fredag 6 april 2012

Skor, småskavanker och ett riktigt härligt pass!

Sofie skrev att hon kasserat några par skor och jag har också några som snart borde reserveras en plats i skobutiken i löparhimlen!

Mina DS Trainers har gått 140 mil men är ändå hyggligt fräscha och kommer användas en del ännu och förhoppningsvis också hänga med ännu en vinter som dubbskor. DS Trainers använder jag till distans och där har jag också nya Kinvara 2 som funkar perfekt för det. Däremot tycker jag inte att Kinvaran är en snabbsko för kvalitétspass och tävling, där vill jag ha lite mera firmness och markkontakt!

Värre är det med ett par av mina absoluta favoriter, Brooks ST4 Racers. Efter 118 mil och mer än två år är vänsterdojan på väg mot negativ drop, sedan sulan börjat ramla av vid senaste skogsrundan! De här skorna har jag verkligen älskat att springa i, mina första "lättviktare" om man nu kan kalla skor på 250g för det. De har hängt med på otaliga rundor, slagit pers på halvmaran två gånger, de tog mig sub40 på milen första gången och de satt på mina fötter när jag sprang Stockholm marathon 2010. Egentligen behöver jag inte pronationskilen längre men med tanke på hur bra jag trivts i de här skorna borde jag köpa ett nytt par bums. Tänkbar ersättare framöver kan bli Asics DS Racer som är en liknande typ av sko fast något lättare.

Fulskor...
Knät som stramade känns bra nu igen men det är lite lustigt det där hur diverse småskavanker ger sig tillkänna när jag vilar lite extra. Jag tror att det är små reparationsprocesser! Det blev aldrig någon löpning med Malin Ewerlöf igår då hon fick ställa in p g a förkylning. Jag blev precis sådär barnsligt besviken som man kan bli när något man sett fram emot inte blir av. Vi har inte haft lätt att hitta tider som funkar då hon är otroligt bokad nu efter boksläpp mitt i löparboomen och jag inte har världens mest flexibla schema heller men förhoppningsvis kan vi snart träna ihop!

Det blev träning ändå och ett härligt, roligt och kvalitativt bra passpigga och fräscha ben! Först 7km distans runt 4:20-4:30-tempo med riktigt lätt känsla följt av 3km progressivt i milfart (3:54, 3:49, 3:45/km) följt av 1km mellanjogg och sedan 2km snabbare än milfart (3:40-fart på båda) vilket var rätt tufft. Avslutade sedan med 5x kort sprintbacke, ca 60-80m i full fart med joggvila ner direkt och en dryg km nerjogg, totalt 15,1km löpning @ 4:21 min/km och 172 i snittpuls. I slutet var det nästan mörkt och det var rätt läckert att sprinta uppför den där skogsbacken i full fart i mörkret med sjungande fåglar som enda sällskap! Kom hem med ett stort leende över hela ansiktet efter 66 effektiva minuter träning!

Det var det enda "längre" passet jag genomför den här veckan, nu väntar bara något kort pass och så vila inför måndagens miltävling vilken lär blir en blöt och tungsprungen (grusväg på stora delar av banan) historia att döma av vädret!

Glad Påsk!

6 kommentarer:

 1. Glad Påsk! Tack för Sveriges bästa löparblogg.

  SvaraRadera
 2. Förstår att du blev besviken när du inte kunde träffa Malin för hon ÄR fantastisk!
  Men det blir! ha tålamod!
  Och lycka till på måndag! Kom ihåg att det är lika geggigt för alla. :-)

  SvaraRadera
 3. Oj Peter, jättetack för det berömmet!! Glad Påsk!

  Tackar Krille, Glad Påsk på dig också!

  Ja, jag försöker tänka att jag har hela det roliga kvar Ingmarie! Tack hoppas det torkar upp lite nu. Jag försöker inte sätta någon press på mig själv när jag vet hur kuperad banan är och jag ska försöka ta det som en vanlig snabbdistans!

  SvaraRadera
 4. Hej Staffan,

  Jag hoppas att laddningen har varit kanon inför imorgon! Ska bli spännande att se vad banan har att erbjuda men liksom du siktar jag inte på någon topptid! Ser du en lång kille med blå Spårvägenoverall så tveka inte att komma och tjöta lite!!

  Lycka till med uppladdningen!

  //Jonas

  SvaraRadera
 5. Hej Jonas kul att ses och tjöta lite löpning idag! Det är som sagt en tungsprungen bana och inte lätt att disponera rätt första gången! Tycker absolut vi ska vara nöjda med tiderna så här tidigt på säsongen!

  SvaraRadera