måndag 5 december 2011

Inget speciellt och helt underbart!

Noll löpning i helgen precis som jag lovade mig själv fast jag måste erkänna att jag var grymt sugen på en lätt runda igår morse. Istället en social och trevlig helg med mycket fikande och prat om löpning och träning.

Förkylningen är nästan borta och idag stack jag ut efter lunch på vad som just nu är min favoritlångpassrunda. Jag har sprungit den några gånger sedan jag "upptäckte" den tidigare i höst men alltid med lite omvägar så att det blivit allt mellan 22-28km. Idag tänkte jag mig inget extremt långt pass utan bara kolla sträckan närmaste vägen.

Jag njöt av den kyliga luften och den lågt stående solen som ändå värmde och sprang lugnt och struntade helt i att hålla ett visst tempo. De få gånger jag tittade visade klockan allt från 4:20-tempo till femtempo per kilometer men jag lät mig inte styras av det. Sprang norrut mot Mälaren med ambitionen att fota lite men det orkade inte mitt mobilbatteri med så ni får hålla till godo med bara första bilden som visar...just det, en tämligen anonym grusväg genom skogen efter knappt tio kilometer. Får fota mer nästa gång istället!


Andra halvan bjuder på mer öppna vyer och ni får helt enkelt lita på mig när jag skriver att det var fantastiskt skönt att springa idag! Förbi hästgårdar, solbelysta ängar, frostiga diken och flerhundraåriga ekar, en rovfågel högt däruppe och ett rådjur som efter en hastig blick bestämde sig för att jag var ofarlig och stannade kvar på fältet nära grusvägen.

Upptäckarlusten tog över även idag och jag gjorde en avstickare ner till Mälaren och väl hemma vid dörren visade Garmin 1:35 och 19,1km med låg puls och en snittfart på 4:46 min/km. Jag kallar pass över 90 min eller 20km för långpass och även om första kriteriet var uppfyllt så blev det en sväng runt kvarteret för att få ihop två jämna mil...lite knäpp är man allt!

Knäpp eller inte, ett alldeles vanligt kort långpass och inget speciellt men ändå helt underbart, att springa idag!

7 kommentarer:

 1. Dagsljuslöpning i december - det är lyx!

  SvaraRadera
 2. Det var det Eva

  Precis Anneli, lyx är det verkligen!! Imorgon är det dags igen :)

  SvaraRadera
 3. Härliga löprapporter att följa i lågsäsongen. Har du några planerade lopp för nästa år klara?

  SvaraRadera
 4. Är bara anmäld till Stockholm marathon ännu så länge Jonas men kommer att springa Stockholm halvmarathon också och förhoppningsvis Kungsholmen Runt 21,1km och kanske något millopp också. Det är ganska lösa planer ännu så länge.

  SvaraRadera
 5. Låter härligt. Man blir grymt sugen på att köra långpass nu... :-)

  SvaraRadera
 6. Härligt att kunna inspirera, Anonym :)

  SvaraRadera