tisdag 27 april 2010

Grov veckoplanering

Jag skrev tidigare om Operation April Rescue - att få några mil till i benen innan april är slut för att "komma ikapp" en usel inledning av april p g a sjukdom. En grov veckoplanering ser ut så här, förutom det givna att jobba, pendla, sova, äta...:

 • Måndag: Deklarera, montera sonens nya cykel (fyraårspresent 15/5), dotterns ridlektion, vila från träning - check.
 • Tisdag: Lunchlöpning, hämta sonen på dagis, vanliga middagsracet, dotterns fotbollsträning, skriva inbjudningkort till sonens födelsedagskalas. Kontakta hantverkare. Sverige Springer på TV4 Sport kl. 21.25. check.
 • Onsdag: transportlöpning till jobbet (15km) och lunchlöpning. Va', inga aktiviteter på kvällen?
 • Tordag: lunchlöpning, hämta på dagis, vanliga middagsracet, föräldramöte med sonens fotbollslag pojkar -01. Posta sonens inbjudningskort? Besvara offert från hantverkare.
 • Fredag: lunchlöpning och transportlöpning från jobbet, hämta sonen på dagis, vanliga middagsracet, fira valborg, coma i soffan...
 • Lördag: Hustrun jobbar, vila från träning, eventuellt kompisar på besök.
 • Söndag: Långpass? Vore gott att inleda första helgen i maj med långpass, även andra helgen blir det ju långpass i form av Kungsholmen Runt halvmarathon och då skulle jag börja maj riktigt bra, jämfört med april.
Förutom mer träning än vanligt en ganska normal vecka i livet...

Mycket lunchlöpning blir det och således bra mycket mera träning än jag är van vid inkl dubbelpass ondag och fredag. Råd att bara öka mängden 10% per vecka låtsas jag inte om, just den här veckan. Min plan för att fixa detta är att tempot ska vara lugnt när jag springer, jag ska stretcha mer än jag brukar, se till att äta bra och försöka gå och lägga mig i tid.

Vi får se hur det går men med den här planeringen når jag 200km i april trots en usel första halva. Om jag sedan får till en hygglig maj-månad borde jag ha närmare 10 mil mera i benen inför maran jämfört med förra året. Time will tell...

God natt nu!

8 kommentarer:

 1. Uj vilken späckad vecka. Men det är nog så det ser ut om man stolpar ner alla aktiviteter och punkter på "att göra-listan"

  SvaraRadera
 2. Livet som småbarnsförälder känns igen =) Lycka till med veckan och tänk på dina egna råd ät rätt och sov mycket. //J

  SvaraRadera
 3. Jag låtsas heller inte om det där med 10 % ökning... det hinns liksom inte med. Lunchlöpning och transportlöpning är toppen vid heltidsjobb, då lyckas man ju frigöra en del kvällar ibland också!

  SvaraRadera
 4. Phew...vete 17 om jag skulle palla en sån späckad vecka :) Men vänta, det kanske är lika för mig?

  SvaraRadera
 5. Den där besattheten av siffror begriper jag mig iofs inte på. Så jag behöver aldrig träna ikapp en "dålig" månad. Tror inte att det är nån bra idé - rent generellt.
  Men däremot gillar jag "träningslägerveckor" - och de är ju något av en sån du tänker dig. Kul! Och du lyssna på Jesper när det gäller mat och sömn. Tiden mellan vilan är ju inte direkt fyllda av vila. :-)

  SvaraRadera
 6. Tiden mellan passen menar jag förstås.

  SvaraRadera
 7. Ser ut som en kanonvecka. Det gäller att skala bort onödig saker. Tror på konceptet med sömn, mat och strecth nu när du ska boosta!
  /anders

  SvaraRadera
 8. Ellinor, jo, de flesta kalendrar ser nog ut så här om man bryter ner det i detaljer!

  Jesper, dubbelpass igår och peppar peppar det går bra, men så äter jag mycket och går faktiskt och lägger mig i tid!

  Fartfylld! Håller helt med, transportlöpning är lite knepigt logistiskt innan man får in vanan men lunchlöpning har funkat toppen i vinter!

  Petra, du har det säkert likadant, fast med lite annat innehåll :)

  Bureborn, jag är ju lite siffernörd och jag håller med dig, rent generellt lyser det dålig idé om att träna ikapp, men jag kände att jag hade chansen till en bra vecka genom lite smart planering och lite prioritering, dessutom är det en lite lugnare vecka på jobbet just denna vecka, utan så mkt möten. Jag vilar det jag kan och det funkade fint med dubbelpass igår!

  Anders, ja det verkar funka hittills, idag "bara" lunchdistans och så dubbelpass imorgon igen.

  SvaraRadera