måndag 7 december 2009

Om skor kunde prata

Om jag lyssnar riktigt noga kan jag höra mina nya skor prata inifrån garderoben. Det låter ungefär så här:

"Hallå där. Ja, just du! Vad sysslar du med? Nu har det gått flera veckor sedan du valde just MIG i affären i Stockholm och jag jublande glad fick följa med dig hem i min kartong. Vårt förhållande började lovande när jag första kvällen fick springa runt lite på ditt fina hallgolv. Men sedan då? Nu har jag legat här i min kartong i flera veckor och lyssnat på dina gamla sunkiga Adidas Supernova som nostalgiskt och lite övergivet bittert berättar om era upplevelser tillsammans. Vi känner oss båda ratade av de där Asics-skorna du verkar föredra nu! Ta mig ut på en runda, jag vill ju visa vad jag kan!"

Vad svarar man på det? Jo något sånt här: "Lugn din tid kommer. Jag ser vår relation långsiktigt och jag ser fram emot många snabba pass med dig i vår, men jag vill inte ta ut dig på ditt första pass nu i regnet och leran. Du får åtminstone vänta tills det fryser ute, OK?".

Till svar: tystnad, surmulen acceptans...

9 kommentarer:

 1. Hej! Tänkte höra med dig om du har erfarenhet av bra skor för löpning på halt underlag? Har kollat på Asics Arctic Trainer (eller liknande namn) samt några modeller från Icebug. Tacksam för input :)

  SvaraRadera
 2. Mina skor tjatar ALLTID. ;-) Om du inte skitat ner dem kan du ju muta dem lite genom att ta fram dem och trippa runt lite i dem. Kanske lite hopp och skutt så blir de ännu gladare!

  SvaraRadera
 3. Kör lite löpbandsintervaller i backe så blir det nog tyst på dom ett tag ;)

  SvaraRadera
 4. Petra, jag har tyvärr inget att bidra med...jag kör med vanliga löparskor året runt och jag tycker det är väldigt få dagar per år som jag måste ändra löpstil p g a halka. Jag försöker landa med korta lätta steg och lära mig se var det är halt istället. Men det är klart, jag gjorde åtminstone en riktig kalasvurpa i vintras. Men det krävs mer än så för att jag ska köpa Icebug eller liknande.

  Ingmarie och Daniel, bra idéer. Ska kanske muta dem med lite inneaktiviteter innan vi börjar nöta asfalt tillsammans :-)

  SvaraRadera
 5. Försöker liksom du att landa mer på framfötterna. Brooksdojorna verkar passa den stilen bättre än mina Asics (blir intressant att få ta del av premiärrecensioner vad det lider). Även om jag brukar dråsa omkull ett par gånger varje säsong så undviker jag dubbat. Löpkänslan försvinner och så knastrar det så förbenat...

  SvaraRadera
 6. Du får lufta Brooks:en lite så kanske löparknät ger med sig om inte annat. Det kan ju faktiskt till viss del även vara ett skoproblem även om du i och för sig sprungit ganska länge i dina Asics.

  Får passa på och gratulera på födelsedagen!

  SvaraRadera
 7. Tackar Tobias! Det lustiga är att känningen kom så plötsligt. Mina Asics har gått 98 mil men känns fortfarande fräscha, men visst, dämpningen är ju sämre än ett par nya skor!

  Har ju också ett par tyngre mera dämpade Adidas, men trivs inte lika bra i dem.

  SvaraRadera
 8. Jeg kasta mine Saucony Tangent 3 i dag. De hadde gått 622km.. Kjenner det er lite demping igjen i de.

  SvaraRadera
 9. Espen, efter bara 622km? det var ju ingen vidare hållbarhet!

  SvaraRadera