fredag 22 januari 2010

Runners High

Igår kom en kär gammal bekant på besök under löprundan - Runners High. Jag hade en bra dag igår och det spillde över på löprundan. Jag vaknade utvilad, på jobbet fick jag undan en del gamla surdegar, hem och fixa middag (raggmunk med morätter och lingon, mums) med tre glada barn som sällskap, kramade hustrun i dörren en timma senare och sen iväg på min löprunda.

Hade ingen klar plan för passet, det var halt och ojämnt underlag och det blåste en kall jobbig vind men det bekom mig inte det minsta igår. Öppnade försiktigt på 5:21 på första kilometern sedan ökade jag farten en aning och det kändes lätt lätt lätt. Jag sprang mest och log hela passet och var inte ett dugg trött. Fokuserade på stegfrekvens, fotisättning och andning. Jag sprang en variant av min vanliga milrunda och trots att den faktiskt innehåller hela åtta backar varav åtminstone 3 riktiga syraframkallare hade jag fortfarande ett stort flin i ansiktet efter nio kilometer, tur att det inte var så många ute....

Eftersom jag fortfarande var så pigg så beslutade jag mig för att trycka på lite och avslutade sista kilometer på 3:52 och trots att jag drev upp pulsen till 191 som mest så skrattade jag nästan högt när jag stängde av klockan utanför dörren eftersom känslan fortfarande var lätt lätt lätt.

Den här rundan ska jag komma ihåg när det går tungt på maran i sommar. Hade det varit en vårkväll med torr asfalt och med färre lager med kläder så hade nog passet landat på 43 minuter ungefär.

Sträcka: 10 km
Tid: 46:55
Fart max/snitt: 3:27/4:42 min/km
Puls max/snitt: 191/177
Km: 5:21, 4.41, 4:42, 4:51, 4:46, 4:32, 4:43, 4:39, 4:43, 3:52

8 kommentarer:

 1. Härligt Staffan!
  De där passen lever man på länge! När flytet bara infinner sig. Kul, och riktigt bra tid där på slutet!

  SvaraRadera
 2. Underbar känsla det där. Tack om varje pass kändes på det viset.

  SvaraRadera
 3. Efter ett sådant grymt torsdagspass är jag säker på att du ler hela helgen.

  SvaraRadera
 4. Det var mycket länge sedan jag upplevde ett sådant pass. Befinner mig just nu i ett avgörande skede om jag ska fortsätta en månad till med lågpulsande. Om dessa tankar och om orsaken står att läsa i dagens blogginlägg från Roadrunner. Välkommen dit!

  SvaraRadera
 5. Med 3:52 på sista km, så finns det ju mycket tryck i benen! Way to go!

  SvaraRadera
 6. Joel, ja det var kanon-pass och lika bra igår dagen efter.

  Odda, eller hur? Hoppas snömodd-slitet betalar sig bra när det blir härlig barmark!

  Oliver Sture, stämmer faktiskt bra :-)

  Roadrunner, ja, jag såg dina bryderier, jag vågar inte ge dig några råd eftersom jag inte är bra på MAF men vad skulle hända om du testa ett snabbare pass bara för att testa hur det känns efter 60 MAF-mil?

  Ellinor, Najs är ordet för dagen!

  Lars, jajamen, det var inte ett dugg jobbigt faktiskt!

  SvaraRadera
 7. Ohhh!! Härlig känsla det där! Det var ett tag sedan jag träffade min egen RH-kompis. Tror den kommer med värmen till våren :)

  SvaraRadera