fredag 30 april 2010

Firande – "Operation April Rescue" completed och första funderingarna inför Kungsholmen runt.

Tack för alla förslag på hur jag skulle fira uppnådda 200km! Jag tog till mig av era råd och gjorde en cocktail av dem bestående av fartökning (km nr 18, sista upp till 200km, på 3:59 efter råd av Tobias, en liten piruett a' la Bureborn och ett rop "Yes yes yes". Tror ingen såg eller hörde mig på skogsvägen....

Efter en vecka med 101 kilometer löpning söndag-fredag (mer än dubbla min vanliga veckomängd och nästan fyra mil mer än mitt tidigare mängdrekord) är jag varken trött, skadad eller ens speciellt muskulärt sliten, snarare piggare än vanligt!! Mysko kropp man har...
Så här blev det i sammandrag:
 • söndag: 25/4 32,2km inkl 2x3km fartökning, snittfart @4:52 min/km
 • tisdag: 27/4 lätt distans 12,3 km @ 5:05 min/km
 • onsdag: 28/4 transportlöpning till jobbet 15km @ 5:05 min/km
  onsdag: 28/4 snabbdistans 10,5km @4:21 min/km
 • torsdag: 29/4 8km lugn distans @ 5:19 min/km +3km tröskel (4:16, 4:12, 3:55 min/km)
 • fredag: 30/4 långpass 20km @ 4:35 min/km
Piggheten under onsdagens snabbdistans kom som en överraskning och jag vill tro att den här veckan kan framkalla en formtopp nu inför Kungsholmen Runt om en vecka. Jag har inte så mycket halvmaraspecifik träning i benen men jag känner mig för en gångs skull avslappnad inför loppet och då brukar det bli som bäst, t ex hade jag inga som helst förväntningar på tider när jag 2007 sänkte mig från 1:44:59 på Göteborgsvarvet till 1:32:59 på Stockholm Halvmarathon samma år.

Jag känner nu att jag har en bra chans att gå sub90 och fixa ett av mina stora mål bara huvudet är med mig. Jag har bra råd till andra men det gäller att plocka fram det själv när tröttheten kommer; Fokusera på bra hög hållning – hela tiden, tänk Snabb-Stark-Lätt, andas kontrollerat i tvåtakt, slappna av i axlar och ansikte...

Nu tillåter jag mig själv dock att njuta och helt koppla bort träningen imorgon. Ska mest bara njuta, vara med familjen och titta på när gräsmattan växer....Eventuellt blir det sedan ett långpass söndag morgon men då inga mastiga +30km utan kanske 20-22km igen.

Preliminära planer för nästa vecka innehåller bara ett (!) lättare lunchpass och ett kortare tröskelpass innan halvmaran för att låta kroppen hämta hem träningen från den här veckan. Vad tror ni om det och hur har er löparvecka varit?

Några bilder från dagens runda

Turinge kyrka i Nykvarn. Lägg märke till riksrådet Erik Dahlbergs gravkor till vänster, ett av de främsta exemplen på Barockarkitektur i Sverige

Min alldeles egna Aborrebacke, strax innan toppen efter 400 brant stigning
som inte riktigt framgår av bilden.

Halvvägs upp, här känns det i benen...

9 kommentarer:

 1. Grattis till uppnått mål! Kommer vara banfunktionär och stå någonstans mellan Gjörvellsgatan och Smedsuddsbadet. Heja! Heja!

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara bilder! Du kommer att fixa sub 90 bara det inte regnar småspik, är motvind hela vägen eller någon sätter krokben för dig. ;-) Din träning har ju gått fantastiskt bra nu! Jättekul! Ha bara is i magen så du inte tokrusar i början. Min löparvecka? Jo tack. I vattnet har det blivit en hel del timmar men på land...Null. :-( Förutom några steg för att hinna med tuben. ;-)

  SvaraRadera
 3. Grattis till uppnått mål! Det verkade också som att kroppen svarade bra trots att du sprang både på morgonen och lunchen i veckan (kan väl inte varit många timmar vila emellan där?); och det är ju styrkebesked! Nu blir det bara att vänta in formen då?! Och kanske vi ses på Kungsholmen runt? Kommer dit som support.

  SvaraRadera
 4. Oj, grattis!
  Blev himla inspirerad nu!

  SvaraRadera
 5. Imponerande vecka Staffan och grattis! :-)

  Riktigt inspirerande att läsa om din formtopp, håller tummarna på lördag. Håller utkik efter grönvitt men jag lär nog vara för långt efter för att få en skymt av gasellen.

  Slog också mängdrekord denna vecka, 53 km är jag nöjd. Att dubbla den distansen, näe.. Inte 2010 åtminstone. :-)

  SvaraRadera
 6. Heja Staffan, du ser stabil ut nu! Jag kommer att köra milen istället för halvmaran på Kungsholmen Runt, vill inte bygga upp en trötthet inför den stora Maran då jag tänker köra ett 35-kilometerspass veckan efter. Men milen kommer ge välkommen snabbdistans i benen och det behövs, även om det kommer bli grisjobbigt :D

  SvaraRadera
 7. Ellinor, tack! Ska hålla utkik även om jag kanske är för trött för att ropa hej :)

  Ingmarie, tack. Hoppas du har rätt, det känns bra nu!

  Sofie, tack! Dubbelpass var skumt. Nu väntar en lugnare vecka absolut

  Tolla, tack!

  Hempa, tack! 53km är ju riktigt stabilt, du kör ju heller inga marathonlångpass vilket ju hjälper upp mängden. Hoppas vi ses på Kungsholmen!

  Petra, tack! Ok, då blir det du som får vänta in mig antar jag :)

  SvaraRadera
 8. Härlig veckomängd! Jag tar det som en utmaning.

  SvaraRadera
 9. Oliver Sture, tack! Gör det men ta det försiktigt! Det var en engångsgrej för mig som jag tror har givit positiva resultat!

  SvaraRadera