onsdag 20 januari 2010

Dagens lilla träning

30 minuter styrka hemma i vardagsrummet, mera prylar än så här behövs inte för att få en jobbig halvtimma.


Inspirerad av Daniel ville jag först testa hur många armhävningar jag orkade och det blev 60st, dock lite snabbt utförda. Efter det djupa knäböj 3x10, utfallssteg 3x10 per ben, Petra-lyft 30 per ben, 50 sit-ups, 2 minuter plankan och lite blandade core-övningar. Efter detta lite balansplatta tillsammans med hantlarna ovan och som avslut 2x20 armhävningar. En effektiv halvtimma! Det mesta av detta utfördes med sonen bredvid mig, han gillar min balansplatta skarpt!

Imorgon löpning igen, nice

10 kommentarer:

 1. Härligt och effektivt! Blir inspirerad att köpa en sån där balansplatta!

  SvaraRadera
 2. Hemmafys är grejen för oss småbarnsföräldrar! Kör också ett program några dagar i veckan.

  SvaraRadera
 3. Det behövs inte många grejer för att bli trött. Försökte läsa mig till vad Petra-lyft var men gick bet. Bild kanske?

  SvaraRadera
 4. 60 armhavningar rakt av ar ju jattebra jobbat! Du kommer inte ha nagra problem att uppna det dar malet (du fick ju faktiskt till 2 x 20 sedan sa tekniskt sett ar du ju dar redan). Far kanske revidera till 150 st eftersom det anda ska vara en utmaning??? Kul ocksa att se att du kor de kanda benovningarna (som dessutom fatt ett kanonnamn:))!

  Forresten, hur funkar det med de nya Brooks-skorna? Visst ar de ganska latta? Sjalv ar jag himla nojd med mina Adidas Supernova Glide men vill garna testa ett par annu lattare...

  SvaraRadera
 5. Är också sugen på att köpa en balansplatta. Vad kör du för övningar på den?

  SvaraRadera
 6. 60 pushups är jävligt imponerande!

  SvaraRadera
 7. Förefaller som en väl använd halvtimma!

  SvaraRadera
 8. Petra, tack. Jag gillar min balansplatta skarpt, tycker den stärker musklerna effektivt men som med alla "hemmaträningsprylar" finns en risk att de blir liggande i en garderob och då är det ju inte så effektivt :-)

  Håller med dig Hempa, men det är inte lika kul som att springa. Inget ger mig sådan träningsvärk som hustruns Core-DVD.

  Ellinor, hjälpte det inte ens att läsa via länken? Övningen känns jättelätt i början, tror det egentligen är en rehabövning men till slut tar det bra i benen.

  Petra, tack! tycker dock man kan slarva igenom armhävningar ganska mycket genom att göra dem snabbt! Petralyft är kanon och ett bra namn är det ju :-) Ang Brooks-skorna så jag har inte testat dem ute ännu p g a vargavintern, endast kört två pass på band men jag väntar med recension tills det torkar ute, har ett mkt bättre löpsteg ute.

  Odda, jag köpte en på Stadium, det följde med ett häfte med instruktioner, men t ex att stå på ett ben och köra med lätta hantlar gör jag, eller att balansera på ett ben och rita bokstäverna i alfabetet i luften med den andra foten är också bra, man kan också sitta på den med krökta ben i luften, då stärks djupa bukmuskler, vicka fram-och-tillbaka med en-båda fötterna räcker också bra.

  Tack Rosenblom

  Oliver Sture, onekligen, har träningsvärk idag, senare ikväll blir det en löprunda dock!.

  SvaraRadera
 9. Du är ju mästare på det här med hemmaträning. Stark är du också! :) Jobbar du som gruvarbetare? ;)

  SvaraRadera
 10. Daniel, stark är jag absolut inte, värdelös t ex i bänkpress, däremot är jag nog rätt så "seg" om du fattar. Gruvarbetare, ha ha, behöver de vara starka nuförtiden?

  SvaraRadera