torsdag 16 augusti 2012

Varm transportlöpning och inte långt till Stockholm halvmarathon!

Om knappt en månad är det Stockholm halvmarathon.

Jag har fokuserat på fart kombinerat med ganska mycket vila under semestern och inte så mycket på mängd eller långa pass. Ett långpass har jag sprungit sedan Stockholm marathon, 24 långa kilometrar i 4:51-fart sista juli och sedan ett halvlångt, riktigt riktigt bra tröskelpass 19 juli, 17km i 4:10-fart varav 12km i 3:57-fart.

Jag är fortfarande väldigt nöjd med de 1:23:32 jag sprang på förra året - ett av de bästa loppen jag gjort, riktigt jämnt sprunget och med en vass avslutning - och vet inte riktigt hur det står till med kapaciteten på lite längre distans just nu. Självklart har jag nytta av den fartträning jag genomfört även inför halvmaran då den bör göra halvmarafarten mer bekväm men jag borde nog få in ett par längre pass i hygglig fart innan halvmaran och det ska väl inte vara några problem att hinna med.

Jag har heller inte formulerat någon målsättning för årets Stockholm halvmarathon och kommer inte göra det heller. Att kapa 33 sekunder lockar såklart eftersom 1:22 gör fyrtioåriga gubbar som jag direktkvalificerade till New York Marathon men någon resa dit 2013 blir det inte då min fru fyller 40 just då. Vi har pratat lite om att åka till New York någon gång och vad vore roligare än att åka dit med min fru och de äldsta barnen 2014 genom att springa en halvmara på 1:22:xx under nästa säsong?

Igår blev det halvlångt igen i form av ett transportlöpningspass i värmen, 16,5km ihop med David hem från jobbet. Vi kom överens om pratfart men var ändå nere på 4:30-fart i flera kilometer och det tog rätt bra i värmen! David som förresten gjort kanske sommarens löparprestation då han vann kuperade Höga Kusten maraton på 3:03 genom att sololöpa i 37km då han tyckte det gick lite för långsamt efter 5km i ledarklungan! Galet bra, dessutom tredje maran på mindre än ett år, två i trakterna av 3:05 och Stockholm marathon på 2:58! Imponerande!

7 kommentarer:

 1. Hej.
  Roligt med en halvmara på sensommaren.
  Jag tror nog att du klarar 1:22:xx, skulle inte förvåna mig om du går under 1:22 till o med.

  SvaraRadera
 2. Du borde ha 1:22 i dig utan problem! :) Får du till en bra träning du fram till halvmaran kommer tiden sitta där!!! Lycka till med träningen!!!

  SvaraRadera
 3. Tack Olov och Daniel för att ni tror på min kapacitetvi får se, är ju några veckor kvar och jag behöver ett par längre pass till i benen först. Hoppas dessutom på att kunna tävla igen på milen innan halvmaran också.

  SvaraRadera
 4. Ja det är ingen tvekan om att du har farten i dig och att den räcker till (och blir över...) för en halvmara. Visst kommer säkert något längre pass göra susen men du är nog fortfarande grundtränad nog för att fixa 21 km i bra fart!

  En genomkörare på Hälsoloppet i Huddinge (10km) så får du en perfekt uppladdning :-) Då tar vi sällskap mot PB på milen!

  Kan för övrigt verkligen rekommendera en satsning mot NYC - underbart lopp!!!

  SvaraRadera
 5. Jag såg i kommentarerna ovan att du tänkte springa ett millopp innan halvmaran. Blir det Hälsoloppet nu när Stallarholmen är inställt?

  Jag springer Hälsoloppet 10 km om inget oförutsätt inträffar.

  SvaraRadera
 6. Hoppas du har rätt Tobias och Hälsoloppet är jag taggad inför, måste bara stämma av på söndag att jag får barnvakt av svärflröäldrarna. Startar jag ska det bli under 37:30 definitivt! Har du sprungit NYC??

  Lennart, det är planen, se ovan.

  SvaraRadera
 7. Hoppas du lyckas få barnvakt - vore skoj springa ihop igen! Så klart siktar vi på sub37.30... Nu är det dags för PB :-) Jag har inte provsprungit banan men vet var den går och den är rätt snabb så förutsättningar finns.

  Jo jag sprang NYC -99 så det är ju en stund sen... Det var dessutom första gången i NY och förstås en helt fantastisk upplevelse. Det är ingen enkel bana och en rätt tuff avslutning i Central Park men vilken bana! Alla stadsdelar, flera broar och en helt fantastisk publik. Värt (nästan...) allt!

  SvaraRadera