måndag 12 april 2010

Om utebliven löpning och att köra fel med positiva konsekvenser

Början av april och marathon-programmen (som jag inte följer) går in i sin mest intensiva fas. Vad gör jag? Springer mindre än någonsin! Om Sofie strök mars får jag fundera på om jag inte ska stryka april, i alla fall om det fortsätter på samma sätt.

Idag tolfte april och träningsdagboken noterar 35,5 kilometer, en mil var fjärde dag. Det håller inte! Jag tog det ju medvetet easy inför Påsksmällen där det sedan blev en förkylnings-DNS. Denna envisa förkylning har sedan vägrat släppa greppet. Veckan bjöd visserligen på två bra distanspass och tankar fanns om en 10km tävling i lördags alternativt intervaller igår kväll för att råda bot på kilometerbristen i träningsdagboken. Det blev nada av det.

Helgens har tillbringats i ett svinkallt Örebro på Innebandycup med dotterns innebandylag Nykvarns IF F98-99. Tjejerna var som vanligt jätteduktiga och vann tre matcher, spelade en oavgjord och förlorade en match med 0-1. Det bästa är ändå att se hur roligt de har i laget på och utanför planen. Jag hade med springprylarna eftersom Startmilen 10km gick i Örebro och spelschemat innehöll en rejäl paus mitt på dagen. Men lite restsymptom från förkylningen och det minst sagt smällkalla vädret i lördags gjorde att lusten att springa inte var tillräckligt stor för att lägga ett par timmar på min favoritsysselsättning löpning...

På hemvägen körde vi fel i Arboga och hamnade på fel sida om en liten sjö som heter Mälaren (ja, jag körde och hade skrutit lite om att GPS är en rätt onödig pryl....det straffade sig direkt!). Det negativa med det var att klockan var för mycket och orken/inspirationen igen var för låg för att ge mig ut och springa intervaller i den sena kvällen när vi kom hem. Det positiva med omvägen var att vi tog en fika hos svärföräldrarna och som vanligt så var det inga problem att ställa upp som barnvakt den 8/5 då det nu ser att bli tävlingspremiär på Kungsholmen runt halvmarathon. Tack för det Annica och Göran - ni är toppen!!

Det beskedet och tanken på lite tröskelintervaller ikväll gör att jag nog ser lite mera positivt på läget trots allt! Vid närmare eftertanke så med några långpass och lite lunchträning så ska jag nog se till att april blir en i alla fall OK månad. Jag har lite grann ställt in siktet på 800km löpning innan maran och det ser fortfarande ganska lugnt ut!

8 kommentarer:

 1. Jag har ett i stort sett resultatlöst kvartal bakom mig så keep it up. Svårt att få till passen ibland med barn och aktiviteter men rent generellt så tycker jag att det verkar funka för dig. Dina långa morgonpass är avundsvärda, har inte kommit till det stadiet att jag gillar morgonlöpning.

  Och jag backar dig till fullo, gps är fegt...

  SvaraRadera
 2. Härligt att du får till Kungsholmen, det ska bli riktigt kul! Jag ser framemot draghjälpen!

  SvaraRadera
 3. Joel, jovisst, detta är nog bara en tillfällig dipp, jag har ju faktiskt min bästa löpvinter någonsin bakom mig men det gäller nu att hålla i det hela april maj!

  GPS, visst är det fegt men det vore ju bra om jag kunde lära mig hålla truten någon gång!!

  Tobias, ja, det ska bli skitkul!! Detsamma men vi får väl se vem som får släpa på vem ;)
  Det är dags för mig nu, sub90 det ska gå!

  SvaraRadera
 4. Kul med Kungsholmen - hoppas du har tid att vänta in mig och min hare efter målgång :)

  SvaraRadera
 5. Petra, inga problem!! Det ska bli kul att säga hej :-)

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att det bara är mitten av april ännu; vi har ju hela sommaren på oss!

  SvaraRadera
 7. Noterar att även du fått uppleva "svackan". Även Sofie verkar ha drabbats. Vet du anledningen till din svacka? Rent spontant tänker jag att vi tre tränat hyfsat tufft hela vintern och kanske inte gett kroppen tillräcklig tid i vinteridet.
  Skulle vara intressant att se om det finns samband mellan vår gemensamma nämnare Svackan.

  SvaraRadera
 8. Sofie, jag fattar inte riktigt... :) Hela sommaren på oss, inför vadå? :-Z

  Hempa, i mitt fall bidrog den kraftiga förkylningen under förra veckan som gjorde att jag fick ställa in en planerad tävling jag sett fram emot. Kroppen känns bra i övrigt och nu börjar en intensiv period med mycket aktiviteter vilket ibland gör löpningen lite lidande samtidigt som man vill springa mer nu när värmen och barmarken är här.

  SvaraRadera