torsdag 26 april 2012

Ett alltigenom trevligt långpass på morgonen!

Trogna läsare vet att varken morgonpass eller långpass är mina favoriter men igår hade jag en alltigenom trevlig upplevelse! Låste ytterdörren kl 06:10 efter att kört mina vanliga rutiner med normal frukost, två stora glas vatten och en rejäl kopp kaffe innan. Jag hade förberett och lagt fram shorts, kompressionsstrumpor och långärmad tröja på kvällen och även bryggt kaffe i termos och dukat fram frukost (kände mig lite som en tidsoptimerande Gunde Svan faktiskt) så jag hade tid att också låta frukosten sjunka undan lite. En morgon med fågelsång, ett par plusgrader i skuggan, i princip vindstilla och en vårsol som lyste klart över fälten höjde humöret rejält!

Framme! Urfånig bloggbild! Får nog gå bloggfotograferingskurs hos Daniel och Ingmarie...

Jag sprang exakt samma runda som för två veckor sedan, då ihop med David, men känslan idag var en helt annan. Pigga ben efter två dagarna vila och inget magknip med halva löpsträckan kvar som förra gången. Sprang med lättpackad ryggsäck i ganska jämn, sakta ökande fart från ca 4:50-4:35 min/km och så 5km fartökning (4:18, 4:08, 4:09, 4:09, 3:55 min/km) på km 19-23 som erbjuder en riktigt lättlöpt sträcka vilket passade fint då jag inte ville slita för hårt med att hålla fart i motlut så tidigt på morgonen, följt av 1,5km ganska rask "nerjogg" i ca 4:20-tempo vilket ändå kändes lätt efter fartökningen. Totalt 24,5km på 1:50 vilket gav en snittfart på 4:31 min/km med en snittpuls på 168 (82%).

Inköp av en proteinbar och macka, dusch, ombyte och dricka och pigg och redo för dagens arbete runt 8:30. Att jag strax därefter fick ett roligt telefonsamtal förbättrade humöret ytterligare men det får ni veta mer om en annan dag! Imorgon blir det förresten långpass igen! Gott så!

12 kommentarer:

 1. Underbar borjan pa dagen! Vad sager dina icke-lopande kollegor om dina halvmarathon-plus-plus-morgonrundor? Antar att det blir en och annan kommentar. :)

  SvaraRadera
 2. Det kan man kalla morgon! Bra jobbat. Efter 25 km löpning på morgonen tror jag dock att jag skulle behöva ta en tupplur under dagen.

  SvaraRadera
 3. Ja, det var nästan ett Runners High-pass Eva!

  Petra, verkligen! Reaktionerna varierar från klentrogenhet, fascination, ett visst mått av beundran och krassa kommentarer om att jag faktiskt inte kan vara riktigt klok!

  Sofie, tack, ja, för att vara ett tidigt pass var det ett av de bättre långpassen jag genomfört! Ingen tupplur men jag var bra trött, och lite grinig :) på kvällen!

  SvaraRadera
 4. De kommentarerna och reaktionerna får bara en riktig löpare. Bra pass inför Stockholm och starkt att springa på morgonen. Som småbarnsförälder gäller det att hitta tid för löpning. Man blir väldigt flexibel och dina kollegor borde uppskatta den egenskapen...:-) För egen del körde jag en "djävulsstege", dock inte i arla morgonstund....

  SvaraRadera
 5. Vilken start! Och nu är jag sjukt nyfiken på det där telefonsamtalet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ingmarie, det kändes bra! Jag kommer skriva ett inlägg om det i helgen men det är egentligen inte jättespännande, men jag får lite mer tid att fundera eftersom jag fått ett nytt, tillfälligt jobb, med möjlighet till förlängning hos min nuvarande arbetsgivare!

   Radera
  2. Go with the flow och du kommer att hamna exakt där du "ska" vara Staffan. :-)

   Radera
  3. Det låter härligt och ganska "yogiskt" Ingmarie :-)

   Radera
 6. Bra jobbat där!! Känner själv att det är svårt att prestera på de tidiga långpassen - samtidigt som det är en väldigt skön känsla när man väl kommit ut - känns som om man äger världen :-)

  SvaraRadera
 7. Jag upplever också att det är svårt tidigt på morgonen, förmodligen en vanesak men jag springer inte långt tidigt så ofta att jag blir van. Med en del vila innan gick det bra i onsdags!

  SvaraRadera