söndag 31 december 2017

Gott Nytt Löparår!
Dags att lägga ett nytt år bakom sig. Mitt bästa  löparår sedan 2014 trots att jag började arbeta heltid igen, efter att ha arbetat 80% i tre år, i samband med att jag bytte jobb i april. 

Jag kommer inte skriva någon lång årssummering men sammanfattar så här:

 • Årets löpmängd 2630 km. Min näst bästa notering jämfört med de 2800 km jag sprungit som mest. Då jag i princip bara löptränar innebär mina 228 timmar träning att jag lagt 2,6% av min tid på träning vilket inte låter lika mycket som fem mil i veckan i snitt 
 • Årets bästa träningsmånad: April. Aldrig tidigare har jag nått över 300 km löpning på en månad. Dessutom bra kvalite på passen
 • Årets sämsta träningsmånad: December. Ett medvetet val att ta det lugnt men långvarig snorighet efter ett tuffare pass har bromsat mig. 
 • Årets bästa träningspass: här blir det bias eftersom jag glömt många bra pass från i våras men jag minns spontant 8x1000 m med överraskande bra fart och känsla längs en Halländsk landsväg i somras. 
 • Årets sämsta träningspass: de pass jag joggat runt med tung känsla i december när jag nog borde vilat istället. 
 • Årets bästa tävling: svårt att välja mellan Stockholm maraton, Atea Mälarmaraton eller Enhörna Challenge 5000 m men jag väljer säsongspremiären på halvmaraton i Västerås eftersom det var roligt att inledas säsongen med min näst snabbaste halvmaraton. 
 • Årets sämsta tävling: Enhörna Challenge 10000 m. 
 • Årets bästa löparsko: Salming EnRoute. En riktigt trevlig mängdträningssko. 
Återkommer kring 2018 men utmaningarna kommer bli att inte träna för hårt, att tänka bort löpmängd och att hålla mig frisk och inte få förkylningskänningar hela tiden när jag ska träna mera fart. 

Med det så önskar jag er ett Gott Slut på 2017 och ett Gott Nytt 2018!
2 kommentarer:

 1. Grattis till ett grymt 2017 Staffan! Jag ser fram emot många gemensamma pass under 2018.

  SvaraRadera
 2. Tack David! Ser också fram emot många gemensamma pass!!

  SvaraRadera