lördag 17 april 2010

Snart ikapp igen - idag korta intervaller

Jag beklagade mig nyss på att början av april inte blivit som tänkt träningsmässigt. Nu känner jag att jag är på väg ikapp. Kan jag dessutom få in ett långpass imorgon och ett nästa helg så blir det en OK månad av april också till slut!

Igår blev det ett distanspass med tröskelinslag och eftersom vaderna kändes lite piggare idag så gav jag mig ut för att springa korta intervaller inspirerad av Roadrunner och Petra.

Tvåhundra meter är inte så skrämmande men prova att springa det väldigt fort, vila kort och sedan iväg igen. Pulsen hinner knappt gå ner under vilan utan ligger konstant högt och ganska snart blir benen stumma som gamla vedträn! Riktigt jobbigt och förhoppningsvis effektiv fartträning.

En envis motvind gjorde hälften av intervallerna idag extra tunga och tekniskt kändes det långt från perfekt, endast på ett par av intervallerna tyckte jag att jag fick till tillräckligt hög höft, hög kadens och avslappnad armföring. I övrigt var det lite stelt och kantigt eller "stolpigt" som jag gillar att kalla det.

Efter fem stycken lade jag in en pausvila för att inte kör alltför hårt. Passet i sin helhet syns i feeden från jogg.se till höger men så här blev det siffermässigt idag. Dock finns det ingen kolumn som talar om hur jobbigt det var. Tiderna nedan fås väl ta med någon sekunds "nypa salt" då footpoden nog inte mäter så exakt på så här korta sträckor och i den här hastigheten som jag ju inte brukar springa så mycket i.

Imorgon hoppas jag som sagt komma ut på ett lättare långpass, dock utan några ambitioner att köra snabbt den här gången eftersom jag inte vill riskera att bli för sliten. Jag är ändå nöjd med veckan så långt.

Fyra pass hittills varav två intervallpass, kan inte minnas när jag körde två intervallpass på en vecka senast!!

7 kommentarer:

 1. Tack Staffan för de uppmuntrande orden på min blogg. Tittar in lite då och då på din blogg för att få lite tips och inspiration i min väg mot marathon form.

  Min lösning när det gäller träning är tidigar mornar innan jobbet mellan 06:00 - 08:00. På lunchen blir oftast styrkepass. I september ska jag nått min första målvikt 85kg (103kg i januari)och då börjar fartlöpningen.

  Lycka till med träningen så ses vi säkert i löparsverige framöver =)

  SvaraRadera
 2. Härligt jobbat med intervallerna! Ja, visst är de apjobbiga :) Inte lätt att hitta en fart som gör att man orkar det antal repetitioner man tänkt sig - på tok för enkelt att bränna allt krut på första intervallen :)

  SvaraRadera
 3. Härligt att du kör så mycket intervaller Staffan! Löpning när den är som bäst ;)

  Synd du inte bor närmre, ska också köra lättare långpass imorgon, kunde ju kört det tillsammans då :)

  SvaraRadera
 4. Jesper, verkligen bra jobbat!!! Jag är inte så förtjust i tidig morgonlöpning men just för att få in långpassen inför maran på helgerna så ger jag mig också iväg tidigt innan resten av familjen vaknat, lättare nu än när det är minus femton och becksvart i januari :)

  Petra, helt rätt, precis det misstaget gör jag också! Därför gillar jag egentligen tröskelintervaller bättre.

  Daniel, ja, jag har ju lovat mig själv mera fart nu i vår, hoppas jag kan hålla i det utan skador och att det ger lite utveckling. Det hade varit riktigt kul att ta ett långpass ihop men en uppjogg till Söderslätt är i tyvärr tyvärr i längsta laget... ;)

  SvaraRadera
 5. Blir perfekt med ett lugnt långpass i morgon! Bra jobbat! 200-ingar är grymt kul!

  SvaraRadera
 6. Fint pass och härlig fart. Börjar riktigt längta efter kortintervaller. Blir nog ett sådant pass till veckan.

  SvaraRadera
 7. Bidde inget långpass Ingmarie, blev två kilometer testjogg och magsjuka istället :(

  Oliver Sture, tack! Ja, det är ju verkligen effektiv träning som i princip kan beskrivas var som helst!

  SvaraRadera