fredag 15 januari 2010

Dagens intervallpass 2x4x3min, dagens pulsnotering 200 bpm...

Sen lunch nu och helt slut efter dagens intervallpass på 2x4x3 min. Testade att köra intervaller på tid istället för sträcka och testade joggvila istället för stå/gåvila.

Nu är det bevisat, för MIG är det jobbigare att springa på löpband än ute punkt slut, end of discussion och jag vill inte ha några mothugg från er löpbandskramare (Daniel, Rosenblom...) :-)

Dagens pass hade varit ganska tufft ute, men absolut inte inte så tufft som det blev på bandet. Så här såg det ut:

 • Lutning 1%
 • Uppjogg i 7 minuter i 6 min/km-tempo
 • 4x3 min i 15 km/h (4 min/km) med 1 minuts joggvila (tempo mellan 6-7 min/km)
 • 3 minuters serievila, pulsen sjönk till 130 som lägst
 • Lutning 1% igen
 • 2x3 min i 15 km/h
 • 1x3 min i 16 km/h
 • 2 min i 16 km/h+1 min i 18 km/h med lutning 2%
 • Avslut med 1,75km lååångsam nedjogg.


Total sträcka: 10 km
Total löptid: 50:49
Fart max/snitt: 3.14/5:04
Puls max/snitt: 200/178

Jag upplevde det som jobbigt redan vid intervall nr 3-4 innan serievilan, nr 5 var OK efter serievilan, nr 6 var jobbig, nr 7 när jag höjde farten var faktiskt OK men nr åtta var mördande tung.

Pulsen låg mellan 190-195 hela tiden under intervallerna. Att snittpulsen inte blev högre var p g a lång nedjogg med puls omkring 155. Under joggvilan var pulsen över 180 hela tiden och jag svettades som en polarforskare i Sahara.

Under sista intervallen ökade jag farten till 18 km/h (3:20 min/km) och ökade lutningen till 2% och pulsen steg till 200 bpm, det fanns lite lite till att ta av men jag orkade inte pressa upp mig de extra tre slagen till min idag kända maxpuls på 203. Efter långsam nedjogg var det förbaskat skönt att kliva av bandet idag. Löpband ÄR JOBBIGARE och tråkigare!!!

Hur högt har ni kommit upp i puls idag?

8 kommentarer:

 1. Jösses vilket pass!! Snyggt jobbat! Häftigt att du kom upp så högt i puls. Skönt att koppla av i soffan efter ett sånt pass på fredagen. Själv ser jag fram emot 8*1000 imorgon.

  Har vilat idag så jag har inga pulsvärden att rapportera. :-)

  SvaraRadera
 2. Riktigt galet coolt. När jag blir stor ska jag också pina mig på intervaller! Du är min nya idol.

  SvaraRadera
 3. Av mig får du inget mothugg. Löpband är snabbt som bara den men väldigt jobbigt. Får aldrig tillräckligt med syre inomhus. Svettigt är det också. Hur konstigt det än kan låta är snålblåsten att föredra.

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat där. Inte lätt att pannbena sig på löpband

  SvaraRadera
 5. Snyggt!och imponerande! Löpband är ju jobbigare på så vis att det inte går att sakta lite och sen öka igen (om du inte pillar på knapparna förstås) Ute gör man ju det lite omedvetet. Men jag tror bandet är ett bra sätt att "vänja benen" vid fart.och skallen att tåla tristess....;-)

  SvaraRadera
 6. Härligt att du kör löpband Staffan, nu somnar jag gott!! ;)
  Vilket grymt pass du fick till, hade gärna tränat löpband tillsammans med dig. :)
  Min puls har nog som mest varit uppe i 90bpm idag. Det var när jag skulle stoppa hunden från att angripa en annan hund. :)

  SvaraRadera
 7. Coolt och grymt bra jobbat! Att piska sig själv på band är inte min starka sida, jag stånkar så mycket att jag helst vill vara ensam på gymmet :D

  SvaraRadera
 8. Hempa, ja därav min deal med dig att du kan få några sekunders fart av mig om jag får lite lägre hjärtfrekvens av dig! Jag var rätt mosig sedan på fredagskvällen :-)

  Snorkkis, ja du har väl cirka 10 år på dig innan du är lika förskräckligt gammal som jag ;-). Din idol är jag så gärna så gärna!

  Oliver Sture, håller med håller med

  Ellinor, tackar! Nej det kanske bygger bra pannben inför utesäsongen hoppas det!

  Ingmarie, inte så mycket pillande på knappar på low-tech-bandet på jobbet, farten justerar med en ratt vilket jag tycker är bra, lättare när man är trött!

  Daniel ha ha, Pusha varandra tillsammans på två band är nog kul. Ja, jag "lånar" grannens fina vovve på en del distanspass och även om han är en jättefin hund kan det bli lite jobbigt när man möter andra hundar

  Petra, tack!

  SvaraRadera