söndag 29 augusti 2010

Ytterliga en vecka i ett löparliv

Efter dagens morgonpass på 21,2km inkl 4km tröskel (km 16-19 på 4:05, 4:06, 4:03 och 3:53 min/km) är det dags att göra bokslut över ytterligare en händelserik vecka i ett löparliv.

En bra vecka trots att den innehållit tre dagars löpvila torsdag-lördag p g a externa mötesdagar på jobbet och en lättare förkylning. Jag visste att jobbet torsdag-fredag skulle göra att det inte blev någon lunchlöpning. Dessutom höll jag en viktig projektpresentation på fredagen vilket gick bra men krävde en del förberedelser i veckan. Därför såg jag till att lunchträna i början av veckan istället och räknar jag joggen med min dotter i tisdags kan jag räkna in fyra pass i veckan - klart godkänt!

Måndag: 12,2km distans inkl 4km tröskel i 4:00-4:05-tempo.
Tisdag: Lätt jogg med dottern 3km + 1 km lätt jogg själv, totalt 4km
Onsdag: Lätt förkyld men körde ändå ett lätt löpbandspass, 8km lätt varav 3km lätt progressivt från 5:10-fart ner till 4:10-fart.
Torsdag-lördag: Vila
Söndag: Tidigt långpass 21,2km varav 4 km i tröskelfart

Det var bra att få till ett långpass till innan halvmaran den 11/9 och dagens långpass, varav jag sprang första milen i pratfart 5:15 min/km ihop med min löparkompis David, kändes betydligt bättre än det förra för några veckor sedan, trots att jag höjde farten idag.

Jag har ingen aning om hur jag ligger till nu på lite längre distanser eftersom jag bara sprungit två långpass sedan Stockholm Marathon men efter 1:28:08 på Kungsholmen Runt i maj så är det klart det lockar att kapa de där 8 sekunderna till ett tid på 1:27:xx istället. Vi får se hur det blir med den saken! Det är ju dessutom ett nytt lopp där jag vet noll om bansträckning och kupering, jag bara antar att det är ganska rakt eftersom vi faktiskt ska springa på en ny motorväg...och det är helt OK om det inte slutar med pers, för återigen,det är ju egentligen är det helt orimligt att som motionär sikta på PB i varje lopp, ändå kan man inte låta bli...

Hur har din helg varit?

5 kommentarer:

 1. Hej Staffan!
  Du har helt rätt, det är svårt att inte sikta på pers i varje lopp även fast det kanske inte är realistiskt men jag förstår, jag är lika dan.

  Vilken startgrupp står du i?

  SvaraRadera
 2. Banan ger nog bra möjligheter till pers, tror jag. I alla fall finns det inte mycket att distraheras av... :-)
  Jag lyckades passera över och på den nya vägen ett par gånger förra helgen. Det är rakt, det är platt och det är - tja rätt trist. Med slät och svart asfalt. Borde kunna gå riktigt snabbt för en antilop som du.

  SvaraRadera
 3. Du är ju fantastiskt snabb på denna distans! Antar att halvmaran är din grej :).

  SvaraRadera
 4. Lennart, jag ska ju (tyvärr) inte springa Stockholm halvmarathon den 11/9 utan E-18-loppet i Enköping vilket också är en halvmara.

  Bureborn, jag föreställer mig också att det är rätt...trist, rakt och i värsta fall blåsigt, ofta har ju motorvägar också backar man knappt märker när man sitter i bilen, men det kan vara en rolig engångsgrej.

  John, tack, ja halvmara tycker jag är roligt, har aldrig sprungit dåligt på mina fyra halvmaror hittills.

  SvaraRadera
 5. Kollade upp min tid från Gävle halvmara 2008: 1.27.50. Nu vet du vilken tid du ska slå!

  SvaraRadera