onsdag 11 augusti 2010

2x5x200m 1'PJ 2'SP

Eller på svenska 2x5x200m med 1 minuts pausjogg och 2 minuters serievila körde jag ikväll. Fokus var inte alls på att köra snabbt utan att flyta lätt och kontrollerat igenom intervallerna med bra hållning och löpteknik med korta snabba fotisättningar vilket jag tycker att jag lyckades med hela vägen. Genomförde tvåhundringarna på 43-45-42-42-41-43-44-42-39 och 33 sekunder. På den sista tryckte jag på mera och ville ha en känsla närmare max men lite till fanns det att ta till...

Med upp och nerjogg totalt 8,3km, ett roligt och effektivt pass. Skönt också att ha det inprogrammerat i Garmin och bara trycka på Lap när jag ville börja intervallerna och låta Garmin pipa och tala om för mig hur jag skulle bete mig.

Jag kan knappt tänka mig ett bättre sätt att avsluta min semester på. Imorgon är det första arbetsdagen på drygt fyra veckor men jag har faktiskt lite mer ledighet att se fram emot om några veckor. Mer om det senare. Semestern har varit bra, ganska mycket sol och bad, lite resor med umgänge med nära och kära och lite hemmafixande i slutet. Löpningen har gått OK, ungefär som förväntat, ibland har det blivit lite väl många vilodagar (3) mellan passen men fördelen är att den känning av benhinnorna som jag hade när jag gick på semester är helt borta nu och kroppen känns fräsch.

Efter passet ikväll blev jag helt förvirrad när jag knäppte på TV'n en kvart in i Sveriges fotbollslandsskamp mot Skottland; "Varför spelar de bakåt mot eget mål hela tiden" tänkte jag innan jag insåg att det var Skottland som hade gula tröjor och blå byxor.

8 kommentarer:

 1. Lycka till på första arbetsdagen ;). Det bästa för att lindra chocken är att göra som jag. Nämligen att inte ta någon semester alls :).

  SvaraRadera
 2. Hoppas du slipper känningar i benhinnorna framöver för det är inte alls skoj! kul pass förresten

  SvaraRadera
 3. Sprang första passet med DS Trainer igår. Helt underbara skor! Man känner sig otroligt lätt i dem och passformen är perfekt. Tack för tipset Staffan! :)

  SvaraRadera
 4. Konstaterar att Staffan kör med det gamla torsdagstricket. Ett perfekt sätt mjukstarta efter semestern!

  SvaraRadera
 5. John, att inte få/ta någon sommarsemester alls låter faktiskt fruktansvärt, det skulle jag helt enkelt aldrig palla! Kul att du gillar DS Trainern, jag är faktiskt inte lika förtjust i version 15 som jag var i 14 men visst är de bra skor!

  Julle, hoppas jag också!

  Lars, jodå jodå, det funkar klockrent!! Snart helg igen, känns lite fortfarande som semester...

  SvaraRadera
 6. Du verkar ha kunnat ladda batterierna ordentligt och jag är säker på att du kommer att få en fantastisk (löpar)höst! :-)

  SvaraRadera
 7. Kul med kortintervaller! Det var länge sedan för min del, men nu blev jag allt lite sugen på att drutta ner på Studenternas IP i veckan.
  Då håller banan koll på vad jag ska göra, för Garmin och jag kommer inte överens när det gäller programmering...

  SvaraRadera
 8. Ingmarie, hoppas du har rätt om löparhösten! Ja, det känns som om jag laddat batterierna.

  Bureborn, jag kör inte så mkt med det avancerade läget på min Garmin 305 - för mycket knappande, men enkla intervallpass får du lätt till i det enklare programmeringsläget, välj bara sträcka, antal repetitioner och kryssa i upp-och nerjogg och Garmin sköter resten, skippa det där med mål, det sätter du och inte klockan! Kul att springa på Studenternas!!

  SvaraRadera