onsdag 10 april 2013

Lugna veckan

Den här veckan tänker jag ta det väldigt lugnt för att se om det har någon effekt på känslan i benen. Inledningen på veckan efter söndagens långpass är i alla fall lovande även om de gnällde lite igår igen. Det blir därför helvila onsdag-torsdag och ett mycket kort och lätt lunchpass i skogen på fredag och så mycket vila i helgen också då det är innebandycup för sonen fredag till söndag. Det innebär samtidigt hotellvistelse och extra tid med familjen och fokus på annat än löpning. Hoppas sedan hinna ut på ytterligare ett mycket lätt/kort pass söndag kväll på ben som då förhoppningsvis känns mindre inflammerade och irriterade.

Vila och högläge. Bild från efter ett långpass för ganska exakt ett år sedan.

Igår blev det i alla fall lunchlöpning med en ny konsult på jobbet. Vi är rätt många där nu som springer och det pratas en del löpning över kaffet. Det märktes att han hade koll och efter en snabb sökning hittade jag två Stockholm marathonresultat på 2:36 i Hässelbys klubblinne. Med andra ord ett mer än fullgott löparsällskap och även om han nu trappat ner på träningen så märktes det på passet vi sprang att löpsteget var effektivt, att backar inte var något problem och att han såklart kunde springa. 10km på knappa 47 minuter (4:41'/km) på en relativt kuperad runda där det gick lite snabbare ner mot marafart i slutet är väl inte så mycket att orda om förutom att det var ett skönt pass i solen.

6 kommentarer:

 1. Hoppas benen uppskattar vilan! Jag vilar, sover och äter för fullt just nu med tanke på stundande TEC på lördag. Ska bli spännande! :-)

  SvaraRadera
 2. Klokt beslut, Staffan! Passa på att njuta av den tid du får över till annat. Det brukar i alla fall dämpa löpsamvetet i mitt fall. Håller tummarna för att benen är ystra som kor på vårbete på söndag!

  SvaraRadera
 3. Det hoppas jag också Louise, ännu så länge ingen tydlig skillnad, snarare tvärtom faktiskt men jag har mycket vila kvar i veckan :) Jag förstår att du laddar, hade jag haft 8/16 mil löpning framför mig hade jag nog mest av allt velat gråta ;)

  Har hunnit med en del annat i veckan Sofia (byte till sommardäck på bilen, check...) och så är det en del innan helgen, jag håller också tummarna hårt för piggare ben snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha - jag har "bara" 8 mil framför mig, men bara det är ju så absurt att jag väljer att skratta istället! :-) Håll en tumme för mig!

   Radera
  2. Det ska jag absolut göra, visst är det start lördag kl. 10? ska tänka på dig och några dårar jag känner som har 16 varv framför sig :) själ kommer jag tillbringa hela helgen i Örebro på innebandycup med äldsta sonen. Ingen löpning men hotellvistelse, äta ute och lite umgänge på bortaplan med familjen blir mysigt!

   Radera
 4. Lite vila och familjeumgänge gör nog susen för benen. Tycker det låter som du fick till ett väldans bra lunchpass iallafall :D

  SvaraRadera