lördag 16 januari 2010

Varg!!


Idag har jag varit rätt seg och till viss del beror det nog på intervallpasset igår. Det har i alla fall blivit lite aktiv vila med längdskidåkning och skridskor med barnen idag.

Lokalblaskan rapporterar i ett flertal artiklar (som vanligt åtföljt av skön debatt i kommentarsforumet...) att varg siktats där jag bor - varg!!

Västerkumla ligger ett par kilometer utanför Nykvarn, mellan Södertälje och Strängnäs/Mariefred, 50 km sydväst om Stockholm. Om vargen förflyttar sig ytterligare någon kilometer österut kommer den till småvägarna där jag brukar springa mina långpass, t ex det förra torsdagen. Skogarna här är fulla med rådjur och även vildsvin om det nu står på menyn så hungrig behöver den nog inte vara.

Det här är ju hur coolt som helst, undrar om jag ska ta en tur imorgon och se om jag kan hitta herr Gråben? Jag är inte rädd för honom, grönklädda skumögda darrhänta äldre herrar med bössa däremot...bäst man klär sig färggrant på distansrundan imorgon.

7 kommentarer:

 1. Varg i Nykvarn! Vill du träffa gråben kanske du ska klä ut dig till rådjur... ;-)

  SvaraRadera
 2. Skulle vargen vara på hugget, så lär du ju springa ifrån den. Lätt.

  SvaraRadera
 3. Bäst det är, blir det tröskelpass av distansrundan! Fast ärligt... man skulle nog bli lite småskakig i knäna om man mötte en varg.

  SvaraRadera
 4. En räddhågad sällskapshund i ändan av ett flexikoppel är säkert farligare än Gråben. Hoppas du och vargen slipper möta slumpskott från de skumögda och darrhänta!

  SvaraRadera
 5. Hm...ta på dig skottsäker väst och spring fort. Det är nog säkrast så! ;-)

  SvaraRadera
 6. Hempa, lysande idé ha ha!

  Lars, det är frågan...det blev aldrig något söndagspass faktiskt, en promenad med hustrun i vargland (utan att träffa på honom) och ju längre söndagseftermiddagen led ju mindre kände jag för att ge mig ut och springa. Prioriterade en timma på skridskobanan med sonen istället.

  Snorkkis, du har nog helt rätt

  Oliver Sture, ja, hoppas den klarar sig

  Tobias ;-)

  SvaraRadera
 7. Glöm inte kameran! vargen kommer att vara mer rädd för dig än du för honom/henne så var snabb som attan med att "klicka".

  SvaraRadera