torsdag 26 augusti 2010

Bloggfödelsedag - För ett år sedan...

...skrev jag mitt första inlägg på den här bloggen. Sedan dess har jag sprungit 187 mil fördelat på ca 166 pass, skrivit 183 inlägg och haft över 40.000 besökare på sidan och bloggens polularitet verkar ständigt öka på bloggtoppen.se.

Joel var först att kommentera och har sedan följts av en mängd andra läsare. De mest kommenterade inläggen har varit den korta och den långa versionen av mitt Stockholm Marathon 2010 med över 30 kommentarer samt race-rapporten från halvmaran Kungsholmen Runt i våras när jag för första gången klarade av att gå under 1:30 på distansen.

Så här fint beskrev Morgan min blogg i ett inlägg i maj 2010.

Många läser väl utan att lämna några spår i form av kommentarer, andra har lämnat någon enstaka kommentar. Några har kommenterat flitigt under en period för att sedan dra vidare och ytterligare en ganska stor läsarskara har trogen hängt med sedan första början - roligt!!

Som andra bloggare som reflekterar över vad deras bloggande gett dem så kunde jag inte för ett år sedan föreställa mig att bloggen skulle ge mig det här gensvaret! Jag startade den mest som ett experiment eftersom jag gillar att skriva och utan att ha något särskilt lopp eller enstaka prestation i sikte. Era kommentarer ger mig glädje, energi, pepp och inspiration och jag har inte fått en enda negativ kommentar från någon i skydd av webbens anonymitet under det här året! Dessutom lär jag mig mycket och era förslag och synpunkter har gjort mig till en bättre löpare - Tack!

Riktiga möten med er läsare har gett mig ännu mera, jag har mött drygt 30 av er läsare (vad jag vet om) IRL i samband med olika lopp, t ex de nämnda Kungsholmen Runt och Stockholm Marathon. Ni är för många för att länka till och ni vet ju själva vilka ni är! Tack för den energi ni har delat med er av!


Stockholm halvmarathon 2009 sprang jag tillsammans med Tobias.

På Kungsholmen Runt startade jag tillsammans med SvD's marathonbloggare Petra Månström. Foto: Jens Eklundh. Bild lånad från Petras blogg. Jag med nummer 262 . Petra med nummer 2257.

Löparsnack efter målgång på Kungsholmen runt i maj 2010

Stolta sub 3:15 medaljörer! Daniel och jag efter Stockholm Marathon 2010


Nyligen träffade jag Hempa på Telge Stadslopp. Bild lånad från Hempas blogg.

Ibland har bloggen faktiskt stressat mig och skapat lite bloggabstinens när jag inte kunnat blogga på några dagar och vid andra tillfällen har jag kanske tillbringat lite väl mycket tid på sidan men främst förknippar jag bloggen med positiv energi, inspiration och avslappning. Bloggen och löparblogggsläsande har ersatt TV-tittande som avkoppling en stund på kvällarna!

2010 ser ut att bli mitt bästa löparår hittills och något har hänt med min utveckling i år trots att jag inte gjort något dramatiskt annorlunda bara sprungit lite lite mer under våren. Jag hoppas att ni som surfar hit regelbundet hänger med på den fortsatta resan för nu har jag svårt att tänka mig att vara utan den energin som det ger mig att skriva här!

Tack alla bloggbesökare för allt pepp!


Häng me' mot nya mål!

20 kommentarer:

 1. Jag följer din blogg slaviskt men är ibland dålig på att kommentera!
  Du är en av mina stora förebilder, även om vi är i helt olika ligor vad gäller fart och så!!
  Keep up the good blogwork! :)

  SvaraRadera
 2. Tack själv för en skitbra blogg och bra tips!

  SvaraRadera
 3. Det är jag/vi som ska tacka DIG som får vara med på ett hörn i ditt liv och ta del av dina tankar, din energi och dina äventyr. :-)

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas verkligen att du fortsätter blogga om dina nya mål. Din blogg inspirerar!

  SvaraRadera
 5. Har hängt med här från början och hoppas du kommer fortsätta blogga ett bra tag till. Har varit häftigt att fått följa din väg till maran i år samt även fått lära känna dig på riktigt, hoppas verkligen vi ses igen på lopp framöver. Vi var ju grymma i Stockholm! Det där loppet kommer alltid sitta kvar, häftigt att vi träffades både före, under och efter också.

