fredag 13 april 2012

Favoritstegen!

Återbesök!
Idag blev det lunchträning och ett pass ihop med David. Intervaller på Södertälje IP och jag fick bestämma upplägget och jag föreslog ett av mina favoritpass som jag inte kört på väldigt länge, nämligen en "fallande" stege, 1000-800-600-400-200m där varje sträcka upprepas två gånger och där farten helst ska vara progressiv genom hela passet och vilan 1 min gå-/ståvila rakt igenom. Upplägget påminner om Daniels favoritpass 2x 5-4-3-2-1min men det här är något kortare och utgår från sträcka istället för tid.


Utfallet syns i bilden ovan och behöver inte upprepas. Det är alltid lurigt att hitta rätt intensitet i början, speciellt om man inte kört passet på länge och den första tusingen gick mycket riktigt för fort först men med en liten lugnare avslutning landade den bra och det blev en fin progression och känsla genom hela passet! På sexhundringarna började tröttheten komma men jag hade ändå krafter kvar och kunde springa både fyrahundringarna och tvåhundringarna med ett ganska bra klipp i steget även om jag var trött! Ett riktigt lyckat pass!

Ni har väl förresten sett att jag är på bild i fint sällskap på Jogg.se idag? Jag fick förfrågan om att skriva ytterligare en krönika nyligen och den kommer så småningom!

6 kommentarer:

 1. Intressant pass! Bra jobbat! Jag ser fram emot din krönika.

  SvaraRadera
 2. Bra pass! Och krönikan den är jag övertygad om att den kommer vara minst lika bra :-)

  SvaraRadera
 3. Jag kopierar det passet! Tycker mer och mer om att springa på bana. Känner mig snabb och får lite tävlingskänsla av tartan.

  SvaraRadera
 4. Klokt av jogg.se att hålla fast vid dig!
  Och snyggt pass som vanligt. :-)

  SvaraRadera
 5. Det var ett riktigt roligt pass. Jag la till 2x100 m på slutet. Kommer definitivt köra det fler gånger.

  SvaraRadera
 6. Tack Krille, krönikan dröjer nog i alla fall någon vecka!

  Eva, tack! Vi får se, den känns inte direkt revolutionerande just nu....svårt att få med det man vill på 2000 tecken....

  Varsågod att kopiera Per!!

  dubbeltack Ingmarie, idag hade jag tänkt ett pass i tänkt marafart men med 5cm blötnysnö och mer på väg ner så viker jag nog ner mig, jag har redan kört fyra pass den här veckan!

  Mikael, kul, hundringar är också lite kul, som att leka sprint, såg att du hade fin fart också!!

  SvaraRadera