onsdag 13 januari 2010

Nytt jobb

De senaste fem åren har jag arbetat som Gruppchef. Nu har jag precis fått en ny tjänst som Klinisk Projektledare.

Samma företag, samma projekt jag har stöttat med personal som gruppchef, t o m samma byggnad som förut. Jag tror att det kan vara både en tuffare roll (mera krav på "leverans", är det ordet lika populärt där ni jobbar? Det har ingenting med post eller budbilar att göra...) men samtidigt enklare för det blir tydligt vad mitt ansvar är, vilket det inte alltid är som chef.

Den enda effekten det kan tänkas ha på löpningen är att det nu väntar en mer intensiv period med att lämna över det gamla jobbet till kollegorna samtidigt som jag ska sätta mig in i allt nytt, vilken kan innebära att det blir lite färre lunchrundor nu ett tag. Ambition är att vara fortsatt disciplinerad och hinna ut ändå.

Spännande och utmanade ska det bli i alla fall, lite "läskigt" också, men det tar jag som ett sundhetstecken. Hellre det än att tro att jag kan allt direkt...Jag skissar för övrigt på ett inlägg där ni kommer få veta lite mera om mig, saker som inte direkt har med löpningen att göra.

12 kommentarer:

 1. Spännande med nytt jobb och spännande med en presentation.

  SvaraRadera
 2. Grattis! Vad är det som är "kliniskt" i projektlederiet? Har alltid lite svårt att ta till mig de där titlarna.

  Hur eller hur verkar det taggande för dig, det ska vara lite nervöst, annars är det ingen utmaning.

  SvaraRadera
 3. Kul med nytt jobb, grattis!

  Och ja, leverans är ett ord som ofta förekommer på mitt jobb... :-)

  SvaraRadera
 4. Kul att få veta lite mer om mannen bakom de där fyra minutrarna och trettio sekunderna per km :) Är säker på att du kommer leverera en briljant träningsplanering inom kort!!

  SvaraRadera
 5. Tack, ja det ska bli spännande.

  Joel, kliniskt betyder att vi leder läkemedelsprojekt när de kommit in i människa, alltså några år in i forskningsprocessen. Kliniskt=arbete med patienter. Man kan också jobba som preklinisk projektledare med ansvar tidigare i processen för att ta projekten lite förenklat från labbänken/provröret förbi djurförsök och in i människa. Sedan kan man vara mer senior projektledare och ansvara för både och också men som sagt mera info kommer...

  Petra, ja, lite mer svammel om mig kommer så småningom, Briljant träningsplanering?? Jag har ju redan redogjort för mina mål och lite allmänna tankar hur jag ska nå dem, what else do you need? ;-) Försöka komma ut och löpträna 3 ggr/vecka, är det tillräckligt briljant?

  SvaraRadera
 6. Ooops, förlåt en ouppmärksam läsare...jag ser nu att du redovisat din träningsplan på ett utmärkt sätt! Och du har en sak som jag vill ha - fart i benen :)

  SvaraRadera
 7. Grattis Staffan! Se till att du fortsätter att hinna med lunchrundorna så kommer du vara betydligt mer effektiv övriga arbetstimmar. :-)

  SvaraRadera
 8. Grattis till nya jobbet. Kul med nya utmaningar.

  SvaraRadera
 9. Petra, det är lugnt. Du har ju helt rätt i att jag inte följer eller ens har något träningsprogram. 3 gånger/vecka, lite andra lösa ideer om fart ibland samt att köra det jag känner för får räcka för mig.

  Tobias, tack! Helt rätt hoppas det. Fast idag kollar jag visst bara bloggen på lunchen ;-)

  Odda, tack!

  SvaraRadera
 10. Spännande! Grattis och lycka till!

  SvaraRadera