-)

  Lennart, tack!!

  Janne, dubbeltack!!

  Daniel, tack!!! Ja, det kändes faktiskt ganska lätt men jäklar vad man tjänar energi på att försöka hålla en bra teknik och jag fokuserade mycket på det idag, att löpa lätt och ekonomiskt med korta steg!! Tack själv för allt pepp, bra sprunget - hoppas vi ses vid något annat tillfälle som sagt!!

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt lopp Staffan!!! Sjukt starkt och väl genomfört lopp. Du är min nya idol! :-)

  P.s gissade på 3.09.48 i ett av dina tidigare inlägg, tycker du kunde ha bromsat på slutet så jag träffat din tid på sekunden! :-)

  Njut nu!

  SvaraRadera
 10. Hempa, tack!! Det kommer en längre rapport så småningom men jag hade precis samma känsla idag som på Kungsholmen, snabbt men avslappnat och med kontroll! Lustigt att mina två snabbaste 5km var mellan 20-25 och 35-40km. Hade faktiskt ditt tips i tankarna för det kändes som jag var ute på en långspurt men jag inledde den redan vid 23-24km och ganska snart insåg jag att 3:10 var inom räckhåll! Inga riktiga svackor idag, bara några korta som snabbt försvann med lite positiva tankar och mantran.

  SvaraRadera
 11. Grattis Staffan! Utrolig jevnt og bra sprunget. Jeg tror fartsholderne for 3:15 løpte alt for fort i starten. Jeg følgte 3:10 skjema hele veien, men lå alikevel bak 3:15 balongen i mange mange kilometer!

  SvaraRadera
 12. Kommentaren hamnde på fel inlägg, här ska den vara:

  Den autopausar tiden också. Själv har jag tagit bort autopaus på min klocka min tid diffade på 2 sekunder, åt rätt håll dessutom :-). Vad fick du för längd på din klocka med autopaus? Själv fick jag 42,8.

  SvaraRadera
 13. Espen, tack!! ja, de två snabbaste femmorna var mellan 20-25km och mellan 35-40. Jag tror vädret gjorde skillnad för mig!! Håller med dig om farthållarna, jag låg före 3:15-schema hela tiden men tog inte in på dem förrän jag höjde tempot till 4:20 ute på Djurgården!

  SvaraRadera
 14. Tobias, det finns väl en slags logik i det antar jag...Såg flera med Garmin som tryckte på lap vid skyltarna istället och det är nog bättre. Min Garmin visade 42,77 imål!

  SvaraRadera
 15. Makalöst Staffan. Idag (eller igår då) ägde du verkligen. Tack för att du delade med dig av din positiva energi både före o efter loppet!

  SvaraRadera
 16. Tjenare Staffan,

  Grattis - negativ split, inte ofta man ser det.

  "Tappade" själv enligt plan efter 30 och landade på 3 sekunder när enligt planen. Vet inte om det kunde varit bättre, men 38 minuters PB får räcka denna gång ;-)

  Ses!/Mvh/Patrik

  SvaraRadera
 17. Fantastiskt sprunget! Och så kul att se dig IRL innan loppet.

  Min Garmin stannade på 42.69 - förklara gärna om du fattar varför... Jag vill ju gärna tro att den mäter rätt på mina vanliga rundor.

  SvaraRadera
 18. Grattis! Vilket kanonlopp du gjorde. Du såg så stark ut när du passerade mig i Vasaparken. Som om inget kunde stoppa sig. Och det kunde minsann igen heller! Jippie!

  SvaraRadera
 19. Grattis Staffan! Jag tror att jag kanske såg en skymt av dig på Greve von Essens väg när jag slängde en blick över Gärdet. Men det var kanske bara önsketänkande...

  SvaraRadera
 20. Ååååh vilket otroligt lopp och det höll hela vägen =D Stort grattis att få ett sådant kvitto det är du väl värd efter allt slit. Ta hand om dig så hörs vi framöver i cyberbloggens värd! //J

  SvaraRadera
 21. Tro mig, andra varvet på bron var jag inte i form för tillrop, om jag öppnat munnen hade jag sannolikt kräkts. Eller börjat gråta. Eller både och.

