måndag 12 april 2010

Dagens: 8x1000m plus upp/nerjogg.

Nedan ser ni kvällens tröskelintervaller. Jag hoppades att dessa skulle råda bot på bristen på inspiration jag känt senaste veckan och visst kändes det bra.

Planen var kontrollerad tröskelfart omkring 4:10 och jag ger mig själv godkänt även om farten blev lite ojämn och ofta något snabbare än så (toppfarten noterades till fina 3:17 min/km :). Vilan var 90 sek gå/ståvila tills pulsen gått ner under 150 bpm innan nästa repetition startades. En varm och skön kväll och Håkan Hellström i lurarna som sjöng falskt om våren som bara han kan. Ett recept som brukar få mig på gott humör, så också ikväll!!

Jag sprang i mina Brooks och jag gillar löpkänslan i dem, det jag ännu inte lärt mig är att knyta dem rätt. Plösen och snörena är så tunna så det känns direkt om de sitter för hårt eller för löst och det är lätt att dra åt lite för mycket.


Löpningen kändes relativt lätt men lite ovant "stolpig" i de högre farterna. Jag hoppas och tror att flera liknande pass ska råda bot på det och vara bra fartträning nu när barmarken är här utan att för den skull slita för hårt på kroppen. Jag lovade ju i vintras att försöka snäppa upp farten lite i vår och få lite mera variation i träningen och därmed förhoppningsvis lite utveckling resultatmässigt.

10 kommentarer:

 1. Det ser ju alldeles strålande ut! Inte ska du räkna bort april om det fortsätter så här!:-)

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Eller vårens uttryck som Ingmarie använder... STRÅLANDE!
  Åtta tusingar i det tempot är utveckling...

  SvaraRadera
 4. Ingmarie, tack! Det kändes bra. Intervallträning är ju en djungel av teorier kring hur lång vilan ska vara och hur snabbt man ska springa men för en gångs skull tror jag faktiskt att jag låg rätt i ansträngning under alla repetitionerna.

  Janne, tack! Ingen hoppas mer än jag att du har rätt. Planerar för lite 200-hundringar på lördag...

  SvaraRadera
 5. Verkar ha varit ett härligt pass. Intervaller är kul. Nu längtar jag efter att få börja springa igen. Har en perfekt intervall-bana alldeles utanför huset. Med springförbud är det plågsamt att se den så fort jag tittar ut genom fönstret.

  SvaraRadera
 6. Härligt att köra tusingar ibland va ett tag sen jag gjorde det nu =)

  SvaraRadera
 7. Lars, för dig gäller väl först att vila och sedan komma igen!

  Julle, ja, för en gångs skull tror jag att jag hittade rätt intensitet på dessa, brukar köra för hårt annars och då sliter det för mycket och blir för sällan.

  SvaraRadera
 8. Härligt jobbat, Staffan! Jag tänkte köra längre intervaller utomhus inom kort, kanske 8 x 800 m eller 8 x 1000 m. Får se vad coachen tycker... :)

  SvaraRadera
 9. Tack Petra, Jag kör nästan alltid intervaller för hårt men denna gång tror jag faktiskt jag träffade rätt! Hoppas och tror att tröskelintervaller är vägen till utvecklings för mig nu!

  SvaraRadera
 10. tack Petra! Jag brukar alltid köra mina intervallet för snabbt men denna gång tror jag faktiskt att jag träffade rätt! Hoppas och tror att tröskelintervaller nu i vår ska vara en väg som leder till utveckling för mig nu!

  SvaraRadera