tisdag 5 januari 2010

Hur fort cyklar ni 1 km?

Fortfarande julledig och två dagar med innebandy på Stockholm Wintergames är över. Dotterns lag gick obesegrade ur turneringen och vann sin ålderklass! Det bästa var ändå att de verkade ha jättekul tillsammans i laget! Ett trevligt arrangemang trots långa pauser mellan matcherna som gick i ganska utkylda mässhallar. Flera prova på aktiviteter fanns tillhanda, t ex kunde man testa landsvägscykel hos Stockholms Cykelförbund.

Utan att vara uppvärmd, klädd för träning eller behärska rätt växlar på cykeln så cyklade jag 1 km på 1:45 i simulatorn, bästa resultatet hade en sjuttonåring på 1:32. Andningen var inga problem men jösses vilka stela ben jag fick!!! Kul var det i alla fall!! Dottern som cyklade brevid mig fick kommentaren: "Du har en vältränad pappa tror jag!" :-)

Minus 17 idag och ingen löpning men imorgon hoppas jag komma ut på årets första långpass, hoppas termometern visar en något varmare temperatur då!

6 kommentarer:

 1. Har ingen aning om hur fort jag cyklar, jag springer ju mest ;-), men 1.45 låter ruggit snabbt.

  Misstänker att du tog i lite extra när du fick höra att du var vältränad...

  SvaraRadera
 2. Bra blogg.
  Vad är din köldgräns för en löprunda?

  SvaraRadera
 3. Tobias, stämmer nog... ;-)

  Åsa, tack!!
  Har väl ingen exakt gräns men om det är kallare än -15 tycker jag det är svårt att skydda ansiktet på ett bra sätt och då ska jag vara extra löpsugen för att komma ut på en runda.

  SvaraRadera
 4. Det ska bli ännu kallare de närmsta dagarna. Så det blir väl fullt på löpbanden nu antar jag. Minus 20 och kallare går ju inte att springa i.

  SvaraRadera
 5. Häftigt! Undra just hur fort du hade cyklat om du hade varit uppvärmd!? Mitt tips är att du hade varit snabbare än 17-åringen.:-)

  SvaraRadera
 6. Ingmarie, tror jag också, absolut ;-)

  SvaraRadera