söndag 24 januari 2010

Vilken vecka!!

En av de bättre löparveckorna på länge går mot sitt slut. Summerar fem (!) löppass som alla varit lätta, roliga och dessutom varierande i fart, om inte under hela passen så åtminstone under delar av dem.

45 km och löptid 3h 41 min (hmm, 3:41 = mitt första marathon-resultat från 2008 men den här veckan kom jag 3 km till på samma tid, ett relevant tecken på förbättring...?

Måndag: vila

 • Tisdag: lätt lunchjogg med backinslag, 8 km 5:35 min/km @ 163 bpm
 • Onsdag: styrketräning hemma 30 minuter
 • Tordag: runners high och 10 km distans 4:42 min/km. Sista km lätt på 3:52 min/km. @ 177 bpm
 • Fredag: lunchpass löpband fartlek (snabbare 400/200 som avslut på varje km) 10 km 4:36 min/km
 • Lördag: mycket lätt lunchjogg 4,4 km 5:18 min/km @154 bpm
 • Söndag: distans 12,6 km 4:47 min/km. Sista km på 4:15. @ 165 bpm

Uppenbarligen har det varit en bra blogg-vecka också...

För övrigt noterar jag igen från dagens distanspass, med risk för att göra någon förbannad att BMW-ägare är sämst bland bilförarna på att visa oss löpare hänsyn, överlägset sämst!! Jag sprang i godan ro långt ut i kanten, visserligen på en smal 70-väg, väl synlig med reflekterande kläder i dagsljus när en BMW modell större/högre/dyrare/mer bensintörstig (X5?) närmade sig. Det var ingen mötande trafik men istället för att gå ut lite mot mitten för att ge mig plats så sätter idioten på heljuset och svänger istället in mot mig och stryker nästan sidan mot mig. Hade jag halkat till hade jag befunnit mig någon annanstans nu.

Jag klev ut i vägbanan och hade jag varit en smurf hade min pratbubbla innehållet några åskmoln och blixtar. Jag borde visat honom fingret, istället gjorde jag tummen upp i hans backspegel men eftersom han inte stannade antar jag att ironinn inte framgick.

Imorgon blir det vila. I veckan blir det färre pass men på söndag blir det +30km igen, denna gång i sällskap med David som siktar på TEC 50km i april. Tempot blir inte så högt, han springer gärna strax över 5 min/km, ändå har han sprungit Stockholm Marathon på 3:15, inte dåligt. Kul ska det bli med sällskap i alla fall!

God natt!

11 kommentarer:

 1. Sådana är vi, vi BMW ägare ;-)

  Verkar som du börjar närma dig en formtopp, tänk på att det är några månader kvar till maran! Grym vecka!

  SvaraRadera
 2. Förresten måste jag säga att jag varje gång jag är inne på din sida (dvs några gånger per dag ;-) )kollar på bilden som är tagen från sidan när du springer. Och jag tycker den är lika bra/häftig varje gång!

  SvaraRadera
 3. aj aj aj, direkt! Tänk så fel det kan bli Tobias, nåja, du är väl undantaget som bekräftar regeln då ;-)

  SvaraRadera
 4. Det är faktiskt en pressfotograf som tagit den! En bekant är chef för sportredaktionen på Länstidningen i Södertälje och hon frågade om de inte kunde få göra ett motionärs-reportage om min löpträning inför min första mara 2008 så bilden framifrån blev på helsida i ett dubbeluppslag i tidningen i maj 2008. Jag fick springa lite och han tog en massa bilder och jag fick sedan dessa två för fri användning, jag gillar den också!

  SvaraRadera
 5. Håller med Tobias om den coola bilden och grattis till en grymt bra träningsvecka! Jag tror nog att min urladdning förra veckan med pers på milen nog var runner’s high. Vilken känsla!

  SvaraRadera
 6. Tycker jag mest hela tiden imponeras över dina träningspass! Håller med Tobias om att du är på väg mot en formtopp, som förhoppningsvis varar hela 2010! Coolt med runners high!

  SvaraRadera
 7. Grattis till en bra träningsvecka. Hoppas du slipper fler "chicken-races" framöver med galna bilförare. Själv har jag mest stött på dom när jag varit ute och cyklat. Sjukt hur en del beter sig bakom ratten.
  Instämmer också ang. den coola bilden.

  SvaraRadera
 8. Härlig vecka du fick till!!
  Känner igen det där med bilförarna, har också mött några som siktar på en för att skrämmas. Det händer att jag lägger en spottloska i sidan på bilen om dom kör nära nog för att förtjäna det, kan ju alltid hoppas man träffar handtaget =)

  SvaraRadera
 9. Bra jobbat! När jag bodde i Halmstad och sprang intervaller på asfaltsvägen på Galgberget (det är 30km/h där) så skulle 95% av alla bilförare helst NUDDA mig TROTS att vägen är superbred. En gång hade jag nyckeln i beredskap... I say no more. ;-)
  Och du kommer väl ihåg att det är Löpningens dag i morgon?

  SvaraRadera
 10. Grattis till din fina vecka (incidenten undantagen)! Bilförare som avsiktligt försöker preja eller aningslöst råkar nudda finns tyvärr. Är för snäll för nyckeltricket, men har nog tacklat en och annan backspegel.

  SvaraRadera
 11. Petra, Ja visst är det härligt när man får det där flytet i löpningen!

  Hempa,tackar, hoppas du har rätt!!

  Odda, ja en del undrar man hur de är funtade...

  Daniel, spottloska ha ha

  Ingmarie, är det inte väldigt kuperat på Galgberget, min bror pluggade i Halmstad under några år. Jajamensan, jag firade löpningens dag ensam idag under min lunchrunda. Jag hade sagt nej till sällskap eftersom jag inte trodde jag skulle hinna lunchlöpa idag, men det hann jag ju!

  Oliver Sture, tackar!

  SvaraRadera