fredag 23 april 2010

Nybörjar-Garmin-funderingar

Dag två av Operation April Rescue och resultat ser ni här. Några funderingar:
 • Går det att ändra skalan på höjdprofilen, med nuvarande skala kommer ju alla rundor att se lika platta ut som en nygräddad pannkaka?!
 • Går det inte att få kilometermarkeringarna utmärkta på kartan?
 • Väldigt märkliga "nedåtspikar" i puls-och fartdiagrammet, att min puls skulle halka ner under 100bpm under rundorna, dålig kontakt med pulsbandet? Vi höll heller inte så ojämnt tempo att det dalade till 8:37 min/km.

Dagens pass var ett väldigt lugnt lunchpass där jag agerade hare åt två kollegor. 5:30-fart var beställd som långsammast och vi började snabbare än så och för mig var det hur lätt och ledigt som helst. Efter 5 km beordrades temposänkning 5:36, 5:33. Det är väl OK för att vara hare inte sant? Efter sju kilometer lämnade jag två flämtande och dubbelvikta kollegor och avslutade med två lätta kilometer på 4:02 och 3:57, skönt att vara bäst för en gångs skull ;-)

Imorgon blir det löpvila nu efter två dagars löpning i rad. Däremot blir det Stockholmsbesök och därmed en sväng till Runners Store m m. Laddar sedan för långpass 30km söndag morgon och funderar på en ganska mastig plan med mycket mängd som avslutning på april.

Tills dess, ha en skön fredag och lördag!!

4 kommentarer:

 1. Tjena Staffan!

  Kör i Garmin connect och där är det inga problem att ändra skalan på höjdprofilen. Bara att trycka på + knappen ovanför höjdprofilen.

  Dipparna i puls och fart märker jag också ibland. Har ingen bra förklaring men det känns som klockan tappar kontakten med satelliterna för ett kort ögonblick. Brukar mest hända när jag springer i skog.
  Använder sporttracks enbart för att få fram fina kartor. Där markeras varje kilometer ut på tjusiga google kartor.

  SvaraRadera
 2. Hej Staffan! Jag börjar också bli sugen på en Garmin. Kommer följa din träning och ditt användade av klockan. Kanske en recension framöver?

  / Anders

  SvaraRadera
 3. men vad hände med dina kolleger?

  SvaraRadera
 4. Linghemslöparn, kanon, tack, var det så enkelt :) Pulsen borde ju inte påverkas av satellitkontakten...ska testa sporttracks också...

  Anders, kan nog bli en recension så småningom. Annars är mitt tips att gå in på diskussionsforumet på Jogg.se och skriv in Garmin i sökrutan och du har läsning i några timmar... :-)

  Lars, ingenting förutom att de var helt slut!

  SvaraRadera