  Du rockar Staffan!!!

  SvaraRadera
 6. Hoppas det blir fortsatt många år av inspiration och möten framöver. Tack!

  SvaraRadera
 7. Hej Staffan! Har precis börjat läsa din blogg och även blogga själv och det är härligt att läsa din "årsberättelse" - keep up the good work och fortsatt lycka till med ett fantastiskt löparår!

  SvaraRadera
 8. Vad kul att du också har jubileum! Dock har ju du en helt annan framgång både vad det gäller träningen och läsarna. Din blogg var den första blogg som jag började följa på allvar och har blivit en del av morgonrutinen.

  Lycka till i fortsättningen och hoppas att vi syns någon gång IRL!

  (Kul att se en bild på både dig och Daniel som bedriver min andra favoritblogg)

  SvaraRadera
 9. Tack detsamma och fler kommentarer kommer =D

  SvaraRadera
 10. Annika, stort tack! Rock on ;)

  Anna, tack detsamma!

  Ingmarie, tack! Hoppas vi ses snart igen!

  Tobias, tack! Lita på det, hoppas vi ses snart på någon startlinje igen!

  Julle, tack!

  SvaraRadera
 11. Daniel, som sagt alla input och pepp via bloggen har jag svårt att vara utan nu så självklart så fortsätter jag! Visst var vi grymma i Stockholm och det gläder mig fortfarande ofta! Hoppas vi kan ses på något annat lopp framöver, "Kingen" "och Söderslättspilen" :)

  John, ojdå morgonrutinen, hoppas du inte förväntar dig dagliga inlägg för det kan jag nog inte lova! I början av november ska jag tillbringa nästan en hel arbetsvecka i Göteborg, då kanske vi kan planera in ett gemensamt pass?

  Jesper, tack! Blev dotten något löpsugen förresten (om du nu fick henne att läsa mitt inlägg?)

  SvaraRadera
 12. Tycker också att din blogg är bra, mycket bra tips och bra läsning! Har nog hängt med nästan från start då även om jag inte visste det och sällan kommenterar!

  SvaraRadera
 13. Grattis på födelsedagen! Känner igen mig mycket i varför du startade bloggandet och vad som drivit dig vidare och inte minst vad bloggandet tillfört dig. När det gäller mig så har mitt tävlande (som inskränker sig till ett ynka lopp!) bara lett till att jag fått träffa Marathon-Lars (vilket var mycket trevligt). Det innebär förstås att jag fortfarande har en massa trevliga möten med andra bloggare (bl.a. med dig!) framför mig.

  Dessvärre har alla skador jag drabbats av under det senaste halvåret gjort att jag utvecklats betydligt mer som bloggare än som joggare, men jag hoppas komma ikapp med den biten snart:-)

  SvaraRadera
 14. Vore ju kanon Staffan! Dessvärre så bor jag inte i Gbg utan i Jönköping. Jag hoppas dock att du springer LL, då kanske vi syns där :).

  SvaraRadera
 15. Roadrunner, tack! Hoppas du kommer tillrätta med skadeproblemen och att vi kan ses i samband med något lopp framöver!

  John, åh, det måste varit inlägget om Midnattsloppet i Götet som fick mig att dra den slutsatsen! Nej, inget LL för mig

  Rosa Milton, tack!!

  SvaraRadera
 16. Grattis på 1-årsdagen! Det är vi läsare som ska tacka dig för en inspirerande, underhållande och välskriven blogg. Med andra ord, tack Staffan!

  Lycka till med alla(!) utmaningar och händelser under hösten!

  SvaraRadera
 17. Kul att läsa ditt första inlägg. Kommer inte ihåg mitt och jag har bara bloggat sen 1 maj i år. Skall kolla det.

  Tror för övrigt att du var tvåa eller trea att kommentera på min blogg. Du var en av de första i alla fall och då blev jag glad. Jag minns så väl hur det kändes med en kommentar, "vad kul, det finns någon som har läst vad jag har skrivit därute"

  Kul att du firar 1-års jubileum. Fortsätt som du gör, för det du gör, gör du bra..... GRATTIS

  SvaraRadera
 18. Hempa, tack och dubbeltack!!

  Lennart! Känner igen det där med glädjen över första kommentaren, tack för kommenterandet och hoppas vi ses på något lopp framöver!

  SvaraRadera