söndag 24 juli 2016

Sommarslö!

Vilken otrolig respons på mitt förra blogginlägg! Över 7000 visningar gör det till det överlägset mest lästa på den här bloggen sedan starten 2009 och diverse delningar på sociala medier har naturligtvis skjutit besöksstatistiken i höjden!

En vecka av min semester har passerat och den har bjudit på fantastiskt väder och det har blivit mycket bad, vilket jag älskar! Tränat har jag också sedan förra blogginlägget, ett långpass på 28 km, 5x1000 m i 5km-fart och ett par lättare distanspass men det är bara att inse att i den här härliga sommarvärmen är inte min motivation att träna lika hög som vanligt och motivationen att träna tuffare pass är i princip obefintlig! Idag kom det en åskskur efter lunch vilket gjorde att vi avbröt badutflykten och jag tänkte då passa på att springa 10 km snabbdistans men innan jag kom upphörde regnet och solen gassade från en blå himmel igen. Jag provade ändå men efter ett par kilometer blev ansträngningen alltför hög och jag avbröt passet och joggade ner till badet och hoppade i istället innan jag tillfälligt avsvalkad joggade hem igen.

Det gör inget att löpningen blir lite haltande under en period, huvudsaken att jag håller igång. Ledighet och semester innebär en paus från en massa krav, och också löpningen får bli fri från krav, med mindre struktur, med lägre intensitet. Frånvaron av rutiner gör träningen lite svårare att få till men jag klagar absolut inte, tvärtom, jag älskar sommar, värme och bad och  frånvaron av träningsrutiner spär bara på semesterkänslan lite ytterligare!

För att återknyta till bloggen så är det här inlägg nr 900. Inlägg nr 901 kommer dröja ett tag då jag inte kommer prioritera skärmtid speciellt högt den närmaste tiden!

Sommarkvälslöpning i lätta skor, splits och linne är en av mina favoriter även om intensiteten på passen får anpassas efter värmen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar