fredag 6 mars 2015

Tröskel och butiksinvigning av Salming Concept Store

Idag har jag haft vilodag och det har varit välbehövligt och skönt! Träningen flyter på riktigt riktigt bra, jag har kommit igång bra med transportlöpningen några gånger i veckan och ibland blir det två gånger om dagen och även om inte sträckan på 7-8 km ger så mycket mängd så blir det fler dagar med träning än vanligt i träningsdagboken!

Det blir allt mer vårlikt ute även om det regnade i tisdags när jag hade lite av en dubbel vårpremiär - kortbyxor och snabbdistans ute. Varje vår är det alltid lite av samma visa, att springa snabba intervaller på band i 3:30-3:20-fart är en sak som inte korrelerar särskilt väl med känslan av att springa "själv" utomhus. Jag brukar skriva att jag alltid vill klara att springa milen under 40 minuter kontrollerat på träning och det hade jag gjort även i tisdags men nu nöjde jag mig med 8 km i ca 3:55-fart med 4-5 km ner mot 3:50-fart. Helt OK pass även om det gärna fått gå några sekunder snabbare per kilometer i den ansträngningen. Nåja, det är tidigt på säsongen och jag fick tydliga tecken på att det är precis detta jag ska jobba på nu, fartuthållighet och lite mer backstyrka. Mängden och grunden finns, dags att förbereda det som så småningom ska utgöra taket!

Igår kväll var jag ute på löparmingel som inbjuden gäst när Salming öppnade sin nya Concept Store på Kungsgatan i Stockholm. Även om jag kände förvånansvärt få gäster så fick jag ändå prata med lite löparvänner - Karin, Mackan, Anders Gahl m fl och Jocke Sandin, Product Manager på Salming som jag haft mycket kontakt genom bloggen och en hel del andra.

Jag gillar Salmings "tänk", lätta skor med mycket löpkänsla utan alltför mycket inbyggda stödjande strukturer och high-tech-features som ska stödja och hjälpa upp några av alla våra svaga fot-och benmuskler. De är också väldigt måna om att hålla en tät kontakt med användarna - oss löpare, mycket mer än de stora, etablerade märkena upplever jag och jag tror absolut det finns plats för en kaxig, svensk uppstickare på den konkurrensutsatta löpmarknaden. Jag önskar Salming fortsatt lycka till då jag tycker skorna förtjänar att uppmärksammas av flera.


Bara en sådan sak att i skokartongen ligger en broschyr som förutom reklam för kläderna som ska ge merförsäljning också beskriver hur Salming ser på löpteknik eller sin "Natural Running". En liten sak som gör skillnad! Principer kring hållning, kadens m m. Enkla hållpunkter som känns igen från t ex Pose, Chi running eller de flesta "löpcoacher och som jag ställer mig bakom och som är bra beskrivna.

Inbjudan till invigningen kom i form av en skokartong med bara en (!) sko i där den andra skon väntade i butik och av de modeller Salming har, där jag springer mest i Salming Distance så valde jag att få med mig ett exemplar av årets nyhet, Salming Trail T1 hem. Racemodellen är också lite lockande då många gillar den men jag har redan flera skor i den viktklassen, samtidigt jag inte riktigt hittat rätt i terrängskodjungeln. Kanske blir det invigning i helgen då det i princip är snöfritt i skogen nu!

9 kommentarer:

 1. Gillar Race skon!! :-) Mina helt utslitna nu, ska pinna iväg och köpa ett par nya! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag var/är lite sugen på den också men har svårt att motivera det då jag redan har NB1600 och Adizero Hagio i den viktklassen som båda visserligen är rätt så slitna trots få mil. Hur många mil ungefär har du fått ut av dina Race Kim?

   Radera
  2. Lite osäker, men jag har haft dem sen april och kört både på bana inomhus och asfalt utomhus med dem. Kommer ihåg att jag träffade en tjej med exakt likadana när jag precis köpt dem. På hennes hade sömmarna släppt redan efter första passet och jag blev orolig för kvalitén. Men på mina har de hållit ihop fantastiskt bra. bara sulan som är slut nu! :-) En gissning är att de gått närmare 1000 km.

   Radera
  3. Jag brukar tänka att en sko ska hålla 100 mil, men det gäller inte lätta tävlingsskor. Då är jag glad om de håller 50 mil.

   Radera
  4. 100 mil låter ju överraskande bra Kim! Ja, det där är ju något slags standardsiffror Lennart, mitt äldsta par har gått 195 mil och jag har ett par som i princip är slut (sulan håller på och lossnar) redan efter 30 mil, mina lättaste skor på 170g.

   Radera
 2. Kul att intresset för löpningen fortsätter att växa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och lite extra roligt med ett svenskt och lite kaxigt märke som tar fajten med de stora märkena :)

   Radera
 3. Ååå, där hade jag velat vara! Ser framemot att höra vad du tycker om trailskon! Mina trailskor sjunger på sista versen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att byta dem idag Anna, :-) De är väldigt "snälla" som trailskor och fungerar bra på väg till skogen och på torr stig men i leriga förhållanden och på sten greppar de inte särskilt bra och de har ganska hög våtvikt och då jag har andra trailskor från Icebug och Inov8 har jag inget större behov av dem. Mina vanliga Salming Distance fungerar ganska bra i terräng. Jag har några Racemodeller som sjunger på sista versen så jag hoppas kunna få byta till Salmings Race-modell istället :-)

   Hur gick det med dina Distance, behöll du dem eller returnerade du dem?

   Radera