söndag 13 juni 2010

Progressivt pass och snart dags för nya skor

Idag var det dags att rasta benen för andra gången efter Stockholm Marathon och idag ville jag också testa hur benen reagerade på lite högre fart igen. Eftersom sönerna på 4 och 8 år ville med ut och springa så gick det inte så fort i början.

Eskil fyra år var nöjd efter 250 meter i 8-minuters-tempo. Henrik som fyller nio i augusti hängde med en kilometer i 6:58-tempo inkl två gångpauser, han ville gärna stanna när det var hundra meter kvar, men pappa var sträng och jag peppade honom att fortsätta springa hela vägen hem vilket han lyckades med.

Efter ytterligare en lugn kilometer med några korta farthöjningar så höjdes farten från 4:45 via 4:30 till 4:15-4:05 och avslutades med en tionde kilometer på 3:48 på en regnblöt grusväg innan det var dags för 3km nerjogg för att komma hem. Lite stela vader, men helt OK känsla utan att det var speciellt jobbigt. Det jobbigaste idag var regnet som fastnade på glasögonen och att jag av någon outgrundlig anledning valt att springa med jacka idag.

Passet blev nog ett av de sista i mina DS Trainers, efter drygt 1600km känns de väldigt stumma och genomtrampade. Blir nog en beställning på ett par nya men min storlek verkar just nu inte finnas på lager på Start Fitness, vilket är den webb-butik jag tycker verkar ha bäst priser.

Vad har ni hittat på i löparskor idag?

15 kommentarer:

 1. Japp, jag ser mig sjalv hanga med i det passet med smakillarna (och eventuellt kilometer 2 o 3 ocksa) sedan ser jag mer och mer bara ryggen pa dig!:)

  Spannande med nya skor, jag vagar aldrig bestalla pa natet eftersom jag tycker att det alltid skiljer sig aven inom samma marke (jag ar nog kanske mitt emellan storlekar).

  SvaraRadera
 2. Jag suktar också efter nya löpskor (fast jag behöver nog inga nya egentligen). Idag blev det återhämtningsjogg. Skulle egentligen ha varit ett långpass på 90 minuter men livet kom emellan (varför gör det alltid det när det står långpass i mitt schema? ;-) )

  SvaraRadera
 3. Petra, med DS Trainern vet jag precis eftersom jag provat i butik men var för snål för att betala 1600kr...

  Ellinor, köpte du inte 2-3 par nyss? Hur gillar du Adiosen förresten, jag är grymt sugen på ett par sådana också...och det där med långpass känner jag alltför väl igen vilket bidrar till mina funderingar om att eventuellt inte springa maran nästa år!

  SvaraRadera
 4. Jag är helt såld på mina Adios. Jag bara äääälskar dem! Lätta, följsamma, inte stenhårda och schnygga. Jag känner mig snabb i dem som en sammanfattning. Och det där med att jag köpte 3 par skor...det var ju eoner av tid sedan. Minst 2 månader :-)

  SvaraRadera
 5. Ellinor :-) OK, din kommentar gör mig bara ännu mera sugen på ett par Adios. Det är bara det att jag redan har ett par lättviktare som jag trivs i, skohyllan börjar bli trång och familjens tålamod med min prylhysteri tryter snart... :-)

  SvaraRadera
 6. Själv har jag precis fått mina nya skor beställda från just Startfitness. Beställde ju nya LunarElite i våras. Gillade dem inte alls, lyckade sälja dem till min kompis :-).

  Har nu fått mina nya Nike Structure Triax 13 och är grymt nöjd med dem. Då de har kapat vikten på den nya modellen (310gr) så är de ju nu till och med lättare än mina gamla favoriter Zoom Elite.

  SvaraRadera
 7. Härligt ska peppa min gossar att göra samma sak. När min nuvarande Brooks tar slut i höst återgår jag till mina gamla tro tjänare men i 2010 års tappning Asics Gel Kayano. Passar mina fötter utmärkt men ack så dyra. wiggly.co.uk något billigare men tar mig nog till Runners Store och betalar för deras goda service och kunnande.

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 8. Har du beställt från Start fitness innan? Funkar det bra? De verkar ha mycket låga priser..

  SvaraRadera
 9. Jesper, ja det är kul att springa ihop med barnen! Själv är jag för snål och jag har provat ut rätt storlek på Asics DS Trainers på Runners Store men vägrar betala 1600kr trots deras service och kunnande när jag kan beställa dem för 800kr...Kayanon är ju ännu dyrare, frågan är om du behöver dem eller om du kan nöja dig med något som är lite lättare...ett bättre steg kommer du också få...

  John, Nej men på jogg.se där jag reggar min träning finns många diskussionstrådar i ämnet och de flesta är positiva. Tyvärr verkar skorna jag vill ha vara out of stock så jag beställer nog någon annanstans.

  SvaraRadera
 10. Jag försökte få med mig Pumlan (snart 6) på en liten löptur. Men icke. "Varför springa mamma, bilen går ju fortare".

  SvaraRadera
 11. Bureborn, barns självklara logik!! Du får locka med något. Häromveckan fick jag t o m med mig dottern på 11 år (som tycker pappa i tights är piiinsam). Hon hade fått i läxa att gå ut och lyssna på fågelsång och försöka identifiera en fågel.

  Det blev en löptur på kanske 800m ut i grönskan, ganska spännande i all sin vardaglighet. Jag är ju ingen ornitolog men jag är ganska säker på att vi identifierade Bofink och Koltrast.

  SvaraRadera
 12. Tobias, härligt och bra att kunna kränga skor man inte är nöjd med till kompisar! Tack för rådet om Pro directrunning på jogg.se. Kommer lägga en order på ett par nya DS Trainers där strax...

  SvaraRadera
 13. Maraton är inget för mig. På nåt sätt har jag ändå lyckats lova att jag ska springa Sthlm maraton nästa år.

  Tränar en del men mest mot 10 km och i september ska jag tävla i min första halvmara (stockholm)

  Härligt att läsa om din löparupplevelse i Stockholm.

  SvaraRadera
 14. Så bra att det tipset hjälpte Staffan. Har själv handlat från prodirectrunning flera gånger och är mycket nöjd. Gillar även tröjan de skickar med vid skoköp :-)

  SvaraRadera
 15. Mikael, klart du fixar en mara om du redan har träningsvana och kör halvmaran i september. Kör lite långpass i vinter bara så kommer du väl förberedd!!

  Låter bra Tobias, ordern är lagd nu!

  SvaraRadera