  SvaraRadera
 22. Sofie, tack själv, trevligt att träffas igen och grattis till ett prydligt pers!!

  Anneliten, min Garmin visade 42,77 och den mäter nog rätt, lite ytterkurvor, lite kryssande bland vätskekontrollerna m m. Jag läste någonstans att man tjänade nästan 200m på att springa närmast husen på Strandvägen första varvet, vilket i och för sig låter konstigt...

  Bureborn, tack för hejarop, jag kände mig stark där, hela jag var inriktad på 3:10 gränsen där.

  Morgan, tack!!

  Jesper, tack så mycket!!

  Ulf :-)

  SvaraRadera
 23. Grattis till ett kanonlopp! Mellantiderna visar verkligen att du hade full kontroll hela sträckan och krafter kvar mot slutet. Kul också att träffa dig "live"!

  SvaraRadera
 24. Grattis än en gång!Du såg helt otroligt stark ut! Jättekul att få träffa dig och jag hoppas med det blir snart igen!(För att klara av din fart så är det kanske NU jag ska be dig om en löptur i dina trakter...?)

  SvaraRadera
 25. Stort grattis till den finfina tiden, det var inte dåligt att springa in på 3.09! Ser fram emot den långa versionen.

  SvaraRadera
 26. Hatten av!!!!

  Stort grattis!!

  Kul att ses!

  SvaraRadera
 27. Oliver tack detsamma, även om jag var ganska stirrig och nervör och inte riktigt "mig själv" innan start. Jag är så otroligt nöjd med mitt lopp!

  Ingmarie, tack igen, det kommer snart en bloggpost där du såklart är omnämnd!

  Anna, tack! Den är på gång

  Anders, tack detsamma!! kul att ses, jag håller tummarna för dig på Karlstad Stadslopp!!

  SvaraRadera
 28. Av nån anledning verkar det som du är glad, och jag misstänker att du har all rätt att vara det... ;)

  Kuligast att läsa var hur lätt och ledig du kände dig. Sånt måste kännas otroligt stärkande.

  SvaraRadera
 29. Hej Staffan! Kul att träffas och springa ihop. Bra draghjälp första varvet. Jag vågade inte hänga med dig när du stack iväg på Djurgården och det var nog tur med facit i hand. Hoppas vi ses fler gånger framöver. Grym prestation du gjorde!

  SvaraRadera
 30. Badgear, tack!! det kommer snart en lååång race report där du kan läsa mera. Och ja, jag kände mig stark hela vägen!

  Odda, hej!! Tack detsamma!! Igårkväll skrev jag ihop min långa mara-historia, väntar nu bara in lite bilder innan jag lägger ut den. Du är såklart omnämnd. Det kändes riktigt bra att springa ihop och jag tittade lite efter dig när jag höjde farten men beslutade mig sen att köra på eftersom jag var så pigg!

  SvaraRadera
 31. Ett jättestort grattis från en mycket imponerad debutant!! Så jäkla bra! Ser fram emot den långa versionen, jag har precis skrivit klart min....phu!

  SvaraRadera
 32. Jag är förstås helt förstummad över din framfart i årets mara. Stort grattis!!

  SvaraRadera
 33. Ann, den långa rapporten kommer, förhoppningsvis imorgon!!

  Roadrunner, tack! Först nu börjar jag förstå hur fort jag sprungit drygt 42 kilometer.

  SvaraRadera
 34. Wow, vilken tid!!!
  Stort grattis från en till som är nöjd med lördagens alla aspekter.
  Ska bli kul att läsa din längre rapport!

  SvaraRadera
 35. Imponerande!

  När jag blir stor vill jag bli som dig.

  SvaraRadera
 36. Paula, tack!! Den längre rapporten kommer!!

  Farsan, tack!! :-)

  SvaraRadera