fredag 9 december 2011

Det blir inte värre än så här!

Jag har tänkt springa fyra pass den här veckan varav ett skulle springas idag. De yttre förutsättningarna var kraftig blåst, regn och ett tjockt lagers snöblask som fallit under natten och förvandlat underlaget till en gråvit sörja.

Velade ett tag och tänkte ställa in, osugen på att bli kall, blöt och riskera att bli förkyld igen. Ett avi om ett paket som skulle hämtas kom dock till min hjälp och var den lilla push i rätt riktning jag behövde. På med rejäla lager med kläder, löparryggan och de nydubbade löparkorna och iväg på en liten omväg eftersom jag bara har 1,5km ner till centrum och postens utlämningsställe.

Väl ute var det ju, som vanligt, inte så katastrofalt illa även om motvinden grinade mig i ansiktet, strumporna var genomblöta efter 50 meter på vår oplogade gata och Garmins batteri lade av efter knappt två kilometer. Mötte en annan löpare, lika löptokig som jag och vi hälsade på varandra i samförstånd.

Jag hade bra fäste hela vägen, liksom i onsdags när jag körde ett fartlekspass med stegringslopp för att testa fästet med dubbar, jag hämtade ut paketet och väl hemma känner jag mig nu mer än nöjd.

Det blev inte långt, det gick inte snabbt, det var på hela taget ett riktigt skitpass men jag genomförde det och fick ett litet tjockare pannben på kuppen. Ibland behöver man faktiskt inte sätta ribban högre än så!

7 kommentarer:

 1. Yes - tänkte jag och trodde att jag också skulle kunna skylla på vädret för att jag inte ger mig ut just nu, men så läste jag vidare och såg att du ju faktiskt tog dig ut... får man skylla på mörker? Bra jobbat i rusket!

  SvaraRadera
 2. Hej Staffan!
  Jag har kört några lugnare pass sista tiden utan klocka och det är faktiskt ganska skönt att köra ett pass emellanåt utan klocka. Det är bara att springa på i lugn fart. Klockan är självklart ett måste på intervaller och snabbare pass men lugna pass är helt OK utan klocka.

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Här har vi fin barmark fortfarande vilket är skönt och imorgon blir det 3/4 tights i skogen :)

  SvaraRadera
 4. Såg att du också tog dig ut, bra att vi kan motivera varandra nu när vädret utmanar oss, Sofie!

  Visst är det så Lennart men jag tycker det är lite trist att inte veta hur långt jag sprungit, därför är (GPS)-klockan nästan alltid på armen.

  Låter härligt Daniel, ha ett skönt pass!

  Alltid värst innan Ingmarie, eller hur?!

  SvaraRadera
 5. Pannbensmässigt är de här passen oftast de viktigaste, viktigare än de tyngsta tröskelintervallerna ibland. :-) bra jobbat, Magnus

  SvaraRadera
 6. Helt rätt Magnus, mental styrka byggs vilket är otroligt viktigt, vi har nåra pannbennsbyggande veckor framför oss nu!! Tack!

  SvaraRadera