lördag 24 april 2010

Runners Store-besök

Tillbringade förmiddagen i Stockholm där jag sålde min Polar pulsklocka som legat ute på Blocket någon vecka. 1000kr fick jag för den, tack för det!

Min fru hade planerat mysdag på stan med de stora barnen så lillkillen och jag gick 10 meter till Runners Store på Vasagatan. Jag har ingen reklam på bloggen, förutom lite bilder på de prylar jag använder, men jag kan inte låta bli att lovorda den här butiken!! VARJE gång jag går in där blir jag otroligt bra bemött av intresserad och engagerad personal.

Runners Store på Vasagatan i Stockholm

Vi pratade löpmängd, träningsvanor, benhinneinflammation och löparskor och givetvis blev det en hel del springa på bandet. Jag var intresserad av nya New Balance 905 men eftersom jag vill springa mycket mängd i halvlätta skor upplevde jag den som lite för instabil och vek.

Säljaren tyckte definitivt att en sådan sko ska kompletteras med en mängdsko, men de brukar ju ofta rekommendera "tjockskor".

Jag provade sedan Adidas Adizero tempo, Saucony Tangent, Sauncony Fastwitch (vilken lätthet och löpkänsla!) och en neutral Nike-sko som referens och på videon kunde man tydligt se framförallt min vänsterfot falla inåt vid isättningen. Pronationen var inte speciellt uttalad på högerfoten. Inte förrän jag klev i Asics DS Trainer fick jag känslan "borta bra men hemma bäst" och den var också klart bäst vad gäller att räta upp pronationen! Det här är skon för dig! utbrast säljaren, "perfekt". Dessutom kunde jag gå ner från 43,5 till 42,5 i nya modellen, lite skumt!

Jag berättade också att jag har ett par Adidas Supernova Sequence som mängdsko men att jag inte trivs så bra i den och han sa direkt att jag inte behöver så kraftig pronationskil som i den modellen och att det säkert är därför den inte känns bra. Han tyckte jag skulle komplettera DS Trainer med en mängdsko och rekommenderade Asics 2150. Dyra, tunga men populära Asics Kayano tyckte han var onödigt tung och dämpad för mitt steg eftersom jag inte väger så mycket.

Hade lillgrabben tråkigt i butiken, nej, då han provade också skor och löparkepsar för fulla muggar varvat med tvärsäkra fyraårsuttalanden som "Pappa, du är en tönt" :-)

Blev det något skoköp då till slut? Nej, inte idag, ville mest bara sondera marknaden. Dessutom svider det att betala 1.600kr för ett par Asics DS Trainer när de går att beställa för 725kr+40kr frakt från Start Fitness i England!!! Å andra sidan, om alla utnyttjade butikernas service som idag och sedan beställde via nätet finns det snart inga butiker i Sverige.

Får låta samvetet fundera på det ett tag...köpte i alla fall en ny löparkeps till maran och ett par strumpor...

8 kommentarer:

 1. Var där igår och kollade in nya Icebug Cerelitas. Jag möttes också av proffsig säljare och bra service! Runners Store gäller!

  //anders

  SvaraRadera
 2. Nöter man några skopar om året kan det ju verkligen löna sig att beställa från UK. Jag brukar passa på när jag är i USA, och då kan man dessutom hitta någon intressant modell som inte importeras till Sverige. Dock brukar jag ha svårt att gå ut från RS utan några skor; speciellt DS trainers har en tendens att ropa högljutt att de vill följa med hem, och vad gör man?

  Årets herrmodell av trainern är designmässigt riktigt snygg dessutom (även om grabben tyckte att du var en tönt).

  SvaraRadera
 3. Hur använder du dina skor, Staffan? Har förstått att du har några stycken. När du pratar om mängdsko hur menar du då och i vilka fall byter du till något annat.

  Springer ju själv enbart i ett par kayanos som jag vet funkar bra för att räta upp mitt steg. På kortare rundor eller intervallpass kanske något annat skulle kunna funka, fast jag vet inte riktigt hur jag ska resonera.

  Kostar det bara 40 spänn i frakt från England för ett par pjuck??

  SvaraRadera
 4. Enda "felet" med RS är just att det är lätt att plånboken blir väldigt tunn efter ett besök där. ;-) Och visst är det synd att det är så stor prisskillnad? Jag gynnar gärna bra service (som RS har) genom att betala lite mer men så stor skillnad som du får är ju helt galet!

  SvaraRadera
 5. Ett annat tips är wiggle.co.uk riktigt bra priser och dessutom fraktfritt vid beställningar över ca 550 sek... Dock brottas jag med mitt samvete när man går in i butik och provar, känner och testspringer utan att sen köpa något. När det, som i mitt fall, skiljer 800 kronor (adidas seq.) mellan butik i Sverige och wiggle beställning via nätet, så brukar dock den ekonomiska sidan hos mig vinna samvetskampen...
  //Pierre

  SvaraRadera
 6. Tyvärr kan jag inte riktigt stämma in i hyllningskören för RS. Sist fick jag iofs superbra service - och köpte nya skor. Men flera gånger dessförinnan har jag fått ett avmätt bemötande av oengagerad personal. Och åkt till labbet i Uppsala istället, de har fått sälja skorna. Där har jag dessutom rabatt. Misstänker att jag inte ser ut som en riktig löpare, och medelmåttiga motionärer skiter de i.
  Jag är en sån där typ som vill ha saker direkt - så jag slipper funderingar på ekonomi kontra gott samvete. :-)

  SvaraRadera
 7. Anders, håller med dig. köper du Icebug NU? Rea??

  Sofie, ja, jag fick verkligen kämpa med mig själv för att lämna butiken utan en kartong :)
  Först tyckte jag årets Trainer var ganska anonym och jag tycker väl fortfarande att de gärna får sätta lite mer färg på den...

  Joel, grundtanken är väl stabila och dämpade skor att springa många km i och lättare skor till snabbare pass, dock blir mitt steg så mycket bättre i halvlätta skor så jag kör oftast det, även på kilometersamlarpassen. Du springer ju inte så mycket (just nu) och Kayano är väl ett jättebra val. Om du springer mera kan det vara bra för både fötter och skor att växla mellan två par.

  SvaraRadera
 8. Ingmarie, håller helt med dig. Jag har nästan bestämt mig för att beställa från England, trots deras fina service, men priset är mer än dubbelt så mycket och då bestämmer smålänningen i mig.

  Pierre, tack för tips, känner igen mig i hur du resonerar!

  Bureborn, trist! Vill tro att det nog är tillfälligheter hur man bemöts, precis som du beskriver har jag blivit bemött på Löplabbet på Kungsgatan i Stockholm flera gånger. Hur du (och jag) ser ut hoppas jag verkligen inte har med saken att göra.

  Så där är jag också, vill jag ha något, vill jag ha det NU, därför tog det emot att lämna butiken utan skor :)

  SvaraRadera