onsdag 2 juni 2010

Lunchpass, massage och sista bloggposten innan maran - hoppas vi ses där!

Fail to Plan - Plan to Fail. Nu är all planering gjord, all träning likaså. Det fanns inte tid till något tisdagspass, därför blev det lätt lunchpass idag istället, 5km @ 5:04-fart inkl 600m lång backe och en sista km i 4:06-fart med pigg och bra känsla.

Stelheten utsida höger knä (lätt känning av löparknä förmodligen) som jag känt sedan torsdagens snabbdistans kände jag inte av alls och efter jobbet idag fick jag massage där massören hittade en hel del stelhet i stora sätesmuskeln och den stora lårmuskeln fram. Massören förklarade att då får de knästabiliserande musklerna på sidorna jobba mycket mer vilket kan ge knäsymptom. Efter massagen känns det fantastiskt i benen och jag kunde inte låta bli att jogga lite i mina sneakers på kvällspromenaden nyss :-) Nu blir det helvila (och stretch) i mer än två dygn så kommer jag vara grymt löpsugen på lördag!!

Jag har tränat på bra i vår, bättre än innan mina två tidigare maror. Jag har ett gott självförtroende efter färska PB'n både på halvmaran och på milen på träning. 90 mil i benen är 15 mer än förra året, bra kontinuitet utan längre avbrott. Jag tycker också att jag i år har mer erfarenhet och fler mentala nycklar och knep att ta till när (inte om) det börjar ta emot, inte minst insikten om att tröttheten kan komma och sedan försvinna igen under ett pass eller ett lopp. Jag är en bättre löpare i år än tidigare helt enkelt!!!

Förutsättningarna är därmed goda så nu kör vi - full fart mot bortförklaringarna!!! :-)

Nu gäller vila, mat, dryck och mycket sömn och så hoppas jag att vi ses på Östermalms IP på lördag!

Vi är nämligen några bloggare som diskuterat en bloggträff på Östermalms IP någon gång kring kl. 12.30. Platsen är inte spikad i detalj men någonstans i skuggan i slänten bredvid där man går ut till startfållorna. Där kan de som vill träffas IRL en stund för lite peppande snack innan start. Jag hoppas vi ses där! På min nummerlapp står det 890.

Även bloggen får vila nu ett par dagar! Håll utkik efter en kort resultatuppdatering här på lördag kväll följt av en längre race report lite senare.

Jag önskar mig själv och alla andra marathonlöpare LYCKA TILL!!!

16 kommentarer:

 1. Och jag önskar dig lycka till! Kommer att finna si sjukvårdstältet fram till start. Kom gärna och säg hej!

  SvaraRadera
 2. Lycka till nu Staffan men jag hoppas få säga det IRL innan starten. 12:30 är jag där! :)

  Angående ditt knäproblem som antagligen kommer från sätet så är dom där "Jane Fonda" övningarna jag tipsat om toppen att köra i förebyggande.

  SvaraRadera
 3. Lycka till! Men jag säger det IRL. på lördag också :)

  SvaraRadera
 4. 890 är inte svårt att komma ihåg. Bob Beamon 1968.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Ingmarie, det ska jag såklart göra!

  Fitnesscoachen, tack!

  Daniel, absolut att vi ses 12.30 finns jag också där någonstans i vimlet!!

  Andrea, tack detsamma!!

  Löparjanne, tack detsamma, hoppas också få hälsa på dig på lördag!

  Jumper, tack detsamma! Alldeles riktigt, åtta meter nittio, åtta meter nittio mina damer och herrar som jag tror referatet löd!

  SvaraRadera
 6. Stort lycka till! Ska låta hejaropen skalla om jag får syn på dig, men det hinner jag väl inte så snabb som du är...
  Kör hårt!

  SvaraRadera
 7. Ann, tack detsamma!! Har ännu inte bestämt mig för om jag ska ha med musik eller inte...många tankar som snurrar i huvudet idag så här dagen innan inkl en hel del nervositet fast jag vet att jag är väl förberedd!!

  Kommer du och hälsar på bloggträffen förresten??

  SvaraRadera
 8. Lycka till i morgon brorsan. Håll huvudet kallt och tro på dig själv så kommer det gå kanonbra. Jag tror på 3,13,42 (kommer följa dig på mobilen).
  Själva ska vi på fest på lördag så jag ringer nog på söndag.
  //Pelle

  SvaraRadera
 9. Tackar brorsan!! Det känns bra i kroppen, stramar lite i ett knä bara så här dagen före men det är bara för att jag känner efter så förbaskat :-) Är lite smånervös idag men jag har ju gjort detta tidigare två gånger så jag vet ju vad det handlar om och jag vet att jag är en bättre löpare nu än förut!!!

  SvaraRadera
 10. kör hårt! men ta det lugnt med knät. jag hade precis samma känningar och sedan small det och en sena i rumpan på samma sida blev överbelastad. varit invalid i månader och måste hoppa över maran idag :(

  SvaraRadera
 11. GRATTIS till ett kanonlopp! Såg hur bra ut som helst! Och jättekul att få träffa dig live! .-)

  SvaraRadera
 12. Grattis till ett bra lopp. Vem ska springa ett maraton i 4.30-fart om inte du???

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Helena, jag kan tacksamt notera att knät inte spökade alls, varken under eller nu efter loppet Yipiiee!!

  Ingmarie, tack!!

  Magnus, så rätt så rätt :-)

  SvaraRadera