söndag 15 februari 2015

Ibland vänder det snabbt

I måndags var jag faktiskt redo att ställa in löparskorna i garderoben, åtminstone för några veckor, så dåligt kändes det på löprundan på kvällen men nu sitter jag ändå här riktigt nöjd och kan summera en träningsvecka med sex träningspass och totalt 75 km löpning och det är en riktigt bra träningsvecka i min bok.Direkt i tisdags körde jag 3x10 min tröskel progressivt från marafart ner till vad som i september var halvmarafart med en helt annan känsla än på måndagskvällen, splitshorts och lätta skor hjälper såklart till! Onsdagen fick bli en vilodag p g a heldagsmöte inkl middag med jobbet. På torsdagen lämnade jag jobbet löparklädd och kom därmed igång med transportlöpningen igen, Övergav isiga Hagaparken för en helt rensopad cykelbana (där jag klumpade fram med mina dubbade Icebugs...). Fredag morgon sprang jag samma väg tillbaka och det kändes såpass bra att jag transportsprang hem också vilket inte var planerat. Hyggligt bra fart och bra känsla på de här passen trots ganska tung ryggsäck.

Igår blev det en träningsfri utedag inkl korvgrillning i pulkabacken, promenad på isen på sjön och en sväng med sönerna i längdspåret. Idag skulle jag ändå skjutsa dottern till stallet tidigt så jag hade förberedd allt för ett tidigt långpass. Tidiga, vintriga långpass fungerar mycket bättre för mig om allt är framlagt och förberett redan på morgonen.

Blåsigt och isigt underlag så jag sökte mig ut på landsvägarna. Det blev till slut drygt 27 km med en lätt fartökning ner till 4:30-fart med bra känsla sista sex kilometrarna. Att långpasset är reggat som två pass i skärmurklippet ovan beror på att jag klantade mig och råka stänga av klockan efter knappt fem km. Lite bättre underlag, lite sol med en föraning om att våren faktiskt är på väg, så mycket mer krävdes inte för att det skulle kännas bättre igen. Så kan det gå, ibland vänder det snabbt! Hur kommande vecka börjar? Med transportlöpning imorgon!

15 kommentarer:

 1. Härlig vecka. Skönt att du är "tillbaka" igen!

  SvaraRadera
 2. Härlig vecka. Skönt att du är "tillbaka" igen!

  SvaraRadera
 3. Ja varför ljög du om dina skador i tidigare inlägg? Jag läser många bloggar och upphör inte att förundras över en del människors oändliga ordbajseri om sin egen påhittade förträfflighet. Du har själv i skriven form inför Internetpubliken erkänt benhinneinflammaiton och löparknä. Båda skador enligt idrottens skadelitteratur. Sedan har du haft så stora problem att du gått ut i Svenska Dagbladets Maratonblogg (2014-05-22) och försökt få rätsida på dina skador. Dina problem beskriver du med ord som "smärta", "drar", "svider", "bränner", "kan jag även ha ont i vila", "nedsatt rörlighet i höger knäled", "ömmar... ganska kraftigt", "får inte upp foten..." , "smärtar också...", och att du inte kan sitta på huk med knä och smalben på golvet därför att du helt enkelt inte kan och för att du har så ont. Du använder insatt läkarspråk som "knäets mest medial del" vilket den riktige läkaren också gör. Läkaren utesluter inte meniskproblem, på grund av ökad vätskemängd i leden som följd av meniskskada (Dan Leijonwall, specialistläkare, 2014-05-22).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Semantiktjafs. "Oändligt ordbajseri" är inget jag ägnar mig åt. Jag frågade Dan Leijonwall eftersom jag tyckte det var intressant och använder "läkarspråk" eftersom jag är bekväm med det. 2014 var det mycket bättre.

   En skada är något som tvingar en löpare till löpuppehåll, förr eller senare, eller alternativträning. Det har jag aldrig behövt. I mitt fall berodde knäkänningen på för korta hamstringsmuskler som drog i och irriterade ett muskelfäste på knäets insida vilket jag kommit tillrätta med bara genom att stretcha extra. Jag har kunnat springa kontinuerligt hela tiden.

   Du läser många bloggar. Varför inte starta en själv så att vi läsare kan få leta fel i ditt ordbajsande om din egen förträfflighet?

   Radera
 4. Lustigt hur fokus just nu verkar vara om och i så fall hur mycket du "ljugit" om dina skador (eller brist på dem). Undrar vad det är som retar upp t ex Danny så mycket att dom måste låta som små gnälliga barn istället för att bara be om en förklaring.

  Egentligen ville jag bara säga grattis till "återkomsten" från den riktigt korta dippen, är alla dippar så korta så kan man skatta sig lycklig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anders!! Ja, verkligen. Jag upplever verkligen inte att jag "ljugit" eller förskönat. Jag har bloggat så länge och är mån om att skriva om både när löpningen går/känns bra och när det inte är så, våren 2013 gick det t ex trögt vilket jag skrev en hel del, knäkänningarna har jag också skrivit flera gånger om. En del människor får sin energi av att klanka ned och hitta fel.

   Radera
 5. Inte bara jag som fipplar med klockan när en springer :)

  SvaraRadera
 6. Welcome back!
  Å du, sluta genast att ljuga och ordbajsa för då slutar jag läsa direkt ;-) ;-) ;-)

  SvaraRadera
 7. Summerande är mycket bra. Jag var besviken på min vecka, men summerade och såg att den gett 65 kilometer (måndag-söndag) eller 90km söndag-lördag. Det är riktigt bra i min bok det med.
  Beware...nu är vi på G :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, riktigt bra, speciellt med de väglag som är just nu! Det bygger pannben som vi kommer ha nytta av hela säsongen! Nu är vi på G! :)

   Radera
 8. Såg du solen idag? Jag såg den genom fönstret lysa på kollegorna som joggade ner för en intervallrunda på Karlberg. Själv fick jag telefonkonferens följt av löpband. Klart det vänder. Vi ger oss inte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, trots bakslag just idag med nysnö så är solen på gång nu :-)

   Radera