måndag 5 april 2010

Påsksmällen 2010 - DNS

Efter alla peppande kommentarer på mitt förra inlägg känns det såklart extra trist att skriva det här inlägget men DNS (Did Not Start) är vad som kommer stå i resultatlistan brevid mitt namn idag...

Påskafton var fantastiskt varm och solig och är det inte klassiskt att så fort solen visar sig är man ute och fixar (och springer!) hela dagen med alldeles för lite kläder på sig? Det är möjligt att fartleken på påskafton förvärrade det hela men jag tyckte inte jag körde så hårt och gjort är gjort.

Vaknade på påskdagen med ont i halsen som senare under dagen övergick i täppt näsa, allmän förkylningskänsla och senare rinnsnuva. Tankarna under gårdagen växlade mellan "jag åker dit och ser hur det känns" till "inte en chans att jag springer imorgon". Gick och lade mig tidigt och hoppades sova bort det tills idag, men status nu på morgonen är oförändrat. Att det dessutom snöar ganska kraftigt bidrar till liten del till mitt beslut att inte springa idag. Att med infektion i kroppen bli blöt och kall samtidigt som jag tar ut mig ordentligt kan knappast leda till något som är positivt för min löpträning!

Visst skulle jag kunna åka upp till Enhörna och springa 10km idag men jag skulle inte kunna göra mig själv rättvisa. Att springa runt på 45 minuter idag intresserar mig inte, det kan jag göra veckans alla dagar!! Idag var meningen att jag verkligen skulle testa mig och köra hårt mot sub40 för första gången men gör jag det förkyld i kyla och snöfall riskerar jag att ställa till med något värre än den här förkylningen och därmed påverka träningen inför Stockholm Marathon vilket trots allt är vårens huvudmål.

Nu har jag snart surat färdigt, millopp finns det flera att välja på. Gäller bara att hitta ett en helg när min fru inte jobbar. Jag får försöka tänka idag att smartheten besegrade reptilhjärnan!

16 kommentarer:

 1. NEJ, så trist! Men ja, så klokt!
  Klart du inte springer tävling med förkylning i kroppen. Millopp = chanser att bevisa att du är sub 40 - finns det ju gott om.

  SvaraRadera
 2. Arrrgghhh! Vad typiskt!...och vilket väder! Det var nog inte meningen idag då.
  Tyvärr hade jag satsat 500:- hos min svartmäklare att du skulle fixa loppet på 39:20 ;)
  Det kommer fler tillfällen Staffan! Krya på dig!

  SvaraRadera
 3. Helt rätt. Själv funderar jag på Vällingby nästa helg eller Huddinge nästnästa beroende på när näsan slutar rinna. Kanske Järfälla Nästnästnästa...

  SvaraRadera
 4. Surt, men ett smart beslut. Det kommer nya lopp.

  SvaraRadera
 5. Helt klart rätt beslut. Är man inte 100 % är det inte kul att dels bli ännu värre ooch sen inte ens kunna försöka sig på PB är ju inte alls kul. Det går fler tåg. Krya på dig.

  SvaraRadera
 6. Åh vad trist. Jag som letade lite smått efter dig. (men du slapp se åskmolns-Ellinor). Säg till vilket lopp du kommer köra.

  SvaraRadera
 7. Du är klok du - jag hade säkert åkt dit och "sprungit runt" på nån halvdan tid som inte motsvarat mina mål och sedan hade jag blivit sänkt flera månader framöver. Precis som du skriver är det ju maran som är det stora målet! Krya på dig!

  SvaraRadera
 8. Skittrist men superklokt! Påsksmällen må vara aldrig så rolig men den är inte värd att riskera hälsan för. Du kommer igen och det finns hur många andra lopp som helst att kuta! Krya på dig!

  SvaraRadera
 9. Tack alla snälla (Daniel visst skämtar du? :)...eh??). Jag är riktigt riktigt förkyld och såhär efteråt var det naturligtvis helt rätt att inte springa idag, och inte mycket att sura över, men man vill ju så gärna när man laddat inför något! Det finns ju millopp lite varstans nu på helgerna! Tack för alla värmande ord!!

  SvaraRadera
 10. Visst skämtar jag ! ;)
  Tråkigt att förkylningen brutit ut ordentligt men det är ju ett bra kvitto på att du gjorde rätt val idag.

  SvaraRadera
 11. Klokt beslut Staffan! Önskar jag var lika smart ibland.
  Jag siktar på Kvantumloppet i Huddinge den 17/4. Inte Sveriges största lopp kanske men det duger fint åt mig som "tävlingen när jag grejade sub45"! :-)

  SvaraRadera
 12. Daniel, OK, trodde väl ändå det ;)
  Visst är det bra att det brutit ut, hoppas på bättring snaert

  Hempa, jag kollade upp det där, Källbrink IP är ju inte så långt borta. Tyvärr jobbar min fru den lördagen (som så ofta, det är oftast det som begränsar vilka löpartävlingar jag kan vara med i). Det är väl bara bra att springa lite mindre tävlingar om man siktar på en speciell tid.

  Vi ska till Örebro i helgen, där går faktiskt "Startmilen" kl.14 på lördagen... :)

  SvaraRadera
 13. Kan bara hålla med alla övriga. Krya på dig! Ett inställt millopp är bara ett inställt millopp!

  SvaraRadera
 14. Oliver Sture, så rätt så rätt! Det var inte mycket att fundera på så här i efterhand. Förkylningen börjar sakta bli bättre och jag hoppas kunna lågpulsjogga en runda ikväll.

  Millopp finns det som sagt varje helg nu!

  SvaraRadera
 15. Klokt val.
  Jag är extra försiktigt sedan jag drabbades av en lunginflammation för ett par år sedan när jag spelade korpfotboll vid förkylning.
  Inte bra

  Krya på dig

  SvaraRadera
 16. Tack Mikael, så här några dagar senare, betydligt friskare nu och två löppass har det blivit i veckan trots allt. Visst var det rätt beslut, ingen tävlings i världen är värd att riskera hälsan för!

  SvaraRadera