onsdag 27 januari 2010

Min humor och korta intervaller imorgon!

Dagen började med ett asgarv till frukost när jag läste följande i Dagens Nyheter: "Så här års är det svårt att hålla humöret uppe. Plånboken är tom men julklapps-TV'n ska betalas, sömnhormonet melatonin skvalpar någonstans i höjd med ögonbrynen, snön halkar av träden och förvandlas till caffe latte på gatorna. Den enda höjdpunkten man har att se fram emot är toppen på kurvan över smittade i vinterkräksjukan"

Det är humor, det! Sedan håller jag inte med i sak, det finns ju massor att se fram emot, t ex ett lunchpass imorgon bestående av lite fart, 20x200m kanske? Jag pratade nämligen löpning med ett par killar på mitt jobb från Enhörna IF och Södertälje Nykvarn Orientering som springer halvmaran på respektingivande 1:15 och 1:23 och de tyckte att "med lite intervaller kommer du mosa den där tiden". Vi pratade om att jag inte förbättrat mig nämnvärt på halvmaran på 2 år trots fördubblad träningsmängd.

De tyckte också vi kunde dra till Södertälje IP för lite banintervaller när det blir barmark! Jag är me'!

10 kommentarer:

 1. Intressant med 200-ingar, pratade ni något om lämplig fart/vila,

  SvaraRadera
 2. Det är intervaller som gäller!
  Då kommer du kuta under 3 timmar på maran i år.
  När blir tävlingspremiären i år?

  SvaraRadera
 3. Intervaller is the shit, jag har fattat det nu. Hellre ett intervallpass mer än en massa tuffande runt mystempo. Tur att man gillar ringningar i öronen och mjölksyrestinna ben... kör hårt!

  SvaraRadera
 4. Mer intervaller!!! YES!!!
  Säger som Hempa angående 200-ingar. Har aldrig kört det där, dock har det blivit pass på 400mx16 med extra paus på mitten.

  Ska bli intressant att få läsa om morgondagens pass, om du inte tänker hålla det hemligt ;)

  SvaraRadera
 5. Ja, konceptet verkar ju funka sa varfor inte! Korta intervaller kanske vore nagot aven for mig. Kor sa det ryker!

  SvaraRadera
 6. Hur ofta ska man köra intervaller och vilket tempo?

  SvaraRadera
 7. Haha, vad hemskt, vilken dyster livssyn! :)

  SvaraRadera
 8. Hempa, vi diskuterade joggvila i 100-200.

  MiMa, ja jag ska försöka få mera fart i min träning, ha ha under tre timmar, I wish...

  Eller hur Petra!!

  Daniel, varför skulle jag hålla det hemligt?? 16x400 verkar rätt tufft, har kört 10x400m på bana men hade svårt att hitta rätt fart (det blev FÖR tufft...)

  Petra, testa vet jag!

  Odda, jag är verkligen inte rätt person att svara på det men jag ska köra oftare än vad jag gjort hittills.

  Fitnesscoachen, visst är det underbart! :-)

  SvaraRadera
 9. Du vet vad jag har att säga om intervaller. Får man dessutom grymmesllskap som du ska få r det bara att ge gärnet. Intervaller är verkligen något att se fram mot. Kanske skulle fler människor satsa på intrevaller iställer för på ny tv.

  SvaraRadera
 10. Anna, ja, jag hoppas verkligen vi får till de där passen! Jag ska verkligen försöka få till lite mera fartpass i vår för att förhoppningsvis utvecklas lite, det är dags nu efter att ha stått och stampat ett tag resultatmässigt!

  SvaraRadera