torsdag 15 december 2011

Tre komma fem

Annelie skrev ett inlägg för ett tag sedan som handlade om hur mycket man  egentligen (tror man) springer och jag skrev i en kommentar "...jag tror inte jag är helt fel ute om jag landar strax under eller på 3.5 pass (per vecka) i år...".

Sedan dess har jag varit nyfiken på hur det egentligen ligger till. Träningsdagboken säger 230 pass i år men där ligger också några styrkepass, några cykelpass på mountainbiken och dessutom så reggar jag ofta upp-och nerjogg separat vid intervallpass och då blir det ju tre pass när det egentligen bara är ett.

Till de som frågar hur mycket jag egentligen springer brukar jag säga att jag har som mål att komma ut tre gånger i veckan och att jag alltid lyckas med det. Det visar sig vara en sanning med viss modifikation. framförallt är de sex veckorna med bara två pass några förkylningsveckor, men snittet över årets 50 veckor hittills hamnar faktiskt på exakt 3,5 pass/v då antalet veckor med fyra pass löpning är klart fler än antalet veckor med bara två pass per vecka.

Så här ser det ut i år:

Antal veckor med:

0 pass löpning: 0
1 pass löpning: 0
2 pass löpning: 6
3 pass löpning: 25
4 pass löpning: 14
5 pass löpning: 5
6 pass löpning: 1
7 pass löpning: 0

Det känns bra att veta att min uppfattning om verkligheten stämmer hyggligt med densamma, i alla fall när det handlar om min löpträning.

2 kommentarer:

  1. Intressant. Ofta när jag tänker "men jag har ju inte tränat nånting senaste veckorna" brukar det hjälpa väldigt bra att gå in på funbeat och kolla statistik, då tenderar jag att inse att jag faktiskt tränat rätt mycket...

    Att det inte varit någon vecka som du tränat mindre än två pass löpning är ju kanon - tyder på ett skadefritt år.

    SvaraRadera
  2. Stämmer Sofie, att jag inte ställt in ett enda löppass i år p g à skada eller skadekänning och det känns riktigt bra, har inte varit skadad på flera år faktiskt.

    SvaraRadera