söndag 1 april 2012

Provsmakar mars

Betraktar ett tal. Smakar på siffrorna och låter de rulla över smaklökarna och studsa runt i gommen. Tar in dess doft med ett djupt andetag innan jag sväljer och låter eftersmaken skölja över mig. En eftersmak av löparglädje och endorfiner, besvikelse, frustration och förvåning. Av svettiga träningskläder och skitiga löparskor. Av funderingar om slitna ben, pigga ben och vila kontra kilometersamlande.


Talet jag provsmakar är tvåhundrasextio (260) och representerar det antalet kilometer jag har sprungit i mars. En helt barock siffra för att vara jag och jag är lite frågande till hur det hela egentligen gått till! Jag har dock legat på en bra volym det senaste halvåret och min förra rekordnotering var 222km från januari i år men då var jag föräldraledig.

mars i sammanfattning!  Klicka för förstoring

Förutom mängdrekord har det varit en bra månad innehållsmässigt och kvalitativt, tre långpass varav två över 30km och två dessutom i riktigt bra fart även om det längsta över 34km med 16km marafart tog någon vecka att återhämta mig från! Tre pass med fyrahundringar, ett riktigt bra pass löpbandspass med 3x3km @ 3:45 min/km, ett par snabbdistanser snabbare än halvmarafart, fartleksinslag på distanspassen, ett par längre pass i MP och lugn distans.

Satte punkt för mars igår med löpning i riktigt aprilväder. En lugn kort jogg på 6km med ganska slitna ben. Vila idag och april kommer bjuda på en hel del icke-löparrelaterat, en semesterresa och ganska fullbokade helger. Det blir därför nog lite mindre mängd men också tävlingspremiär, vilket ni får läsa om i nästa inlägg.

12 kommentarer:

 1. Mycket bra siffra som står för allt det där du skriver om. Du kan lixom inte ligga så mycket bättre till än du gör nu. Ska bli intressant att läsa om din tävlingspremiär och sen se även se resultatet så klart :-)
  Nu ny månad!

  SvaraRadera
 2. Det stämmer nog Eva, att jag ligger perfekt till i mina förberedelser men undrar om jag inte ska ta en månad nu med mindre mängd, april kommer ändå bjuda på en hel del annat, inte minst på helgerna, men behålla intensiteten men det är ack så svårt när man vet att man bör springa mycket för att göra en snabb mara!!

  Anneli, precis, Oj!!! jag tänker så också, faktiskt, "Hur gick det till?"

  SvaraRadera
 3. Tjusigt! Även annan "stress" än löpträning kräver ju återhämtning, så jag röstar för att du inte stirrar dig blind på kilometermätaren. Känner jag dig rätt så lär kvaliteten ändå inte bli lidande!

  SvaraRadera
 4. 260km i Mars, det var inte dåligt!
  Lycka till på tävlingen!

  SvaraRadera
 5. Stämmer nog Bureborn att jag kan hålla bra kvalité ändå men vad svårt det är att vila tillräckligt, men det var grymt skönt att vila igår och idag blir det också vila!

  Tack Krille, Suzan, Odda och Linda!!!

  SvaraRadera
 6. Verkligen imponerande att få ihop 26 mils löpning med heltidsjobb och en stor familj. Jag förmodar att de är väldigt förstående för ditt intresse :)

  SvaraRadera
 7. Skickar ivag en virtuell high five pa det - grymt bra jobbat!

  SvaraRadera
 8. Tack Mikael, faktum är att familjen inte märkt av det så mycket som man kan tro. När det nu är som det är med min jobbsituation tränar jag åtminstone två pass i veckan på lunchen vilket inte drabbar familjetiden. Långpass har jag lagt tidig morgon eller t o m dagtid på lediga vardagar, samma sak där så visst är de förstående men vi pusslar så att även min fru får träna i den omfattning hon vill.

  Petra, tackar för det! Här kommer en tillbaka!

  SvaraRadera