måndag 9 augusti 2010

Första långpasset sedan maran...


Idag blev det så äntligen lite löpning igen, även om jag faktiskt glömt bort att jag ju sprang barfotalöpning på stranden i fredags med sönerna, sprintruscher fram och tillbaka längs stranden i varierande fart, kul och nyttigt!

Sonen ville vara Usain Bolt, dagen efter ville han istället vara Tyson Gay och jag fick vara Bolt, helt OK :-)

Idag sprang jag första "riktiga" långpasset (jag definierar långpass som 90 min eller 20 km) sedan Stockholm marathon och det märktes! Eller var det den extrema luftfuktigheten efter allt regn eller en kombination för tungt gick det! Iväg i ca 4:50-fart första milen på mestadels genomblöt grusväg på en av mina favoritrundor runt sjön Turingen som ligger intill Mälaren. Efter ca 10 km var jag tvungen att ta en paus för att pusta och få ner pulsen lite. Testade sedan en kilometer i 4:13-fart men det gick för tungt och jag slog av på takten och genomförde sedan de sista 9 km i ca 4:35-tempo, fast med hjälp av ytterligare någon kort paus.

Totalt blev det 20km på 1:33:10 (4:40-tempo) med en (för det tempot) ganska hög snittpuls på 176.

I alla fall sjönt att komma ut i löparskor igen, att få en notering i träningsdagboken och att med endorfinernas hjälp uppleva ett bättre humör än jag haft de senaste tre dagarna!

12 kommentarer:

 1. Ja ett långpass kan göra underverk å humöret =)

  SvaraRadera
 2. Håller med dig och Julle - att springa gör underverk. Av någon anledning blir maken mycket snällare och gladare när jag varit ut på långpass ;)

  SvaraRadera
 3. Trots dina pauser så är det ju faktiskt en riktigt bra tid tycker jag. Gott att komma igång med distanspass förstår jag. Man kan ju alltid leka att man är Rune Larsson om det går lite trögt :).

  SvaraRadera
 4. Harligt att hora att langpassen ar med ibland! Vilket bra tempo du har hela tiden. jag blir grymt imponerad av dig. De fa ganger jag lyckas komma ned (upp?) till 4.30-fart kanns det som jag sprintar!!:)

  SvaraRadera
 5. Jo, glomde saga det - du har en "blog award" att hamta hem hos mig!

  SvaraRadera
 6. Man blir på mycket bättre humör när man fått träna. Konstigt men så är det. Daniel brukar beodra ut mig om jag är alltför sur en dag.

  SvaraRadera
 7. Sjyst att hitta en annan snubbe som bloggar om löpning. Tycker mest att det verkar vara tjejer som bloggar.

  Jag längtar tills jag också pallar att bara sticka ut och springa två mil så där appropå. Målet är 15 km innan september.

  Läs mer på: http://www.nehrer.se

  SvaraRadera
 8. Julle, absolut!!

  Sofie, det kanske är för att han tänker: "äntligen ett par timmar när jag kan sitta i TV-soffan och hinka öl helt ostört...

  John, jo det gick OK faktiskt men fokus kommer mer ett tag nu vara på snabbheten och inte långpassuthålligheten!

  Petra, tack!!

  Anna, de där endorfinerna igen. Har planterat idén att familjen ska köra iväg mig i löparskor om jag är grinig, hittills utan resultat, får väl bli lite grinigare... ;-)

  Tomas, välkommen till bloggen och vilken snygg site du har!! Titta bland mina löparbloggar där hittar du en hel del bloggande grabbar som springer! Lycka till med 15km!!

  SvaraRadera
 9. Då kan säga att du är på G igen. På riktigt! Vad blir nästa lopp? Önskar dig en fin start på jobbet!

  SvaraRadera
 10. Ja det måste vara så. För det kan ju inte vara så att jag blir snällare när jag får vara ute och kuta :)

  SvaraRadera
 11. Tack Ingmarie, bra timing dags att gå till jobbet imorgon igen!

  Precis, Sofie, så kan det ju inte vara :-)

  SvaraRadera
 12. Ingmarie, nästa lopp blir Telge Stadslopp 5 km den 21/8. Har mycket att bevisa för mig själv, för jag har sprungit bedrövligt dåligt på mina två tidigare försök! Sedan blir det nog halvmara (E18-loppet) den 11/) och förhoppningsvis också Hässelbyloppet i oktober, där jag hoppas på att officiellt gå sub 40.

  SvaraRadera