onsdag 28 april 2010

Dubbelpassförvåning

Igår körde jag dubbla löppass för första gången i mitt liv.

Började min löpardag kl 06.43 med transportlöpning till jobbet, lugna 15km i 5:05-fart i sällskap med vitsippor, blådito, solen, fåglarna och en falsksjungande Håkan Hellström i lurarna. Inte mycket att orda om men ganska mysigt var det.

När det sedan var dags för lunchpass var jag väldigt lyhörd på hur kroppen skulle reagera på löpning igen men efter en inledande 4:58-kilometer kändes benen väldigt pigga och farten höjdes till 4:40 och 4:30 för att sedan stabiliseras mellan 4:20 och 4:10 förutom den sista kilometern som gick på 3:53 och det gick lätt! Totalt 10.5km snabbdistans @ 4:20-tempo och det gick väldigt lätt på pigga ben - Tycker kroppen är rätt skum som svarade på det där sättet! Jag var väldigt hungrig sedan resten av dagen, åt och drack mest hela tiden!

Idag lunchlöpning med kollegor igen, blir förmodligen 8 lugna kilometer sedan två egna i fyra-tempo.

Med lunchlöpning även imorgon och sedan smita lite tidigare från jobbet på valborgsmässoafton :) för transportlöpning hem passerar jag gränsen 200km på en månad. Något av en milstolpe för mig. Visst är det lite nördigt och jag håller med Bureborn att rent generellt är det ingen bra idé att "träna ikapp" en dålig månad men jag kände att jag hade en bra chans med lite smart planering och prioritering nu och jag tog den.

Hur tycker ni jag ska fira milstolpen mitt ute på landsvägen? Ett vårskrik? Vråla 200 rakt ut? 200 sit-ups i vägkanten? Fler förslag?

12 kommentarer:

 1. Tycker du ska unna dig ett vårskrik som Stalone gör i Eye of the Tiger när han springer upp för trappan=)

  SvaraRadera
 2. Lyxa till det med att köpa nån ny springgrej och en extra god middag efter rekordrundan :)

  SvaraRadera
 3. Det där med dubbla pass testade jag när jag tränade till NY-marathon. Läste att det ska vara effektivt och kan lura kroppen att du kör ett långpass. Det skulle också slita mindre på kroppen än långpasset. Viktigt dock att man kör det ena passet lugnt.

  Gör en Stalone som Jesper skriver när du knäcker 200! :) Grattis i förskott!!

  SvaraRadera
 4. Grattis till 200 km! Du börjar ju springa mycket nu trots att du hävdar att du inte har tid... ;-)

  Ta med dig en powerbar eller liknande och fira med. Sedan drar du på de sista kilometrarna stärkt av både powerbar och 200 km!

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat att komma upp i 200 km! Det har även jag som lägsta gräns för en månad.

  Jag tycker också du ska fira med ett vrål! Tänk vad roligt för alla som ser dig. =)

  SvaraRadera
 6. Har faktiskt upplevt samma fenomen när jag kört dubbelpass. Ibland. Kroppen verkar på något sätt ligga kvar i löpläge... Häftigt är det i alla fall!
  Ett vrål och en snygg piruett röstar jag för. Men se upp så du inte snubblar. :-) Och så en riktigt god återhämtningssmoothie vid hemkomst.

  SvaraRadera
 7. Som gammal mc-åkare kan jag säga att "livet börjar vid 200"! Jag tycker att du ska trycka upp en tröja ;-)

  Roligt att höra att dubbelpasset funkade, jag tänkte göra detsamma i nästa vecka fast med transportlöpning i båda riktningarna till och från jobbet. Bara 7 km enkel väg men trots allt något nytt.

  SvaraRadera
 8. Jesper, bra idé!

  Andrea, extra god middag kan det nog bli ikväll på valborg, nya spring-grejer känns mera tveksamt, familjen tycker redan det dräller av skor och annat överallt och jag köpte ju min Garmin nyss :-)

  Tack Daniel! Får kanske bli ett skrik...

  Tobias, tack! Bra idé, har ju blivit en del snabba avslut i veckan trots att jag skulle springa mycket lugnt... ;-)

  Lisa, tack! 200 är dock inte min lägsta gräns, snarare drömgräns, har aldrig sprungit så mycket innan, 100km/månad är snarare min lägsta gräns.

  Bureborn...en piruett alltså...hmm :-) vilken syn!

  Joel, inte har du väl kört hoj så snabbt, det får man ju inte... ;-)

  Lycka till med transportlöpningen, för mig krävs det lite planering men det är nog för att jag springer utan väska, har ingen bra rygsäck att springa med.

  SvaraRadera
 9. Som någon annan redan sagt, god mat och efterrätt och kanske någon shopping ;) Jag har också sprungit bra i april, med mina mått mätt. Beställde ett par kompressionsstrumpor igår... belöning?

  SvaraRadera
 10. Fartfylld, precis hemkommen efter 20km långpass, firade med en 18:e kilometer i 3:59-fart, en piruett i skogen och ett högt: "Yes, yes yes".... -)

  Strax mycket och god lunch och kanske kanske betäller jag trots allt ett par nya löpardojor via nätet i veckan! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Håller med om att dubbla pass tätt inpå varandra faktiskt kan kännas riktigt bra! Uthållig blir du också då du troligen inte hunnit fylla på med en massa energi efter första passet så lär du din kropp att hitta energi och hushålla med den till pass nr 2. Bra om du ska springa lite längre tävlingar! Finns mer att läsa på marathon.se om just detta fenomen. Jenny

  SvaraRadera
 12. Jenny, tack! Långpasset idag gick i hyggliga 4:35-fart över 20km trots all löpning i benen. Nu kommer jag ta det lugnare inför halvmaran Kungsholmen Runt om en vecka.

  SvaraRadera