måndag 19 april 2010

Sjukstuga igen - avbruten löpning

Helgen inleddes med att sonen drabbades av en fullständigt magnifik magjuka i bilen hem från dagis. Jag ska bespara er detaljerna utan det räcker att konstatera att det gick åt rikliga mängder desinfektion och handsprit...

På lördagen mådde alla helt OK och det blev en typisk ute-fixardag i trädgården. Även om den är liten är det ändå en del som ska fixas så här års, häcken ska klippas, löv ska bort, gräsmattan ska gödslas, altanen ska göras i ordning m m.

På söndag morgon kände jag mig risig i någon slags lightvariant av sonens magsjuka. Jag vilade större delen av dagen men på eftermiddagen kände jag mig såpass pigg att jag dumt nog försökte mig på en lätt jogg. Efter 2km i 6:15-fart var det uppenbart att det var en mycket dum idé! På kvällen fick jag frossa och 39 graders feber. Inatt var det dessutom dags för dottern att bli magsjuk så nattsömnen har lämnat en del övrigt att önska.

Idag är febern lägre men jag känner mig långt från OK. Trots att jag i alla fall lyckades skrapa ihop 40km löpning i veckan så är det bara att inse att april tyvärr inte blir vad jag hoppats på löpmässigt! Nu handlar det i första hand om att rädda 100km vilket jag satt som ett lägstamål på en månad, allt över det blir bonus.

5 kommentarer:

 1. Vi sätter en parantes om april. Krya på er alla.

  SvaraRadera
 2. Ja, vi struntar i april - ungefär som jag inser att mars månads ultraeskapader inte direkt var välgörande för min prestation i Prag... Krya på dig!

  SvaraRadera
 3. Tack Ellinor och Petra, det börjar bli hopp om livet igen och imorgon siktar jag på att kunna jogga en sväng igen...

  SvaraRadera
 4. Krya på dig!

  Från mitten av december till början av april har jag haft tre förkylningar. Innan dess var jag frisk i 14 månader . . .

  Nu har jag kört på med träningen i tre veckor och det känns bra.

  SvaraRadera
 5. Mikael, jag är så gott som frisk nu från magsjukan även om maggen kurrar lite och min fru just nu har eländet. Hoppas på att kunna ge mig ut och springa idag på lunchen och sedan avsluta april på ett bra sätt!

  SvaraRadera