tisdag 22 maj 2012

Tävlingssugen! Milspåret imorgon!

Jag har varit sugen på att tävla ända sedan jag missade Kungsholmen Runt! När jag sedan vann en startplats i Milspåret av Petra så var det inte mycket att tveka på. Mormor hämtar barnen på dagis och jag åker in till Stockholm imorgon efter jobbet.

Bild från starten förra året.

Osäker på vad expertisen säger om en miltävling tio dagar innan maran men tio dagar är tillräckligt för återhämtning (enligt devisen samma antal dagar återhämtning som loppets längd i miles) och tio dagar innan borde också vara en lämplig tidpunkt för att köra ett sista tufft pass för att sedan köra ett "halvtufft" pass med förhoppningsvis lätt känsla, i helgen som kommer. Imorgon kommer jag vara återhämtad efter söndagens dubbla pass, min uthållighet har nog aldrig varit bättre och nu får vi se hur jag har det med snabbheten. Jag vill satsa på en bra tid imorgon, mer än i säsongspremiären på Påsksmällen då jag mera sprang på känsla än jagade tid.

Erfarenheten har lärt mig att det är vanskligt att sikta på en viss tid i ett lopp man inte sprungit tidigare. Banan lär vara flack men första varvet innehåller en stigning upp till Rosendahls slott. Dessutom är underlaget till största delen grus (parkstigar) och inte asfalt och det lär vara trångt i början. Oavsett bansträckning, underlag och tider hit och dit ska det bli kul att få tävla igen och jag hoppas göra ett bra millopp så får vi se hur långt det räcker!

Är du plats på Djurgården i försommarkvällen och ser en löpare med väldigt gula skor och nr 185 på bröstet så ropa hej!

13 kommentarer:

 1. Lycka till och kriga hårt! Hoppas du blir grymt snabb i dina gula skor och jag tror att loppet ligger perfekt inför Stockholm Marathon...

  SvaraRadera
 2. Lycka till Staffan! Å med de skorna, what can go wrong? ;-)

  SvaraRadera
 3. Lycka till i kör hårt nu.
  Du är ju i toppform så det kan bli ett roligt lopp.
  Tror också loppet ligger rätt i tiden tio dagar innan maran.
  Heja heja

  SvaraRadera
 4. Har för mig att många kör milspåret som ett sista test inför maran. Jag kommer tyvärr inte göra det dock, alldeles för trötta benen efter en jobbdag. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Milspåret har flyttats lite fram & tillbaka banmässigt. Själva startområdet verkar vara större i år men det smalnar snabbt av, och det är en smal backe direkt efter start och sedan är det lite " svängigt" upp till Rosendal - det blir säkert stockning inledningsvis. Skulle inte säga att det är en bana som är en av de snabbare... Förhoppningsvis kan jag starta själv imorgon om jag blir av med hostan.

  SvaraRadera
 6. Det där kommer bli perfekt inför maran! Stort lycka till och bränn inte allt krut, spara lite tills maran ;)

  SvaraRadera
 7. Staffan! Det gläder mig att träningen går bra (men allt annat vore sensationellt -du är en mästare på att krama ur kvalitet ur kilometrarna!) kör så det ryker idag och nästa lördag! /ulf

  SvaraRadera
 8. Se till att hålla dig långt fram i starten. När jag sprang för några år sen var det riktigt trångt strax efter start.

  SvaraRadera
 9. 10 dagar före är inga som helst problem! Lycka till!!!!!

  SvaraRadera
 10. Lycka till! Håller tummarna nere från Skåne!

  SvaraRadera
 11. Tack Per, hoppas du har rätt!

  Eva, hehe, tack!!

  Tack Olov!!

  Ja, det hade varit roligt att vara med på eventet igår Andrea men schemat hemma tillätt inte det! Jag hade tänkt komma in och köpa CEP-strumpor av dig förra veckan men hade lite tidsbrist så det blev löplabbet på söder vid skrapan istället!

  Jo, jag har läst det där om den ändrade banan Magnus, blir ju svårt att jämföra tider då! OK, gäller att stå långt fram kanske, tack för info, får försöka köra hårt och så får tiden bli vad den kan!

  SvaraRadera
 12. Daniel, jag hoppas bränna en hel del krut och sedan hinna återhämta mig på tio dagar, det är planen :)

  Ulf, tack för det men hur står det till själv? Förkylningarna kan väl inte härja runt forfarande? Efterlyser en knivskarpt formulerad uppdatering tack!

  Tack Sara!!

  Bra tips Lennart, tack!!

  Känns extra bra att du säger det Ingmarie, tack!!

  Tack Elin!!

  SvaraRadera